Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ezzel mi a gond? A világ...

Ezzel mi a gond? A világ összes határkerítése egy képen?

Figyelt kérdés

[link]

Én ebből csak annyit tudok kiolvasni, hogy az usa védi azokat a határvonalakat, ahonnan menekültek érkezhetnek, az oroszok védik a határukat, az eu meg szánalmas módon majdnem teljesen nyitott.. plusz még érdemes megjegyezni, h egyedül mo látja el jelenleg az uniós határvédelmet és ami még szembe tűnő, az angolok határkerítést húztak eun belül.. na most akkor ki a gáz? Ebből nekem nagyon nem az jön le, amit súlykol csomó média, hogy mi vagyunk a rosszak.. meglepő de ebben a kérdésben egyet kell hogy értsek a fidesz álláspontjával

2015. szept. 16. 10:37
 1/8 anonim ***** válasza:
58%
Most itt mi a kérdés? Leírtad a véleményed és ennyi.
2015. szept. 16. 10:42
 2/8 anonim ***** válasza:
53%

az a baj, hogy mióta volt egy Hitler, azóta a világ ezen belül Európa teljesen elvakult liberális ideológiát folytat.

ez a kommunizmus kisöprése óta látható leginkább.

a liberális demokrácia megalakulása óta Európa próbálja Hitler népirtását lemosni magáról.

és ez az ideológia teljesen tönkre teszi lassan, de biztosan az egész EU-t.

az hogy más országok kerítéssel védik a határaikat, teljesen természetes dolog, hisz milyen lenne a világ ha bárki bárhova csak úgy besétálna.

Magyarországot sem bírálták, csak egy két nyugati politikus azt mondta amit a liberalizmus elvárt tőle.

és ezt a média (leginkább a baloldali média) próbálta úgy leközölni az emberek felé, hogy Orbánt és az egész magyar kormányt a lehető legrosszabb színben tüntesse fel.

a magyar kormányt osztrák és német fórumokon az ottani emberek egyenesen a magasságokba emelik, mert ő a saját hazájukkal ellentétben tesz is valamit Schengenért.

és ha megfigyeled, mióta Magyarország határellenőrzésbe kezdett, a nem Schengeni országok nagy része is már szépen követi a példáját.

2015. szept. 16. 10:56
 3/8 anonim ***** válasza:
57%

2-es, ez a hitleres dolog nekem is eszembe jutott pár napja.

És tényleg, a liberálisok politikája lényegében tényleg abból áll mindig, hogy próbáljuk homlokegyenest azt tenni, mint amit Hitler tenne.

Ez pedig ebben az esetben nem túl szerencsés.

2015. szept. 16. 11:06
 4/8 anonim ***** válasza:
47%

Az előbbi ideológiailag elfogult zagyvaságot nem érdemes elemezni.

Kérdező, két dolgot muszáj szétválasztani, mert ha összekevered, bármit kihozhatsz, meg az ellenkezőjét. Akkor minden igazolható és cáfolható egyszerre, röviden, értelmetlen és parttalan vitát eredményez.

Tehát: vannak elvek, amik szerint szeretnénk élni, ez egy dolog. És van a konkrét valóság, ami nem felel meg ezen elveknek, de ebben is élni kell, ez meg egy másik dolog. Itt az alapkérdés az, jók-e az elveink, elérhetők-e, és el szeretnénk-e érni őket. Ha nem, akkor nincs miről beszélni. Ha igen, akkor keresni kell a módszereket.

Az elv az, hogy a világ hatékonyan akkor fejlődik, a benne élő emberek akkor boldogok, ha nem hadakoznak egymással. Ebben az esetben fölösleges a kerítés az ugyanazt akaró szomszéd és közöttünk. Ezt az elvet nevezzük Schengennek. Akad pár ország itt Európában, aki ezt elfogadja, azok szerződést kötnek az elv betartására, és megszüntetik a kerítést. Mi vagyunk ennek egyik széle, Szerbia és Románia például még nem jutottak idáig, ha ez megtörténik, nem lesz többé arrafelé ellenőrzési kötelezettségünk. Sajnos Anglia mindig is csak formálisan, (gazdasági) kényszerből fogadta el ezt az elvet, eddig úgy gondolta, neki kerítésnek megteszi a tenger is.

Most jön a valóság. Szíriában és másutt háború dúl, ilyenkor aki teheti, menekül onnan. Ilyen ember is, meg olyan ember is. Mindenki értelemszerűen (ha már otthon nem élhet) a legjobbat keresi. Az "Amerikában mindent elérhetünk" szlogen 1956-ban a magyar menekültek felét oda repítette. A szíriaiaknak ez a szlogen most Európa, hát ide jönnek. Csakhogy ekkora tömeg áramlása már felrúgja az elv működőképességét. Amikor egy probléma adódik, akkor eleinte az ember kapkod, míg rájön a jó megoldásra. A Nyugat az elvnek megfelelő emberbarátsággal azt képzelte, kezelni tudja a helyzetet. Most már látják (a dolog bonyolultabb, ezért olyan sokan még nem látják), hogy az elv nem működik, de nagyon nehéz ám egy jól működő kényelmes modellt feladni. Szokni kell a gondolatot.

