Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért csak Magyarországot...

Miért csak Magyarországot kritizálják?

Figyelt kérdés

A görögök gumibottal verik a menekülteket - sőt a menekültek napokig semmilyen ellátást nem kaptak. Az EU mégsem kritizálja őket az EU-ban mindig csak Magyarország a téma.

Miközben Magyarország megpróbálja a lehető legjobban betartani a törvényeket és egyezségeket (Dublini 3-as egyezmény)

2015. szept. 11. 01:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
#10, a szabad sajtóból tudom, hogy irányított újságírás zajlik, mindenhol (külföldön a leginkább, mert Mo-n megjelenhetnek mindenféle szemetek is), és igen, félre van vezetve mindenki. Illetve nem mindenki, de a többség igen.
2015. szept. 11. 09:01
 12/18 anonim ***** válasza:

Igazad van edves 3., rosszul fogalmaztam, amit írni akartam az a következő: a legtöbb balkáni ország, legyen az EU tag vagy nem, igyekszik minél gyorsabban továbbküldeni a menekültáradatot annak célállomása felé. Mivel Magyarországba a fő bevándorlási hullám Szerbiából irányul, és SZerbia nem EU tag, ezért hozzánk, tudják visszaküldeni őket, itt lépnek be a schengeni övezetbe. ++++RÉszben egyetértek azzal amit a baoldalról írtál, de jobboldali média épp ekkora a bűne a félinformációk közlése az EU-val kapcsolatban, valamint az oktalan gyűlöle/ előítéletesség-kampány. Illetve dehogy oktalan, az egész jól kiszámított politikai marketing.

Az utolsó bekezdésedről ordít, hogy nem vagy jártas a témában eléggé ahhoz, hogy informáltként lehessen tekinteni a véleményedre. Magyarország nem célállomás, mindenki menne tovább nyugat felé.Honnan veszed azt a baromságot, hogy bárki azt akarja, hogy jobb állásokat kapjanak mint az átlag magyar? Főleg hgy eszükben sincs itt letelepedni?

Ez már egy kicsit off topic, de a legtöbb amit tehetünk szerintem, hogy felemelünk egy működőképes falat, és kötelező orvosi és nemzetbiztonsági vizsgálat után ideiglenes menekülttáborokba szállítjuk és emberhez méltó körülmények között helyezzük el őket addig, ameddig ki nem találja Európa, hogy kiket és mennyit akar és tud befogadni. Ha szervezett népírtások, vallásüldözések és vegyi támadások elől menekülőknek ennyit nem akarunk segíteni, akkor kérdezze már meg magától a kedves kommentelő, hogy milyen egyáltalán az a civilizáció amit meg akar védeni.

2015. szept. 11. 09:29
 13/18 anonim ***** válasza:

Másrészt mindkét politikai oldal imádja ezt a témát,

"ezért legjobb elfoglaltságuk, hogy amint megjelenik egy cikk Magyarországról migráns ügyben, minkettő lecsap rá "lám, a külföldi sajtó is megírja,hogy mennyire alkalmatlan a kormány, nem tudja kezelni a helyzetet"

"lám itt van ez a negatív cikk Mo-ról"

Nomármost ez a gyakorlatban úgy zajlik, hogy ezeket a külföldi újságban megjelenő cikkeket magyarországi urak és hölgyek írják, majd egy külföldi a saját neve alatt megjelenteti.

A legtöbb esetben a külföldinek lövése sincs, mi zajlik itt valójában, nem egyszer előfordul, hogy még életében nem járt nálunk, totálisan tájékozatlan.

Tehát nem külföldi újságíró írja a cikket, hanem egy magyar (újságíró), aki valamelyik politikai oldalhoz igencsak elfogult. Ez a bevett szokás.

Egy, Magyarországot orrba-szájba fröcskölő amcsi újságírónő elismerte, hogy életében kétszer töltött pár napot hetet Magyarországon, de ő attól már nagy szakértő.

Nem járt az utcán az emberek között, nem tudja mi a valós helyzet, csak amit a szájába rágnak és amit feladatul kap, hogy megírjon.

2015. szept. 11. 10:10
 14/18 anonim ***** válasza:
Ah'sallah meh'sfeti! Ah'sallah!!!!!
2015. szept. 11. 12:32
 15/18 anonim ***** válasza:

Ezt tényként kijelenteni akkora csúsztatás és elvakultság kedves előttem kettővel válaszoló, hogy amit innentől leírsz, azt egy kultúrembernek ránézés nélkül kellene továbblapoznia.

A magyar újságíró talán személyesen kimegy a helyszínre? Talán. Ki kell-e mennie, akár a lakásából is, hogy véleményt formáljon bizonyos politikai döntésekről amik emberéleteket befolyásolnak? Nem. Persze előny ha elemző cikket ír, de abszolút objektivitás újságírásban egyébként sincsen.

