Miért van az, hogy egyre másra nyitnak újabb és újabb menekülttáborokat vidéken, miközben Budapesten jólelkű civilek ezrei várják (ezzel példát mutatva az egész ország népességének), hogy segíthessenek a menekülteken?
A minap volt egy cikk róla egy internetes hírportálon, hogy egy közösségi oldalon több ezer ember támogatja a menekültek megsegítésére irányuló közösségi csoportokat, saját pénzből vásárolnak élelmet és segítenek a menekülteknek, ahol tudnak. A támogatók jellemzően fővárosi civilek. Ez egy egyedülállóan kiemelkedő példa, hiszen vidéken inkább az idegengyűlölet a jellemző.
Ezek után nem logikus, hogy vidéken építenek új menekülttáborokat.
Számos érvet fel tudok sorakoztatni, hogy miért csak és kizárólag Budapesten kellene ilyen gyűjtőpontokat létesíteni:
1. A menekülteknek sem kényelmes a magyar puszta közepén tengődni ebben a melegben (télen még kényelmetlenebb lesz). Ha kimennének sétálni egyet a táborból, csak egy szomszédos kis falu és a nagy szikkadt pusztaság várja őket. Még ha van is pénzük, nem tudnak venni ott nagyon semmit, amivel megkönnyíthetnék a mindennapjaikat. Biztos vagyok benne, hogy Budapesten kedvezőbb körülmények között lehetnének arra a "rövid" időre, amíg Magyarországon maradnak.
2. Ha tömegközlekedéssel szeretnék elhagyni az országot nyugat felé, akkor legkönnyebben Budapestről tehetik meg. Előbb utóbb ez lesz a céljuk, miután beléptek az ország területére. Ésszerűbb lenne rögtön a céljukhoz terelgetni őket.
3. A vidéki emberek jellemzően nem értékelik megfelelően a menekültek jelenlétét. Ez bizony tény. Őket is csak hergeli a helyzet, ami könnyen konfliktusforrásokhoz vezethet.
4. Budapesten számtalan jó szándékú civil él, akik időt, pénzt és fáradtságot nem kímélve segítenek a menekülteken. Ha az ország másik felében vannak a menekültek, nem tudnak segíteni, mert több száz kilométert kellene utazniuk hozzá (ráadásul ez plusz költség is lenne számukra). Szóval logikus lenne összehozni a kínálatot az "igénnyel" (az igényt nyilván átvitt értelemben használtam, mielőtt megköveznétek).
5. Az állam is spórolhatna kicsit (így valószínűleg még többet tudnának lenyúlni a regisztrált menekültek után a politikusaink), nem halnának éhen a menekültek, mert a jó szándékú civilek támogatnák őket.
6. A politikusokhoz is közelebb kerülne a téma. Netán kialakulna a közvetlen kontaktus lehetősége is (sátortáborok a milliárdos negyedek közelében, stb), így biztosan bölcsebb döntéseket hoznának, mint eddig!
7. Ha az állam szállítaná az elfogott migránsokat Budapestre, nem tudnának belőle nyerészkedni az országon belüli embercsempészek. Több euro maradna a szegény menekülteknél (nem használnák ki őket ezek a gazfickók), amivel folytatni tudnák az útjukat a megváltást kínáló nyugati országok felé.
8. Ha a Budapesti civilek példát mutatnának az egész országnak emberségből, akkor talán a vidéki emberek is rájönnének hosszú távon, hogy milyen szép is segíteni másokon és felhagynának a demagóg idegengyűlöletükkel.
Ha ezen múlik, a nagyobb jó érdekében én akár támogatnám a menekültek ingyen utaztatását is, de csak Budapestre. Logikátlan lenne Budapestről ingyen szétengedni őket az országban (és erre biztos vagyok, hogy részükről sincs igény), ahogy ezt egyes baloldali politikusok javasolták, ezért támogatnám csak az oda utat. Ha jobban végiggondoljuk a helyzetet, hosszú távon úgyis a nagyvárosokba fognak özönleni a menekültek, ha nem sikerül elhagyniuk az országot.
