Budapest egyes kerületeinek lakossága miért ragaszkodik még mindig a bukott baloldalhoz? Miért szavaznak még mindig sokan rájuk?
hú hogy vergődnek itt a szocik :D
igen kérdező, valóban sok a panel proli mszp-s szavazó egyes kerületekben.
én még mindig nem jöttem rá, hogy miért szavaznak a komcsikra, néhányuk csak farzsebből teszi mert miért ne, csak ellent mondjon a fideszel, a többi ős szoc nyugger, az mszp piros színeiben pedig Kádár apjukat látják, és remélik hogy abban a pár évben még éldegélnek, feltámasztják elhunyt elvtársuk ideológiáját.
idevágó kis vicc:
- Miért a piros szegfű az MSZP jelképe?
– ???
– Mert a szeghez kalapács kell, a fűhöz meg sarló.
:)
vidéken jobban érvényesülnek a jobboldali nézetek, azért van a fővároson kívül szinte mindenhol jobboldali szavazótábor.
az szocok támogatják a cigányokat ezt mindenki tudja, 2006-os választást is cigókkal nyerték meg.
anno ahol laktam vidéken, pl buszokkal hordták be a város központba a cigányokat szavazni, a cigánysorról, és kaptak 1000 forintot is az induló mszp-s képviselőtől, persze nem azért hogy rá szavazzanak, csak úgy adták nekik mielőtt behozták őket a cigánytelepről, kis ösztönző ajándék :)
ilyenekről senki tud, csak aki ebben a közegben él.
a fővárosiak ebből lófszt nem vettek észre soha, viszont a vidéken élők ahol egy 10.000 fős településen 3000 cigány él már nem lesznek olyan cigány=mszp-pártiak az emberek.
pl a bevándorlást politikáját is azért támogatják a szoci szavazók az mszp-nek, mert fingjuk nincs arról milyen egy cigánytelepen élni, ahol tényleg az a tipikus putris cigány kolónia van jelen, és akik ebben a közegben élnek, vagy éltek, vagy láttak már élőben hasonlót, azok nem fogják támogatni hogy még több bevándorló "cigány" telepedjen le az országba.
ellenben a panel prolikkal, akik a 8-ik emeleti 35 négyzetméteres lukból semmit nem tapasztalnak a fővárosi életen kívüli jelenségekből.
a leírtakon kívül, azért sem értem azokat akik a szocikra szavaznak, mivel az mszp-nek semmi értelmes álláspontja nincsen, azon túl hogy élből leszavaznak mindent amit a fidesz a parlamentben mond.
úgy viselkednek mint az óvodás kisgyerekek, akinek elvették a nyalókáját.
értem én hogy hatalomra akarnak törni, és lehet hogy van amiben nem egyezik az álláspontjuk a kormánnyal, de attól még egy egészséges normális baloldalnak nem csak a fröcsögésből kéne hogy álljon a parlamenti jelenléte.
meg feljelentik a rendőreinket, a határnál tanúsított munkájukkal kapcsolatban....milyen emberek az ilyenek?
abszolút nem a magyarok érdekeit képviselik, foggal körömmel csak a hatalomra kerülés a cél.
én nem vagyok fidesz párti, se jobbikos, de amit jelenleg a baloldal csinál Magyarországon az minden csak nem normális, és ha így folytatják akkor az agy halott nyuggereken kívül egy értelmes (és itt az értelmesen van a hangsúly) nem fog más rájuk szavazni.
annyit még megjegyeznék, hogy fővároson belüli kerületi önkormányzatok, nem a polgármestereknek és bal vagy jobb oldali vezetésnek köszönhetik a fejlődést, hanem az uniós támogatásoknak, és a főpolgármesteri hivatalnak, hogy milyen tenderekre adnak x mennyiségű pénzt.
az önkormányzati vezetés max csak pályázhat bizonyos fejlesztésekre, de nem a polgárúr a jenő személye és párt béli hova tartozása miatt épül szépül egy kerület.
ezt amúgy ügyesen ki szokták használni a választásokkor, hogy ilyen olyan kerületi fejlődésre hivatkozva próbálják a szavazótáboruk növelni, és a sok "okos" ezt be is szívja nagy levegővel.
ja és lehet lepontozni nyugodtan, az igazság mindig fájdalmas, ennyi öröme had legyen már annak, aki pirosat nyom :)
"Budapest egyes kerületeinek lakossága miért ragaszkodik még mindig a bukott baloldalhoz? Miért szavaznak még mindig sokan rájuk?"
1: Nem gondolják a baloldalt bukottnak,
2: Úgy gondolják, hogy a baloldalinak mondott pártok jobban tudják képviselni érdekeiket, mint a mostani kormányon lévő,
3: Pénzügyi helyzetük miatt (Budapesten kicsivel jobbmódúak az emberek) más kérdések foglalkoztatják őket, melyekre a baloldal jobb válaszokat ad
4: (Átlagosan) tanultabbak és jobban informáltak, mint a vidékiek, így jobban ki tudják választani a megfelelő alternatívát.
Saját vélemény: ne érts félre, nem gondolom, hogy a mostani baloldal jó megoldás (sőt: szerintem semmilyen baloldal nem az), de a jelenlegi kormány is több sebből vérzik, és legalább annyira lehetne "bukott"nak hívni a szó erkölcsi értelmében. Az általad bukottnak tartott baloldal pedig fényévekre van pl korruptságban a mostani bagázstól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!