Mi a véleményetek a a Multik munkáltatásárol? Ki szerint kizyákmányolás és mik a tapasztalatok?
Magyarországon a munkáltatás legalább 60% -a kizsákmányolás, illetve rabszolgatartás kategóriába tartozik jogilag. Ugyanis ennek a jogi meghatározása, sajnos szószerint nem tudom idézni, de valami olyasmi hogy aki tkezés szállás fejében dolgoztat.
Lehet elgondolkodni hányan tudják a fizetésükből egyáltalán fedezni a szállásuk étkezésük, és ezek járulékos költségeit.
"Ha nem tetszik valami,mehetsz az utcára,van helyetted 100 másik."
Na azért ez sem csak a magyar vállalkozókra jellemző. Nekem mondtak már ilyet multi cégnél. Gallicoop Szarvas.
Amíg vártam a jelenlegi állásomra, addig egy multinál dolgoztam, eléggé rabszolgamunkát.De: nem nagyképűsködött és nem bunkóskodott senki velem!
Most már 10 éve közalkalmazott vagyok egy olyan munkahelyen, ahol nincs szakszervezet.Ennyi lefelé taposást, fölfelé nyalást! Akit lehet, megfélemlítenek,
szarba se nézik a szakképzett alkalmazottat sem.Baromi sokat kell dolgozni, nem tudom már számolni a kifizetetlen túlórát, amit elvárnak.
Embernek a multinál számítottam.
nah nehogy már a multit hasonlítsad össze a közalkalmazotti állással! gondolkozol te?
amúgy a multinál nem számítsz, ott csak egy fogyóeszköz vagy, semmi több. a fölötted álló csoport vezető meg tudoménismik is azok, a valódi munkaadóidat sosem ismered meg, egy szalaggyárban vagy egy raktárban dolgozol. ahonnan bármikor repülhetsz. és ott se jelentenek eb többre mint minimálbér.
a magyar cégnél ahol voltam, ott is minimálra jelentettek be, de legalább kézbe kaptam a többi pénzt feketén. arról az állam tehet, hogy nem tudnak a munkáltatók bejelenteni(többnyire, mert van aki be tudna).
a közigazgatás meg, hát ne vegyük egy kalap alá. azu államnak dolgozol ott gyakorlatilag.
arról az állam tehet, hogy nem tudnak a munkáltatók bejelenteni
Ez egy but' tévhitt, én dolgoztam kis magyar cégnél, a fönök az én bejlentett pénzeből tartotta el a szeretőjét, a felnőt lányát, éitett nyaralót, járt külföldi nyaralásokra. A fizetésemet pedig nem kaptam meg zsebbe, nem fizetett túlórát, kajajegyet...
van sok ilyen magyar munkáltató valóban, de még több az aki bejelentene ha tehetné.
ez az egyik.
a másik, hogy ha nem 1-2multi fedné le a piacot, akkor sokkal több KKV-ból lehente válogatni mint munkahely. és nem csak egy darab cégből.
mellesleg a multik alatt főleg az élelmiszercégeket hozzuk fel.
a másik dolog pedig:
ha egy rendes adókörnyezetet teremtene az állam, akkor a munkadók bejelentenének, akik pedig nem, azokat teljesen jogosan lehetne megbüntetni.
A multival az a gond, hogy a megtermelt hasznot az utolsó fillérig kiviszi külföldre .. olyan mint egy pénzpumpa amin áramlik ki a magyar vagyon
Ezért kellenének magyar termelő cégek, amik áruit lehet exportálni. Ezért sz.r, hogy pl a cukorgyártást leállíttatták, és ami megmaradt 1 gyengusz gyár is természetesen külföldi kezén van.
Ami a kizsákmányolást illeti, nemzetközi tapasztalatom szerint fehér rabszolgák vagyunk, így is tekintenek ránk.
A fizetésünk nevetségesen alacsony azonos beosztásban lévő külföldi kollégákhoz képest (7-40x-es eltérés!).
21:06-osnak
Gondolkodom, bizony!
A közalk. vagyok.
Hét nem múlik el, hogy v. én, v.kollégám ne hallaná:el lehet innen menni, a kapunál sorba állnak a munkanélküliek.
Mondjuk nem állnak sorba, mert kevesen viselik jól a szombat, vasárnap, karácsony, szilveszter éjjel-nappal munkát, közalk. bértábla sz. fizetésért, kifizetetlen túlórákkal.
Párom kisvállalkozóknál dolgozott, egy sem jelentette be,
sírt a szájuk, de Audi, Merci, nagy Bömös játszott alattuk.
Most is KKV-nál dolgozik, az első, aki bejelentette, fizeti a járulékokat, még egyszer sem mondta, hogy tönkremegy bele.
ma 15:02 közalk:
nem értem ,hogy most amit leírtál azzal mit akartál bizonyítani, nem jött át igazából , hogy most mi mellett is érvelsz azzal amit írtál. segítesz megérteni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!