A zsidók miért nem szívlelik a keresztényeket?
Ennyi erővel egy zsidó is kérdezhetné hogy "A keresztyének miért utálják a zsidókat?"
Tehát ugyanolyan általánosítás...
A zsidók politikai megváltót vártak, és mivel Jézus nem politikai megváltónak jött el, ellenségesek lettek vele és a követőivel szemben.
Továbbá:
Korintusiaknak írt első levél, 1, 18-31.
Így valóban általánosítás, mert nekem is van olyan zsidó ismerősöm, aki nem utál engem azért, mert keresztény vagyok..
De régen, mikor a kereszténység kezdett terjedni, akkor főleg azért támadták a zsidók, mert a kereszténység központi tanítása az, hogy minden ember Isten gyermeke és Jézus mindenkinek a megváltója, tehát származástól függetlenül, mindenki ugyanolyan kedves Isten előtt. A zsidóság viszont egy faji vallás, ők a kiválasztott nép, amit ha kicsit soviniszta módon értelmezünk, akkor azt is lehet kihozni belőle, hogy csak őket választotta ki az Isten, tehát a többi nép alacsonyabb rendű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!