Azok akik támogatják a bevándorlók beengedését Európába, azok mit gondolnak, miből fogjuk eltartani őket?
@HakapesziM
"Arról azért hallottál, hogy minden ország bizonyos beutazási feltételekhez köti, hogy átléphesd a határait."
Az hogy nem értek egyet valamivel nem jelenti hogy nem hallottam róla. Sőt, épp az ellenkezőjét jelenti. Talán a "joga" szó zavaró volt. Nem egy nemzetközi jogi pozíciót fogalmaztam meg, mivel nem értek a nemzetközi joghoz és nem is érdekel. De mint leírták előttem, a nemzetközi jog engedélyezi, hogy ide jöjjenek, így a kérdés elvi, nem jogi.
SZERINTEM minden embernek joga kéne hogy legyen mindenhova utazni. Szerintem abszurd, hogy kitalált, ceruzával húzott határokkal akadályozzuk az emberek szabadságát. A szabadság egy fontos dolog, csakis akkor szabadna korlátozni, ha jó okunk van rá. Én nem tartom a határokkal való korlátozást egy megalapozott dolognak.
"SZERINTEM minden embernek joga kéne hogy legyen mindenhova utazni."
Most meg fogsz lepődni: elviekben szerintem is. Csak társadalomban, szabályok között élünk. Utazhatsz bárhova, csak vannak előírások, amik ezt szabályozzák. Én már sokfelé utaztam, legálisan, sőt, külföldi munkahelyre vagyok bejelentve - legálisan - nem a határon szöktem át.
Én sem vagyok jogász, de ha egy menekült - már ha menekült - szabadon átléphet a zöldhatáron (ehhez azért már kétlem, hogy joga lenne) akkor nagy a baj. Százezrekről beszélünk, mindet nem fogadhatjuk be.
És SZERINTEM - használhassam én is így ezt a szót - akkor is meg kell akadályozni a tömeges bevándorlást, ha ezzel esetleg nemzetközi jogot sértünk. Kétlem, hogy egyedül lennék ezzel.
1. A bevándorlókat nem kell eltartani, azok többynire azért jönnek ide, mert munkájuk van. A menekülteket kell eltartani, de az ő számuk olyan alacsony (kb. 4 000 fő múltheti hivatalos adatok szerint), hogy a költségvetés meg se érzi.
2. Az ukrajnai magyarok is menekülhetnének ide, de egyelőre nem teszik, hiszen nem abban a régióban van a háborús övezet. Ettől függetlenül elég sok ukrán menekült is van, csak nem nálunk.
3. A hazai szociális állapotoknak semmi köze ahhoz, hogy háború van valahol máshol.
4. A menekültek túlnyomó többsége NEM az EU-ba megy, hanem a szomszédos muszlim országokba. Csak Jordániában és Törökországban 2-2 millió menekült van, az egész EU-ban összesen meg 0,7 millió.
5. A menekültek között sok a keresztény is.
Én azt támogatnám hogy elvisszük őket az osztrák határig, oszt onnan boldoguljanak. Ha már az EU-ból akkora garral osztogatják itt a lebszást hogy miért nem segítjük szegény bevándorlókat, akkor küldjük őket egyenest ezekhez a nagyokosokhoz, és kezdjenek valamit a védenceikkel.
Mi nem tudunk.
19.57
1. a bevándorlók között alacsonyabb a munkanélküliségi ráta. vagy te másról tudsz amikor azt állítod, hogy a segélyért jönnek ide? vagy csak simán rasszista vagy talán, és onnan ez a nagy bölcsesség?
2. mennyit adózol, hogy szerinted a menekültekre megy el belőle szerinted? csak a mert a magyar társadalom döntő többsége nem nettó adóbefizető. te bizonyosan nagyvállalkozó vagy, aki olyan sokat termel az államnak, és ezért sajnálod ennyire a befizetett adód, ugye?
Monroe-elv: Amerika az amerikaiaké
Ezt kéne követni, vagyis Európa az európaiaké, Afrika az afrikaiaké és nem is kéne túltárgyalni ezt a témát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!