Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit mond ma a külföldi média...

Mit mond ma a külföldi média Magyarországról a mai horgosi kődobálós-könnygázas csata után?

Figyelt kérdés

Akinek van külföldi tv-je, beszámolna?

Eddig úgy tudom negatívan beszéltek rólunk. És most? Mit szólnak a migránsok agresszív kődobálásához? Még mindig hazánkat támadja a média?

(+Ismerősöm mondta telefonon, hogy a Sky News nagyon témázza ezt, de ismerősöm nem tud angolul... Azt viszont látta, hogy Gyurcsány nyilatkozott benne este webkamerán keresztül. Ő mit mondott most?)

2015. szept. 17. 03:25
1 2
 11/15 Koplárovics Béci ***** válasza:
47%
Nyilatkozatokat olvastam, azok egy szót sem ejtettek kővel, vasdcsővel támadó "menekültekről", csak könnygázt és vízágyút bevető rendőrökről. Köszönjük, "Európa"!
2015. szept. 17. 08:48
 12/15 anonim ***** válasza:
61%
Bár nem tv, hanem külföldi hírportálokat szoktam olvasni és csak meg tudom erősíteni az előttem szólókat. A külföldi média nagy részében pocskondiáznak minket, de a kommentelhető felületeken a hozzászólók 90%-95%a támogatja a kormány intézkedéseit.
2015. szept. 17. 09:46
 13/15 delusion ***** válasza:
47%

A külföldi médiában - már bocsánat, de - hányingerkeltő cikkek vannak, undorító és felvállalhatatlan torzításokkal, hatásvadász / "click-bait" főcímekkel.

A példának okáért, egy ausztrál lap hozta le a tegnapi eseményeket úgy, hogy "Hungary gassing children"...azt hiszem, aki kicsit is tud angolul, érti, hogy miért kényelmetlen ezzel összefoglalni a tegnapi történéseket.

Az emberek viszont ennek egyre kevésbé ülnek fel; komolyan, olyan dolgokat olvastam, hogy nehéz volt elhinni.

Válogatás nélkül, szigorúan közvetítő-továbbító jelleggel néhány:

Az "ősellenség" románok - azok, akikkel beszéltem - határozottan támogatják a kerítés felállítását a magyar-román oldalon. Többen mondták, hogy gyűlölik magukat, hogy ezt kell mondaniuk, de Magyarország van csak a helyzet magaslatán igazán.

Egy finn srác megkérdezte egy fórumon, hogy lehet-e támogatni (mint: anyagot, pénzt etc. küldeni, önkénteskedni) a kerítésépítést valamilyen minőségben.

A miniszterelnököt többen dicsérték, mint az egyetlen embert Európában akinek még van vér a pucájában. Ismét csak az a konszenzus, még adott esetben néhány német között is, hogy bármilyen hihetetlen és abszurd, ebből az egész nagy politikai "csatából" nem Merkel, hanem Orbán, a "xenofób" V4, stb. fog győztesen kikerülni - de lehet, hogy már múlt időben kellene mindezt mondani.

V4 országok erősen támogatnak minket, bár ez pl. Lengyelország irányából nyilvánvaló.

Én is alá tudom írni azt, hogy több embernél megjelent a "Je suis Orbán" vagy "Je suis Magyarország" fenoména.

2015. szept. 17. 11:45
 14/15 A kérdező kommentje:

Hát köszi mindenkinek a választ. Sajna akkor nem tört meg a jég. Lehet Salxnak van igaza... én ennyire nem követem a politikát, erre nem gondoltam.

Hát a mai magyar hírekből már egyértelmű nekem is, hogy nem változott semmi.

Gáz, hogy ennyire nem tudnak az EU-s országok összefogni és hol egymás ellen, hol a saját érdekükért léteznek csak. Ha csak hazánkat nézem, Orbánék is már túlzásba viszik a szócsatát. Vagy ha kussolnának, gyengének tűnnék, passz?! Mindenesetre nem kellene ennyit rágcsálni se az osztrák se a román beszólásokat, és Szerbiával is kommunikálhatnának szolídabban.

2015. szept. 17. 14:37
 15/15 anonim ***** válasza:
Az újságok tartalma többnyire attól függ, hogy az írók milyen politikai szemléletet folytatnak. Ők is ugyanolyan agymosottak, mint az ellenzők akik kisebbségben vannak. Nem mindenkit áldott meg ésszel a jó Isten! Demokrácia ide vagy oda, őket is deportálnám szíriába a haverjaikhoz!
2015. szept. 17. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!