Miért engedik be Magyarországra a horvátok által buszoztatott migránsokat a hatóságok?
Ezt én sem értem, és meg vagyok döbbenve, fel vagyok háborodva. Ordítani tudnék.
Valószínűleg (illetve remélem hogy) azért csinálják, hogy amíg a kerítés gyorsan el nem készül, addig ellenőrzött körülmények között tudják a bevándorlókat táborba és vagy az osztrák határra szállítani, esélyt sem adva nekik az újabb zavargásokra / az országban való szabadon kószálásra.
Utána majd szépen elbírálják a kérelmüket és ki lesznek utasítva (bár ennek megvalósíthatósága bennem kétségeket vet fel).
Szurkolok, hogy minél előbb elkészüljön a kerítés. Nem fogom elfelejteni az elmúlt napok során tanúsított viselkedést a horvátoknak, szerbeknek, osztrákoknak, románoknak. Én eddig nem gyűlöltem a szomszéd államokat (Szlovákiát kivéve, mivel egyfolytában magyar-gyűlölő kijelentéseket tettek éveken át), de sajnos ez most megváltozott.
Ezért az aljas árulásért cserébe a horvát tengerpartok örök érvényű bojkottjára szólítok fel! Jóérzésű magyar ember ezek után nem fogja tömni őket pénzzel.
Remélem valamit hamar lépnek az ügyben, különben az eddigi erőfeszítések teljesen feleslegesek voltak.
Szlovénia nyíltan visszaküldi a hozzá érkezőket, úgyhogy a kerítés felállítására várni indokolatlan.
Én most már abban is benne lennék, hogy inkább lépjünk ki az EU-ból. Gyakorlatilag semmi értelme az egésznek. Görögország kapcsán bebizonyosodott, hogy gazdaságilag nem egységes (ilyesmi egyébként mindig Magyarországgal szokott történni, azóta sem értem, hogyan úszhattuk meg), most az is kiderült, hogy külpolitikailag is teljesen tehetetlen.
De azért majd többségi szavazással szívesen egyetértenek abban, hogy toloncolják az összes menekültet ide.
Más. Mikor lesz óriás tüntetés a bevándorlók ellen? (Bár lehet hogy az csak olaj lenne a tűzre a külföldi média mocskolódásához.)
Valamint. Csak engem zavar az amerikai tankok jelenléte? Most nem igazán alkalmas szerintem hogy itt legyenek. Rendezzenek hadgyakorlatot máskor.
Sziasztok, én is ezen gondolkodtam. Utána néztem a Btk.-ban fellelhető a válasz:
Határzár tiltott átlépése:
352/A. §120 (1) Aki Magyarországnak az államhatár rendje védelmét biztosító létesítmény által védett területére a létesítményen keresztül jogosulatlanul belép, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Határzár megrongálása:
352/B. §122 (1) Aki az államhatár rendjének védelmét biztosító létesítményt, illetve eszközt megsemmisíti vagy megrongálja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Ergo amíg nincs határzár, nincs jogsértés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!