Szerintetek nem pont a magyaroknak kéne elfogadónak lenni, hiszen a legtöbb magyar felmenője bevándorló?!
Én vállalom, nekem a dédapám "bevándorló" sváb volt, otthon a szüleivel még németül beszélt. De azért volt egy kis különbség köztük és a maiak között. Főleg az, hogy a svábok kulturálisan annyira nem különböznek tőlünk: ugyanaz a vallás, hasonló szokások, stb. ennek köszönhetően elég hamar asszimilálódnak, így a dédapám már magyar lányt vett el és a gyerekük (nagymamám) már nem is beszélt németül.
De ha veszünk más népcsoportot: pl. cigányok, ők még régebb óta vannak itt, mint a svábok, aztán teljesen beilleszkedni azóta sem tudtak.
Igen, számít a kultúra. Ezek az arabok és négerek nem Európába valók. Mint ahogy én sem vagyok fehér európaiként Afrikába vagy Ázsiába való. Ott mások a szokások, túl nagyok a különbségek, ezért valószínűleg én sem tudnék beilleszkedni.
Nem.
Amúgy is kíváncsi lennék, hogy a hozzád hasonló turbólibberek hányat fogadnak be.
Van egy ország. Akármilyen. Az államnak kötelessége megvédeni a határait. Tehát olyan nincs, hogy embertömegek csak úgy jönnek-mennek keresztül-kasul össze-vissza a határokon át. A mai világban, a modern államok korában egy embernek igazolnia kell magát, ha be akar egy idegen állam területére jutni, és az államnak számon kell tartani, regisztrálnia kell az idegeneket.
A tömeges bevándorlási hullám keresztül a zöldhatáron ezért tarthatatlan ilyen formában. Egyszerűen egy modern állam ezt nem engedheti meg magának. Ennyi erővel bárki, akár te is, össze-vissza jöhetnél-mehetnél minden határon... Hát ilyen a modern világban nincs.
Ezt kéne itt felfogni, hogy ez leginkább erről szól, hogy egy 21. századi államnak a saját határait meg kell védenie. Én nem tudom, a liberális baloldal mit csinálna hasonló helyzetben, de ha mindenféle korlátozás nélkül hagynák, hogy menekültáradat árassza el az országot a zöldhatáron keresztül, mondván, hogy "mi is bevándorlók vagyunk" - akkor gyakorlatilag feladnák azt az elvet, hogy egy ország védje meg a határait. Ez bűncselekmény lenne, egy adott ország kormánya ilyen esetben csak azt bizonyítaná be, hogy alkalmatlan az állam irányítására.
Én nem tudom, mit kell ebbe a dologba marhatásokat belemagyarázni, hogy "mi is bevándorlók vagyunk", "legyünk elfogadóak" stb. - ez a dolog már régen nem erről szól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!