Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi alapján döntik el hogy egy...

Mi alapján döntik el hogy egy menekült kaphat-e menekültstátuszt vagy sem?

Figyelt kérdés

Nemigazán értem ez most hogy van.Ha odamegy a határhoz és azt mondja ő menekült akkor a rendőrség bekiséri és elkezdődik az eljárás?ha igy van akkor miért kell nekik a zöldhatáron közlekedni?Miért nem legálisan lépnek be az országba?

Ha elutasitják akkor mire hivatkoznak?miért nem kap státuszt?Akik az országban köztereken vannak nekik van ilyen státuszuk?Mi történik ha valaki nem kapja meg?

2015. aug. 16. 13:22
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
bocsi,mostmár ezt is tudom.
2015. aug. 16. 13:51
 12/17 anonim ***** válasza:

"Hogyan bizonyitják hogy Magyarországon lépett be az Eu-ba?"

Bármilyen hatósági eljárást, amelynek kereteiben ujjnyomat- illetve arcképmás került rögzítésre az illetőről, elfogadnak. Tehát azt az országot veszik az EGT-területre való belépés országának, ahol először fotózták, illetve ujjnyomatozták az illetőt.

2015. aug. 16. 13:51
 13/17 anonim ***** válasza:

"Magyarország sem tudja bizonyitani hogy mondjuk egy menekült Görögöknél már volt ami biztonságos terület és az Eu része"

Lehet bizonyítani, ha az illető mondjuk rendelkezik a görög hatóságok által kiállított okmányokkal, és ezeket a rendőr megtalálja nála. Ilyen esetben lehet vélelmezni, hogy az illető megfordult Görögországban pl., és fel lehet venni a kapcsolatot a görögökkel, hogy vettek-e be az illetőtől menedékkérelmet.

2015. aug. 16. 13:53
 14/17 A kérdező kommentje:

Mondjuk ez igy azért nem igazságos szerintem,hisz aki Magyarországon keresztülmegy eljut Ausztriába vagy Németbe azt simán visszaküldhetik nem?

A görögöknél nem vesznek ujlenyomatot,ott nem regisztrálják őket rendesen?

2015. aug. 16. 13:56
 15/17 A kérdező kommentje:

"Lehet bizonyítani, ha az illető mondjuk rendelkezik a görög hatóságok által kiállított okmányokkal, és ezeket a rendőr megtalálja nála"

gondolom erre minimális az esély.

2015. aug. 16. 13:57
 16/17 anonim ***** válasza:

"A görögöknél nem vesznek ujlenyomatot,ott nem regisztrálják őket rendesen?"

Mivel Görögország is EGT-tag, ott is kötelező (lenne megtenni ezt). :)

2015. aug. 16. 14:09
 17/17 anonim ***** válasza:

"Mondjuk ez igy azért nem igazságos szerintem,hisz aki Magyarországon keresztülmegy eljut Ausztriába vagy Németbe azt simán visszaküldhetik nem? "

Ha előállítják itthon, akkor igen. Pontosan jól látod a dolgot.

2015. aug. 16. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!