Miért ilyen ország Magyarország?
"Tényleg, utolsó. Végülis csak a határt zárták le az osztrákok, 40 km-es dugót okozva az M1-en, más nem történt."
Ja és akkor kiviszed a csóringer arabot a határ mellé, elengeded, az meg átmegy valami erdőn keresztül.
Most komolyan azt gondolod, hogy ha ide bebírt jönni a szögesdróton keresztül, akkor Ausztriába nem tud átmenni a határon?
Egy dolgot tudna csinalni, ha a deli hatarreszen elkezdenenek lovoldozni. Akkor meg mi lennek a barbarok ... pedig mindenki tudja, hogy ugy is az lesz a vege.
Ha beengedjuk oket megbenul az elet ... ha tovabb engedjuk oket nem vagyunk europaiak ... mit kellene csinalni? Menekuljunk a nemetekhez, az orszagot meg adjuk a szireknek?
"7 es ezt az esti mesét kinek is akarod beadni?"
Na mi van, nem bírod megcáfolni a mondanivalómat? Csak ennyit tudsz, fideszbirka?
"ha tovabb engedjuk oket nem vagyunk europaiak"
De, a liberálisok szemében pont akkor vagyunk európaiak, ha továbbengedjük őket.
Te tudod, milyen civilizálatlan horda volt 1956 menekültáradata? Én tudom, mert rajtunk keresztülmentek. Pedig akkor ők még otthon voltak, ismerték a nyelvet, viszonyokat, csak maximum pár száz kilométer volt mögöttük.
És mégis, nem örültem, de megértettem őket. Legalább nem gátoltam, legalább mondtam, merre érdemesebb.
Akkor az osztrák kormány tett érdemlegeset. Az is vegyes volt, ott is voltak visszásságok, durvaságok is. De a végső érzés az volt, igyekeznek.
A mostaniakat nem fenyegették, hanem lőtték. Nem ismernek semmit. Több ezer kilométeren át kihasználták, meglopták őket. Már idegesek és türelmetlenek. Legalább azt a látszatot kelthetnénk, hogy együtt érzünk. Nem az öklünket rázzuk. A kormány nem hőzöng, hanem megy Brüsszelbe és jelenti vis major, ti következtek. A baj mindössze ennyi. Akkor is jönnének, mert ott háború van, de legalább relatíve békésen átvonulnánk. Akkor is lenne egyéni kár, de legalább utána lehetne kárpótlás. De nem, nekünk a gyűlölet, az artikulátlan üvöltés kell, nekünk a világ megvetése kell akkor is, ha az részben alaptalan. Ezért ilyen Magyarország. Lehetne más is, de nem akar más lenni. Minden értelemben jobban szereti a mocskot.
"56%-os levehetnéd már a pufajkádat, nincs még olyan nagy hideg hozzá.."
Mi bajod van?
"Legalább azt a látszatot kelthetnénk, hogy együtt érzünk. Nem az öklünket rázzuk. A kormány nem hőzöng, hanem megy Brüsszelbe és jelenti vis major, ti következtek. A baj mindössze ennyi. Akkor is jönnének, mert ott háború van, de legalább relatíve békésen átvonulnánk. Akkor is lenne egyéni kár, de legalább utána lehetne kárpótlás. De nem, nekünk a gyűlölet, az artikulátlan üvöltés kell, nekünk a világ megvetése kell akkor is, ha az részben alaptalan. Ezért ilyen Magyarország. Lehetne más is, de nem akar más lenni. Minden értelemben jobban szereti a mocskot."
Teljesen egyetértek veled.
Az egészet el lehetne intézni annyival, amit te állítasz, de a magyaroknak hőzöngés kell, mert csak akkor boldogok, ha az megvan.
16-os, te mégis hol élsz? Milyen 56-os "horda" ment keresztül rajtad, akiket "nem lőttek, csak fenyegettek"??? Miért, az orosz tankok mit csináltak?
A miniszterelnök hónapokkal ezelőtt jelezte a problémát, természetesen az ellenzék szerint ez fölösleges hisztériakeltés volt.
Azt pedig tényleg bármikor megtehetik, hogy eggyel beljebb húzzák meg a schengeni határokat, ha mi is ész nélkül továbbengedünk mindenkit, mint a görögök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!