A kapitalizmus szellemében a munkanélkülieknek saját vállalkozást kellene alapítani, hogy legyen állásuk? Ez mennyire releváns?
Sokan a munkanélküliségre legyintenek és azt válaszolják, hogy az ember teremtsen magának munkát vállalkozás formájában, ezzel egyébként a munkanélkülieket okolva a saját munkanélküliségükért, hiszen ez kapitalizmus hangzik a válasz, ahol magának kell munkát teremtenie az embernek. Ez mennyire hiteles álláspont?
ui : vállalkozás alatt, nem telemarketinges telefonos zaklatót értek, aki az embereket telefonon akarja lehúzni, hogy vegyen ezt azt vagy jöjjön ingyenes orvosi vizsgálatra, mely egy bújtatott termékbemutató több százezres vackokkal, hanem olyan vállalkozás, amihez az ember ért. Én pl vegyész vagyok, azonban a szakma telített, most hozzak létre pirotechnikai vállalkozást, mert az érdekli az embereket ? Mennyire releváns elvárni a munkanélküliektől, hogy saját vállalkozást alapítsanak?
"Szép és jó, de egy vállalkozáshoz pénz kell, és egy bank sem fog hitelt adni egy munkanélkülinek."
Szerintem a munkanélküliek jelentős részének igen, ez lenne a jó megoldás. Pénz kell hozzá? Már bocsánat de egy takarítófelszerelés nem a világ és ha valaki rendesen tud dolgozni és van a közelében egy nagyobbacska település, akkor takarítással bizony szép pénzt össze lehet rakni. És ez már VÁLLALKOZÁS. Aztán lehet még annyi mindent. Egy vállalkozás sikerét nem a pénz hozza meg feltétlenül. Gondolkodni kell és tapogatózni hozzá. Na és persze aztán meg felelősség, mert ott ha nem dolgozol rendesen, akkor saját magad károsítod meg. Ezért nem alkalmasak olyan sokan vállalkozónak mert ezt a felelősséget már nem szeretik ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!