Akik nem értenek egyet a szerb, és a horvát határra épp épülő kerítéssel, az milyen más alternatívát lát számunkra?
"befogadóállomások, szigorú és kötelező regisztráció"
A probléma itt merül fel igazából, ehhez elengedhetetlen egy oylan határ rendszer, ahol a zöld határon nem vonulhatnak át úgy a menekültek, mintha határ se lenne. A teljes zöld határ szigorú ellenőrzése szerintem megoldhatatlan fizikai akadály nélkül. Az EU legújabb felvetéseivel viszont lényegében egyet értek, most tranzit országokban létesített regisztráló pontokról beszélnek. A fő lényege az lenne, hogy az EU területén kívül legyen megoldott a regisztrálás, aki regisztrál és együtt működik, annak az útja biztosított lenne Európába, emellett több milliárd euróval támogatná Európa a balkáni menekült táborokat, hogy ott is elérjék az élhető szintet, ezzel kevesebben akarnak majd teljes kilátástalanság miatt Európába jönni. Viszont ezt az alternatívát is elképzelhetetlennek tartom a schengeni határok fizikai megvédése nélkül.
Azzal, hogy szinte senkit nem akarunk átengedni az épülő kerítésen, és az eljárást belassítjuk napi 30-40 ember regisztrálására, ezt nem látom korrektnek, viszont a kerítés szerintem elengedhetetlen bármilyen további értelmes lépés meghozásához. Az, hogy bárki, szó szerint bárki úgy járhat-kelhet a schengeni határokon át, hogy még csak akadályba sem ütközik, szerintem hosszú távon visszafordíthatatlan következményekkel járhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!