Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy egyre...

Miért van az, hogy egyre másra nyitnak újabb és újabb menekülttáborokat vidéken, miközben Budapesten jólelkű civilek ezrei várják (ezzel példát mutatva az egész ország népességének), hogy segíthessenek a menekülteken?

Figyelt kérdés

A minap volt egy cikk róla egy internetes hírportálon, hogy egy közösségi oldalon több ezer ember támogatja a menekültek megsegítésére irányuló közösségi csoportokat, saját pénzből vásárolnak élelmet és segítenek a menekülteknek, ahol tudnak. A támogatók jellemzően fővárosi civilek. Ez egy egyedülállóan kiemelkedő példa, hiszen vidéken inkább az idegengyűlölet a jellemző.

Ezek után nem logikus, hogy vidéken építenek új menekülttáborokat.

Számos érvet fel tudok sorakoztatni, hogy miért csak és kizárólag Budapesten kellene ilyen gyűjtőpontokat létesíteni:

1. A menekülteknek sem kényelmes a magyar puszta közepén tengődni ebben a melegben (télen még kényelmetlenebb lesz). Ha kimennének sétálni egyet a táborból, csak egy szomszédos kis falu és a nagy szikkadt pusztaság várja őket. Még ha van is pénzük, nem tudnak venni ott nagyon semmit, amivel megkönnyíthetnék a mindennapjaikat. Biztos vagyok benne, hogy Budapesten kedvezőbb körülmények között lehetnének arra a "rövid" időre, amíg Magyarországon maradnak.

2. Ha tömegközlekedéssel szeretnék elhagyni az országot nyugat felé, akkor legkönnyebben Budapestről tehetik meg. Előbb utóbb ez lesz a céljuk, miután beléptek az ország területére. Ésszerűbb lenne rögtön a céljukhoz terelgetni őket.

3. A vidéki emberek jellemzően nem értékelik megfelelően a menekültek jelenlétét. Ez bizony tény. Őket is csak hergeli a helyzet, ami könnyen konfliktusforrásokhoz vezethet.

4. Budapesten számtalan jó szándékú civil él, akik időt, pénzt és fáradtságot nem kímélve segítenek a menekülteken. Ha az ország másik felében vannak a menekültek, nem tudnak segíteni, mert több száz kilométert kellene utazniuk hozzá (ráadásul ez plusz költség is lenne számukra). Szóval logikus lenne összehozni a kínálatot az "igénnyel" (az igényt nyilván átvitt értelemben használtam, mielőtt megköveznétek).

5. Az állam is spórolhatna kicsit (így valószínűleg még többet tudnának lenyúlni a regisztrált menekültek után a politikusaink), nem halnának éhen a menekültek, mert a jó szándékú civilek támogatnák őket.

6. A politikusokhoz is közelebb kerülne a téma. Netán kialakulna a közvetlen kontaktus lehetősége is (sátortáborok a milliárdos negyedek közelében, stb), így biztosan bölcsebb döntéseket hoznának, mint eddig!

7. Ha az állam szállítaná az elfogott migránsokat Budapestre, nem tudnának belőle nyerészkedni az országon belüli embercsempészek. Több euro maradna a szegény menekülteknél (nem használnák ki őket ezek a gazfickók), amivel folytatni tudnák az útjukat a megváltást kínáló nyugati országok felé.

8. Ha a Budapesti civilek példát mutatnának az egész országnak emberségből, akkor talán a vidéki emberek is rájönnének hosszú távon, hogy milyen szép is segíteni másokon és felhagynának a demagóg idegengyűlöletükkel.

Ha ezen múlik, a nagyobb jó érdekében én akár támogatnám a menekültek ingyen utaztatását is, de csak Budapestre. Logikátlan lenne Budapestről ingyen szétengedni őket az országban (és erre biztos vagyok, hogy részükről sincs igény), ahogy ezt egyes baloldali politikusok javasolták, ezért támogatnám csak az oda utat. Ha jobban végiggondoljuk a helyzetet, hosszú távon úgyis a nagyvárosokba fognak özönleni a menekültek, ha nem sikerül elhagyniuk az országot.

Hogy a dolog ne legyen önkényes (mint a vidéken megnyitott táborok létrehozása), írhatnának ki róla egy népszavazást is akár, hiszen demokráciában élünk. Így mindenki ki tudná nyilvánítani a véleményét és nem csak az lenne, hogy valahol eldöntik, mások meg viselik a következményeket.

2015. aug. 5. 22:06
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
73%

Vidéki vagyok, s szó szerint mindenkinek kivan a töke velük.

Támogatnám én is a gyorsabb utazásukat, hiszen télen nekünk kellene eltartani őket, ami télen sokkal drágább.

