Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek nem rúgott öngólt...

Szerintetek nem rúgott öngólt a baloldal a menekültválsághoz való hozzáállásával?

Figyelt kérdés
Én eddig inkább balra húztam (és a környezetem jó része is), de most csak kapkodjuk a levegőt a baloldal nyilatkozatait hallgatva.
2015. szept. 17. 19:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

De!

Ha valaki, akkor én nagyon baloldali voltam eddig és nagyon nem szeretem Orbánt és a bandáját.

De most azt mondom, hogy nagyon egyet értek velük! Most először örülök neki, hogy Orbánék vannak hatalmon.

Mondjuk azon elgondolkoztam már, hogy ha csak úgy hagynák átmenni Magyarországon a bevándorlókat és magasról tennének a dublini egyezményre, akkor nem lett volna ekkora kavarodás, mert senki sem akar nálunk maradni és ha nincs regisztrálva, akkor miért is hozzánk lenne visszaküldve.

Viszont ilyen nincs és meg kell értetni a menekültekkel, hogy Európa alapvetően keresztény, jöhetnek, élhetnek itt, de el kell fogadniuk, hogy itt teljesen már a kultúra, mások a vallási szokások és ha itt akarnak élni, akkor nekik kell alkalmazkodniuk és nem nekünk európaiaknak.

Úgyhogy örülök, hogy Orbán van most trónon és mindent elkövetnek, hogy megvédjék a határokat.

2015. szept. 17. 22:34
 12/14 anonim ***** válasza:

"és ha nincs regisztrálva, akkor miért is hozzánk lenne visszaküldve"

Mivel nem az égből pottyannak le Németországban és mindkét irányból gyakorlatilag rajtunk vezetnek át az útvonalak (értsd szárazon a bolgárok felől akik érkeznek, meg akik tengeren a görögöktől jönnek) így aztán mivel rajtunk tuti ájöttek, a másik első uniós állam Görögo. lehet, de azt a fene se tudja, hogy onnan jöttek-e ugye hova küldék volna őket vajon? Meg még azért is kaptunk volna, hogy rajtunk tuti átjöttek, hát miért is nincsenek regisztrálva akkor?

Amúgy a baloldalban az a vicces még, hogy egész sokáig, ha a kormány arról beszélt, hogy bajok lesznek, mert rohadt sokan fognak jönni, meg egyre többen vannak, akkor úgy tettek, mint akik nem itt élnek, azzal jöttek, hogy ezt a kormány csak kitalálja, nincsenek is sokan, meg baj sincs velük, de nem is lesznek sokan, csak ijesztegetnek. Aztán de, tényleg egyre többen lettek, egyre kevésbé működtek együtt stb.

Most meg miért nem készültek fel jobban, ezt lehetett előre látni. Igen? Érdekes, a múltkor még nem azt mondták, hogy nem is létezik, amire készülniük kellett volna és amire az egész EU-t akarták figyelmeztetni, hogy nagyon nem lesz ez jó a jelenlegi szabályozásokkal. Nevetséges csürhe a baloldal.

2015. szept. 18. 02:24
 13/14 anonim ***** válasza:
Én is inkább balosnak tartom magam, de a magyarországi baloldallal sosem tudtam azonosulni. Inkompetens dilettáns banda az egész. Ebben a helyzetben pedig elképzelni sem akarom mi lenne egy szoci kormánnyal. Orbánt egyáltalán nem szeretem, de a tényeket be kell látni, jelenleg egyedül ő képes kezelni a helyzetet.
2015. szept. 18. 11:03
 14/14 anonim ***** válasza:
34%

Azért ne küldjük a mennybe Orbánt. Valójában nem történt semmi különös. Azt azért jobb, ha látjuk, az utóbbi hetek zűrzavarét a Fidesz idézte elő a menekültkezelés módjával.

Nem kellett nagy ész felmérni, mi lesz a helyzet, hogy jönni fognak ezrével, ha itt maradnak, balhé lesz (mert nem akarnak itt maradni). Ért Orbán ahhoz, hogyan kell a háttérből úgy irányítani, hogy kívülről úgy lássék, neki semmi köze hozzá. Ha tudott "békehadsereget" teremteni magának, kevesebb költséggel strómanokkal elfuvaroztathatta volna a migránsokat. Rendkívül könnyű ezt úgy kezelni, hogy még meg is dicsőüljünk, a migránsok is hálásak legyenek, az Unió se tudjon belekötni (mert ugye a népakarat szent még ott is). Tehát ez az egész egy piszok nagy műbalhé volt, különben elmaradt volna a megdicsőülés. De van más is. Ez a jelen helyzet. De egyetlen értelmes hozzáértő sem mer vállalkozni a jóslásokra. A háború, a diktatúra nem csökken, menekült lesz később is. Most jön a tél, de jövőre új helyzet lesz. Nem tudni milyen. És a kerítést karban is kell tartani, tovább építeni. Nagyjából Ukrajnától Lenti utánig. Most a horvátok kerültek sorra, de nagyon hegyes ám arra a vidék, hamar rájönnek, hogy a Dunán könnyebb átjönni, és Románia felől szép füves síkságok vannak. Meddig megy ez? Mennyiért? Olcsóbb és dicsőségesebb a döntésképtelen Uniót meggyőzni némi jóindulattal. Mert az Uniónak lesz igazán savanyú ez, ugyanis a megoldás egyféle: be kéne avatkozni az ottani belügyekbe. Legalább Szíriába. Ehhez viszont az USA-t és arab szövetségeseit kéne meggyőzni, hogy ne fegyverezzék és pénzeljék a háborút. Na és ki hajlandó elállni ekkora haszontól?

Orbán dicsősége még ma is nagyon talmi. És nem fogadnék a jövőbelire. Különösen nem a saját békénkre.

2015. szept. 18. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!