Hogy a dolog ne legyen önkényes (mint a vidéken megnyitott táborok létrehozása), írhatnának ki róla egy népszavazást is akár, hiszen demokráciában élünk. Így mindenki ki tudná nyilvánítani a véleményét és nem csak az lenne, hogy valahol eldöntik, mások meg viselik a következményeket.
"Meg mi az "csak oda tesó"-s baromság?"
Valami olyasmit hallottam hónapokkal ezelőtt, hogy Szerbia limitálta a naponta visszatoloncolható emberek számát, ha jól emlékszem, valami 100 fő alatti számban. Tekintve hogy naponta ezernél többen érkeznek, ez elég necces.
Forrást sajnos nem tudok adni, de én lennék a legboldogabb, ha valaki meg tudná cáfolni ezt a híresztelést.
Ha minden igaz, hamarosan ki fog derülni, hogy mennyire működik a visszatoloncolás, kíváncsian várom a fejleményeket...
Hagyjál már ezzel a limites baromsággal. NEMZETBIZTONSÁGI ÉRDEK. Nem érdekel, hogy Szerbia mit fogadott el saját maga részére.
Mi meg fogadjunk el egy olyat akkor, hogy napi 100 menekült léphet át Szerbiából. Támadhatatlan helyzet, nyertünk. Genious!!!!!
"Budapesti civilek példát mutatnának az egész országnak emberségből,"
Ahhoz először is újra kellene születniük, mert a pestinél patkányabb ember nincsen.
""Nem engedni be SENKIT! Lezárni normálisan a határt az illegálisan érkezők előtt."
Nem vagyok biztos benne, hogy ezt jelenleg megtehetjük. De ha meg is tehetnénk, akkor is kezelni kell a már ittlévő és a totális lezárásig érkező több tízezer fős tömeget. "
Mindegyiknek vennék közpénzből egy töltényt 200 forintért és még mindig olcsóbb mint etetni.
Végigszaladtam a kérdéseden és a válaszokon. Nagyon el vagy varázsolva szerintem is.
Anno Győrben laktam és miután odarakták Vámosszabadiba a menekülttábort, megjelentek az illegális bevándorlók a városban. Általában azzal töltötték az idejüket, hogy bent lófráltak a belvárosban, néha kötözködtek és a csajokat zaklatták. Egyszer volt egy nagyobb balhé is, állítólag akkor még robbanások is voltak.
Most ideköltöztem 3-4 hónapja Nagykanizsára, erre azt kell olvasnom, hogy jön a menekülttábor ide is. Gondolhatod, hogy mennyire örültem neki. A vicc az egészben, hogy az itteniek még nem is tudják, hogy mi vár rájuk. A másik meg, hogy sokan azt hiszik, hogy még nem is biztos a megépítése pedig de... Már a tervek is készen vannak, hamarosan kezdődik az építkezés.
A félpályás útlezárással elkéstek.
Egyébként meg javaslom ezt a cikket, ha még nem olvastad volna el: [link]
"Az idegenbarátok aránya az átlagos öt százaléknál ott magasabb – például a nyugat-magyarországiak körében –, ahol kisebb az esélye a menekülőkkel való találkozásnak, valamint olyan társadalmi csoportokban, amelyek értékrendje feltehetően nyitottabb az idegenekkel kapcsolatban."
Tipikusan a más farkával a csalánt effektus.
Győrben egyébként van a bevándorlóknak magánbusza (talán a Belügyminisztériumé, már nem emlékszem pontosan). Sőt, meg is találtam, jól emlékeztem:
Ez az a típus:
Ők ingyen utaznak vele, én meg fizetek azért, hogy ilyennel mehessek:
Tök jó, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!