Miért mondják azt itthon sokan, hogy nyugat-Európában meg lehet élni? Hogyan?
Egy német nagyvárosban a legkisebb minigarzon albérlet is 600-800 Euro. A minimálbér, amit a legtöbb kivándorolt magyar keres az 1100 Euro. Ezután még rájön a rezsi és a tömegközlekedés is, és akárhogy számolok még csóróskodva, legolcsóbb kajákon élve is max 0-re jönnék ki a végén. (És az ég világon semmi szórakozást, még egy sört se engedhetek meg magamnak)
Hogyan lehet megélni?
8: Szereted magad? Ha már a csúsztatásokról beszélünk... Direkt pesti árakat írtam. Vidéken mucsán az én lakásom is csak 35 ezer havonta + rezsi (és + közös költség, ami szintén nem mindegy, nekem havi 12 ezer; tehát igazából a lakbérem 47 ezer havonta tényleg mucsán, még csak nem is megyeszékhelyen). Győrben egy ugyanilyen már havi 60-70 ezer volt és a 70-es évek óta nem nyúltak hozzá, télen hideg volt és szar, meg úgy általában igénytelen. Azóta meg állítólag tovább emelkedtek a lakás árak. Normális lakás ott is 90 ezernél kezdődik.
Ha megvan neked a kaja 60 ezerből, akkor gratulálok. Ahhoz, hogy normálisan táplálkozzak, nekem egyedül kell ennyi és kicsit visszafogtam magam.
Az egészségügyis fizetésen meg nevettem. Tán orvos a kedves feleséged?
9: És akkor Anglia még drágább, mint Ausztria vagy Németország.
Én norvég álampolgárként:
fizum: 45ezer korona
rezsi,élelmiszer : 10ezer korona
albérlet: 15ezer korona
szórakozás: 500-5000korona
kb: 30ezer korona de ez már átlagon felül ennyi!
Ha csak ki lyuk kell és nem osloban hanem vardö-ben, vagy tromsö-ben ott:
albérlet: 5ezer korona
kaja,rezsi: 5-8ezer korona
szórakozás: 5-5000 korona
egy kis lyuk kb 15-20ezer korona/hó
Én csak a norvég árakat tudom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!