Biztos léteznek politikailag megrendelt cikkek a külföldi sajtóban mindkét oldalról, azonban ezeket könnyű felismerni. Csakhogy aki elhitte ezt az "egész nyugat ellenünk van" mémet skizofrén vagy populista újságíróktól és politikusoktól, az lesz az egyetlen fajta ember aki komolyan is veszi ezeket az írásokat.

2015. szept. 12. 19:55
 16/18 anonim ***** válasza:

Te felhoztál egy példát (forrás nélkül) egy olyan esetre, amikor egy magyar ember által írt cikket egy az egyben közölt le sajátjaként egy amerikai újságírónő.

Ha én a következő 1 órát azzal tölteném, hogy a magyar menekültpolitikát és Orbán Viktort dicsérő külföldi, akár kizárólag amerikai cikkeket linkelnék, akkor elég hamar büntetést kapnék spammelésért.

Felejtsük már el emberek ezt a paranoid gondolkodásmódot, hogy mindenki ellenünk van nyugaton. Ott is éppen annyira megosztottak az emberek ilyen kérdésekben mint mi.

2015. szept. 12. 20:02
 17/18 anonim ***** válasza:

Ringasd csak álomba magad, hogy a világ újságírása korrekt és makulátlan, viszont te magad is beismered, hogy:

"Biztos léteznek politikailag megrendelt cikkek a külföldi sajtóban mindkét oldalról"

Ez a cikkek minimum 90 százalékára igaz. Minimum.

Ahhoz pedig igenis személyesen jelen lenni, hogy egy konkrét eseményről tudósítson valaki.

Ezt hívják helyszíni tudósításnak.

Amikor egy külföldi újság megírja, hogy Alcsómocsoládon, a Kossuth utcában, hajnali három órakor két cigányt négy skinhead rasszista indokból megvert, akkor bizony elvárná az ember, hogy adjon meg forrást, hogy a túróba ilyen jól értesült. Mert hogy a berlini karosszékből nem hiszem, hogy ellátna Magyarországig.

Nyilvánvaló, hogy valaki leadta a drótot.

Nem egyszer történt már meg, hogy egy rendezvényről hazug tudósítást egy magyarországi média, ami mit ad Isten, napokon belül körbejárta a külföldi sajtót és utána azt mutogatták a libsik, hogy "látjátok, már a Frankfurter Allgemeine Zeitung, meg a külföldiek is megírják, hogy Mocsoládon merre hány méter"...

Valószínűleg nem volt egy német tudósító sem a helyszínen.

Azt pedig mondanom sem kell, hogy egy szó nem volt igaz az egészből. Azt érték el vele, hogy Magyarországot rossz színben tüntetik fel.

Lehet a kormányba rúgni, meg is érdemli, de ne a magyar népet és az országot járassák le rágalmakkal.

Persze nekik édes mindegy.

2015. szept. 12. 20:12
 18/18 anonim ***** válasza:

"a világ újságírása korrekt és makulátlan"

Azzal gyanúsítasz, hogy ez a véleményem, aztán engem idézel amikor éppen ezt cáfolom? Köszönöm, hogy bizonyítod a feltételezésemet iskolázottságod hiányával kapcsolatosan.

"Ez a cikkek minimum 90 százalékára igaz"

Hasadra ütöttél. Remélem nem fájt.

"Ezt hívják helyszíni tudósításnak."

Pontosan, éppen ezért tettem különbséget a véleményt kifejező cikk, és a helyzetjelentés között.

"Nyilvánvaló, hogy valaki leadta a drótot."

Nem nyilvánvaló, de nem is lényeges. Ha egy újságnál egy személy rá van állítva, hogy figyelje a magyar, kelet európai híreket, és lát egy ilyet, akkor leírja. Nem tudom mi ezzel a problémád.

Nem egyszer történt már meg, hogy egy rendezvényről hazug tudósítást egy magyarországi média, ami mit ad Isten, napokon belül körbejárta a külföldi sajtót és utána azt mutogatták a libsik, hogy "látjátok, már a Frankfurter Allgemeine Zeitung, meg a külföldiek is megírják, hogy Mocsoládon merre hány méter"...

Az eset amiről írtál bőven e tudom képzelni, hogy megtörtént. Jogosan fel is háborodtunk ellene. A politika egy mocskos dolog, csak ne gondoljuk azt hogy csak az egyik oldala az.

Amikor a menekültkérdésről cikkeznek (ugye ez volt az eredeti kérdés) a kormány politikáját bírálják. Éppen ezért nem tudom értelmezni amit a végén írtál, inkább úgy tűnik, hogy egy jól betanult passzus megjelent a fejedben és úgy érezted hogy pont ide illik. Pedig nagyon nem. Nem szidják a magyar népet.

2015. szept. 12. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!