Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy sok esetben...

Gerifan kérdése:

Miért van az, hogy sok esetben a legkirekesztőbb ideológiákat, vallásokat pont a magukat szabadelvűeknek nevezett egyének veszik védelmükbe?

Figyelt kérdés

2015. aug. 10. 08:43
 1/8 anonim ***** válasza:
71%
Én azt védem, amit az igazságérzetem diktál. Ha az iszlámra gondolsz pl., az rendkívül rosszul van feltüntetve a médiában, őket itt jogosan védem, ha olyannal támadják, ami nem igaz rá.
2015. aug. 10. 09:01
 2/8 anonim ***** válasza:
31%
Mert elég bubyevácok!
2015. aug. 10. 09:03
 3/8 anonim ***** válasza:
51%
Egy igazi liberális a teljes szólásszabadságot védi. Tehát a kérdésedből ítélve valószínűleg az iszlámra gondolsz amit védenek, de másik részről Charliet is védték, akik szerintem elég gusztustalanul fejezték ki magukat jó párszor...
2015. aug. 10. 09:04
 4/8 A kérdező kommentje:
Én erős ellentétet érzek a 8-10. századi iszlám, és a mostani közt. Csodálatos műalkotások, épületek, az antik görög, római kultúra műveinek másolása, és megőrzése volt jellemző a 10. századi iszlámra, most nem ezt látom kifejezetten...
2015. aug. 10. 09:05
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

A magukat szabadelvűeknek nevezett egyének nagyon is határozottan törnek a céljuk felé. Ami toleráns, megértő, de kivétel nélkül kegyetlenül elbánik egy-egy csoporttal, például azokkal akik a hatalomra jutásukat nehezítenék, akik megkérdőjeleznék, hogy ők az igazság letéteményesei, birtokosai, például a magyar keresztényeket a legcinikusabban kirekesztené. Ez csak egy példa, számtalan más lehet a kirekesztés/ maró gúny tárgya.

Azt kellene megérteni:

Igazság EGY van, és nem birtokolható.

2015. aug. 10. 09:11
 6/8 anonim ***** válasza:
49%

Az iszlam nem homogen, es tobb mint egymilliard muszlimot egyszeruen nem lehet egy kalap ala venni.

Maga az iszlam amugy nem kirekesztobb mint mondjuk a katolikus vallas.

2015. aug. 10. 09:28
 7/8 anonim ***** válasza:
42%
"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd." - Voltaire.
2015. aug. 10. 09:35
 8/8 anonim ***** válasza:
77%

A szólásszabadság védelme megköveteli azt, hogy felemeld a hangod olyanokért is, akikkel nem értesz egyet. Ha rágalmazzák ezeket az embereket, és a rágalmazók állításai nem igazak, akkor is szembesíteni kell az embereket a tényekkel: Vagy ez, vagy cenzúra, ami szembe megy a szólásszabadsággal. Ha nincs se kontra-vélemény tényekkel alátámasztva, se cenzúra, akkor a populista, uszító, borzalmasan egyszerű de hangzatos, a társadalom számára káros vélemények fognak teret nyerni.

Én liberálisként azt mondom, mindenkinek joga (és kötelessége) véleményt alkotni és azt megvédeni, de ha valaki azt mondja hogy 1+1=3, csak mert a tömegeknek az tetszik, akkor őt ki kell javítani. Természetesen mondhatja akárki hogy 1+1=3, joga van hozzá, de legalább ugyanannyiszor el kell mondani azt is, hogy 1+1=2.

2015. aug. 10. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!