A bonyodalmat az okozza, hogy pillanatnyilag nincs jó megoldás. A magyar műszaki határzár jó volt pár ezer disszidáló magyar ellen, egy hasonló nem jó milliós áradattal szemben. elsöprik. Talán vér árán, de elsöprik. És nehéz gyilkolni ám, ezt a fajtáját e pillanatban mindenütt elítélik, ezért nincs jó megoldás. Most ezt a határt annak véljük, de senkinek fogalma sincs, mi lesz holnap. Csak az üresfejűek handabandáznak, hogy ez mindenre jó. De nem tudják, felelősségük viszont nulla.

Az USA-mexikói határ - bár hasonló a nálunk megjelenő mostanihoz - más eset. Az USA politikája kétszínű és nem hasonló az európai gondolkodásmódhoz. Ott is vannak szigorú törvények a migránsok kezelésére, a határ védelmére, de konkrét esetekben csak akkor alkalmazzák (azaz a megszegők szankcionálása csak akkor történik), ha nemzetközi visszhangot kap. Gondoskodnak róla, hogy ha lehet, ne kapjon. Akkor sem azért szankcionálnak, mert ezt diktálja a moráljuk, hanem azért, mert különben a szavazó (akit a sajtó befolyásolt) nem szavazza meg őket. Ott minden a szavazatszerzésről szól, aminek az európai demokráciához semmi köze, az egy alapvetően másfajta demokrácia. Bizonyos formaságaiban sokkal szigorúbb, amúgy akár rasszista (persze irányítottan). És a kerítés létében (szükségességében) fontos szerepet játszik a drog, amelynek üzletében - bár próbálja titkolni - a CIA igen jelentős szerepet játszik. Annak a kerítésnek a meglétében tehát a belső oknak (meg a piszkos, de jó üzletnek) igen fontos szerepe van.

2015. szept. 16. 11:31
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Kertész Imre, Nobel és Kossuth-díjas magyar író, műfordító egyik írásából vettem ki azt a kontextust tömören és érthetően, amit te zagyvaságnak nevezel.

mellesleg amit te írtál, inkább az zagyvaság és alapszik minden féle össze esküvés elméleten, meg a valóság elferdítésén, mint az igazságon és a tényeken.

több sebből is vérzik az "elméleted", jó pár mondatodat meg lehetne cáfolni, viszont nem látom értelmét annak hogy időt pazaroljak rá.

és én sem azt állítom, hogy amit Hitlerről és Kertészről mondtam az teljesen fedné a valóságot, viszont az Európai példa erősen ezt bizonyítja.

2015. szept. 16. 11:55
 6/8 anonim ***** válasza:
2#-5# feltételezem, hogy nem te vagy Kertész Imre, úgyhogy ha már átemelgetsz tőle szövegeket, akkor tedd ezt idézőjellel és a szerző megjelölésével. Ezt még az interneten is így szokás, nem utólag beírni, hogy kitől loptad az írást. Gondolom ideírtad, mert tetszett, hogy mennyi esze van és milyen szépen megfogalmazta, milyen jó lesz, majd hogy felpontozzák a kis válaszodat, de mikor láttad, hogy lepontozták, akkor meg beírod, hogy ezt ám a Kertész Imre mondta! Szánalom.
2015. szept. 16. 12:13
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

szövegértelmezés: elégtelen.

idegen szavak ismerete: elégtelen.

akkor segítek neked ha megengeded:

kiemeltem, tömören, lényeg - ezek szavak

tehát saját szavaimmal leírtam azt, amit gondolok a feltett kérdésről

kontextus - ez egy idegen szó

jelentése: szövegkörnyezet

én Kertész Imrétől semmit nem idéztem, azt pedig nem mondtam hogy baj amiért lepontoztak.

az, hogy megemlítettem egy Nobel díjas írót, hogy ő is azonosan látja a tényeket mint amit én is el tudok képzelni a liberalizmusról, sztm normális dolog.

és azzal pedig, hogy azt mondod én csak azért említek meg híres embereket hogy felpontozzanak, teljes mértékben magadat minősíted.

tudod ostobák magukból indulnak ki, na ez a szánalmas :)

2015. szept. 16. 12:25
 8/8 A kérdező kommentje:
Amint nem pontosan idézted, a saját ideológiádat mondtad, ez a te értelmezésed arról, ő mit gondolhatott.. az amit csinálsz, hogy egy magas rangú ember szavait átfogalmazva a saját ideológiáddal próbálsz bizonyítani valamit, és azzal támasztod alá, hogy az xy magas rangú embertől származik, ez az érvelés tudományának első számú legnagyobb hibája.. ha tanulsz valaha érdeklés elméletről, rájössz hogy ezt a módszert szeretettel használják félrevezető dokumentum filmekben, illetve ez az egyik alapja az összeesküvés elméleteknek.. pl azt mondom hogy a nobel díjas fizikus ezt meg azt mondta, és itt Nem fizikát hozok fel, hanem egy mesét, amivel próbálta szemléltetni a fizikai elméletet, majd ezt átfogalmazzák a saját szavukkal és oda dobját h a tudós erre gondolt.. te is ezt tetted.
2015. szept. 17. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!