Egy Szerb konfliktus esetén a NÁTÓ megvédene minket?
Ma az M1-en élőben mondták, hogy megjelentek a szerb katonák a határnál. Délután pedig azt mondta a szerb kormány, hogy egy bevándorlót sem fognak "vissza venni", és csakis az alap jogokat tartják majd be, és ha kell az egész katonaságot kivezénylik a szerb-magyar határra.
Ha az erőszakos visszatoloncolás esetén a Szerb katonaság megtámad minket, akkor a NATÓ megvéd-e? Mi lesz? Mi lehet ?
Szerintem meg, mint ahogy eddig is:
- a magyarok volnának a golyófogók
- magyar területen vívnák meg a csatát
Tehát Magyarország semmiképp nem kerülne ki győztesen, nagy veszteségek nélkül. Továbbá, semmi garancia arra, hogy a NATO ténylegesen, tettekkel is segítene nekünk.
Tudom, illúzióromboló vagyok. De ne nekem legyen igazam, csak ezt kívánom.
A NATO egyik alaptézise hogy ha egy tagállamát megtámadják akkor az olyan mintha az egész szervezetet támadták volna meg. Azaz nem fognak minket a Szerbek megtámadni.
Ha ez mégis megtörténne akkor jönne a NATO segítség.
"A NATO egyik alaptézise hogy ha egy tagállamát megtámadják akkor az olyan mintha az egész szervezetet támadták volna meg. Azaz nem fognak minket a Szerbek megtámadni.
Ha ez mégis megtörténne akkor jönne a NATO segítség."
Ez csak papiron igaz. A valóságban magasról le...nák hogy mi lesz Magyarországgal. Kicsit sem vagy naiv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!