Mi a véleményetek arról, hogy a FIDESZ bár előszeretettel támadja a bankrendszert, de a devizahitel lehetőségét 2001-ben az akkori FIDESZ kormány vezette be? Meggondolták magukat? Megvilágosodtak? Pálfordultak? Átalakultak?
Én nem akarok Orbánozni és Fideszezni, de nekem úgy rémlik, hogy azután kezdett elszaladni a forintárfolyam, miután elkezdett sírni a szájuk, hogy válságban a gazdaság és egy ideig még mintaként emlegették az argentin csődöt is.
Ha a google által kidobott cikkek nem tévednek, akkor 2011-ben volt ez kiemelt téma nálunk.
Itt lehet intervallumra és devizára szűrni:
Micsoda véletlen, hogy pont ekkor kezdett elszállni a forintárfolyam. Csak én találom ezt furcsának? :D
Ott sántít az elmélet, hogy a legkevésbé sem érdekli a pénzügyi szektort, hogy mit mondott Orbán. Van-e pénzügyi stabilitás vagy nem igazán ajánlott befektetésre?
Ott említettem az eurozóna válságát, miért beszélünk mellé és próbálunk róla tudomást sem venni?
Bezzeg bajnai mellett nagyon tudunk kardoskodni, hogy micsodaszakember csak a válság...
"Nem is a devizahitellel, hanem az azt folyósító bankokkal van a probléma. Miért beszélsz mellé?"
ez egy dolog, de nem érzed a szituáció faramuciságát? ne az kardoskodjon annyira ellene, aki megteremtette az egész jogalapot hozzá, mert ez így ciki.
"ez egy dolog, de nem érzed a szituáció faramuciságát? ne az kardoskodjon annyira ellene, aki megteremtette az egész jogalapot hozzá, mert ez így ciki."
Minek a joglapját? Hogy a bankok kiváltják maguknak a drága frankhitelt de az ügyfélen továbbra is frankon számolják az adósságot?
Feltételezem nekem szólt.
"Ott sántít az elmélet, hogy a legkevésbé sem érdekli a pénzügyi szektort, hogy mit mondott Orbán. Van-e pénzügyi stabilitás vagy nem igazán ajánlott befektetésre? "
Nekem nem úgy rémlik, hogy az elmúlt pár évben bármelyik nagy nemzetközi hitelminősítőnél A+-osak lettünk volna.
"Ott említettem az eurozóna válságát, miért beszélünk mellé és próbálunk róla tudomást sem venni?"
Tudomást vettünk róla.
"Bezzeg bajnai mellett nagyon tudunk kardoskodni, hogy micsodaszakember csak a válság..."
Egy szót nem írtam Bajnairól.
"Nekem nem úgy rémlik, hogy az elmúlt pár évben bármelyik nagy nemzetközi hitelminősítőnél A+-osak lettünk volna. "
Én meg arra sem, hogy a régióból bármelyik ország.
Kérdéseidre az egyetlen válasz kérdező: egyik sem!
A Fidesz (még pontosabban Orbán) hatalmat akar. Feltétlen hatalmat. De ezt nem lehet egyszerre, csak fokozatosan kiépíteni. Ezért időszakonként más eszközöket használunk. Mindig a körülményekhez igazodót, mindig olyant, amit a folyamatosan butított nép bevesz mesének. A bankrendszert most sem támadja (nem számít, mit mondunk, ha mást teszünk). Konkrét esetekben támad, ha ott éppen az a hasznára van. Néha téved is, ekkor ha rájön, visszakozik.
De itt mindig minden - még ha nem is látod pontosan abban a pillanatban az értelmét - kizárólag a hatalom növelése érdekében történik. Széles a köre annak, hogy mi mindent érdemes tenni, ami ebben hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!