Miért rekeszti ki a társadalom zöme a romákat?
Mert a többségük nem megbízható.
Én is jártam már úgy, hogy kiadtam cigányoknak albérletet.
Egy testvérpár volt, rendesnek becsületesnek tűntek.Az öltözködésük igényes volt, nem voltak büdösek és nem olyan hülyén beszéltek magyarul.
A nőnek volt munkája is.
3 héttel később kiderült, hogy a nő lopott a munkahelyén, ezért kirúgták.
A férfi meg sötét drogüzleteket folytatott, sok rendőrségi ügye volt.
Aztán meg ment a a cirkusz, nem volt egyszerű kitenni őket a lakásból.
Sok sztereotípia, és rossz megítélés övezi magát a cigány jellemet. Az alvilág java része is cigány, már a magyarok vagy kihaltak, esetleg abbahagyták amint lehetett.
Nem mindenki kirekesztő, én sem, viszont ez nem változtat semmin hisz a társadalom másik 90%a az anyját is kirekesztené.
így van, utolsó....
hogy vegyek fel romát a cégembe, ha nincs végzettsége....nem azért nem veszem fel, mert roma, hanem, mert nincs meg a szakmai tudása
ugyanakkor az állatorvosunk roma, ő a legjobb a városban, nagy klientúrája van, a franc sem foglalkozik a származásával...az a lényeg, hogy jó a szakmájában....
A többség it próbál korrektnek tűnni, de eggyel tovább kéne lépni, hogy jobban lássátok a probléma gyökerét. Azért kireksztő velük szemben a többségi társadalom, mert sokak nem jól szocializáltak, ez igaz. Csakhogy azért nem jól szocializáltak, azért nincs iskolai végzettségük, mert ki vannak rekesztve.
Hogy mi a megoldás? Természetesen az integráció, de ennek mikéntje rejtély előttem is, hiszen a bőkezűbb nyugati társadalmak is elvéreztek hasonló kísérletekkel.
Mert a magyar és a legtöbb európai társadalomban negatív sztereotípiák, előítéletek élnek a cigányokkal szemben.
Ezen úgy lehetne változtatni, ha a cigányok megváltoznának, az emberek túlnyomórészt pozitív tapasztalatokat szereznének velük, így egy idő után eltűnne a bizalmatlanság, félelem, távolságtartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!