Amikor 1970-es buszok vannak használatban vegyünk nekik kénylemes buszt? Na persze, még mit nem, vegyünk nekik házat is külföldön?Örülnek mert semmit sem kell csinálniuk, kapnak kaját, sőt van olyan segítő csoport, aki kifejezetten finom kaját is ad nekik. Örülnek, mert nem kell iskolába járni, dolgozni. Motoroztam a határ környékén, több tonna mocsok, ürülék mindenhol.

Teljes déli határzár, aknák telepítése, ezt még támogatnám is az adómból, de akkor meg lefizetik a határőröket, ha már 10 000€-val elindulnak.

1. Nem kellene tengődniük, de mivel ILLEGÁLIS bevándorlók, ezért megérdemlik.

2. Persze nem kell nekik sem pestre a sok menekült.

3. Akkor gyere el hozzánk kérlek, s miután az udvarodba fekáliát találsz, feltúrva a kerted, akkor is legyél kedves velük.

4. Szép álom, de a többségnek ugyan úgy tökük kivan velük.

5. Spórolni próbál így is, de nem eléggé sajnos.. Túl sokat esznek.

6. Aha... A gazdag embereket majd pont érdekelni fogják a büdös, rühes, bolhás menekültek. Szép álom.

7. Szállíthatná őket, de akkor csomóan problémáznának a többi országban, hogy segítjük őket, hogy takarodjanak ki. Mondjuk engem nem érdekel hova, csak takarodjanak.

8. 1 000-2 000 civil, mert nem hiszem, hogy több maradna miután pestre "költöznének" a menekültek.

2015. aug. 5. 22:42
 12/27 A kérdező kommentje:

"Nem engedni be SENKIT! Lezárni normálisan a határt az illegálisan érkezők előtt."

Nem vagyok biztos benne, hogy ezt jelenleg megtehetjük. De ha meg is tehetnénk, akkor is kezelni kell a már ittlévő és a totális lezárásig érkező több tízezer fős tömeget. Még ha 2/3-dal sikerül is megszavaztatni valami olyan törvényt, ami ezt lehetővé tenné, akkor is több hónap el fog telni addig.

A közben érkező embertömegek kezelésére Budapesten vannak a legjobb lehetőségek, és a civileknek hála sokkal emberségesebb megoldás is lenne, mint az alföldi pusztákban pároltatni a nappal a menekülteket hónapokig.

A vicc az, hogy a helyzet magától is oda fog eszkalálódni, hogy a menekültek Budapestre kerülnek, mert ott jobbak a lehetőségeik.

2015. aug. 5. 22:45
 13/27 Dymo ***** válasza:
74%

Az itt lévőket össze kell fogdosni, és kipaterolni.

Amúgy vicces, hogy szegény menekültek ne párolódjanak a napon, de a csóré magyar dolgozzon 40 fokban a földeken, ha nem akar éhen dögleni.

2015. aug. 5. 22:47
 14/27 A kérdező kommentje:

"Az itt lévőket össze kell fogdosni, és kipaterolni."

Sajnos ez sem járható út, úgy tudom Szerbiával van egy megállapodásunk, miszerint minimális számú embert fogadnak csak vissza a határon ("csak oda testvír'" effektus), szóval évekig tartana a visszatoloncolás.

"Amúgy vicces, hogy szegény menekültek ne párolódjanak a napon, de a csóré magyar dolgozzon 40 fokban a földeken, ha nem akar éhen dögleni."

Fölösleges a magyar állampolgárok helyzetével hasonlítani. A menekültek csak átutazóban vannak, ők sem hülyék, nem ilyen körülmények között szeretnének letelepedni.

Eddig 2-ből 2 sajnos mellé. Egyéb javaslat?

2015. aug. 5. 23:01
 15/27 Dymo ***** válasza:
80%

Mi az, hogy ők sem olyan hülyék, hogy ilyen körülmények között akarnának letelepedni? Ezek szerint az itt élő 10 millió ember mind ilyen hülye, hogy itt marad a hazájában.

Elmehetnek a b*dös p*csába. Lehet visszamenni a kősivatagba számolgatni a tevéket, meg írtani egymást az AK-val. Német bért, életszínvonalt akarnak? Mire fel? Elégetem a papírjaimat és akkor én is svéd csajokat meg fizut kapok?

Nemzetbiztonsági érdeknél leszarom, hogy milyen szerződés van Szerbiával. Oldják meg. Passzolják őket tovább.

2015. aug. 5. 23:06
 16/27 A kérdező kommentje:

"Mit bombáznak a nyugatiak? Tudod te mennyi fegyvert, felszerelést és kiképzést adtak már nekik? Az eredmény az, hogy vonulnak vissza, több esetben is hátrahagyva harckocsikat és más harcjárműveket."

Amik viszonylag rövid időn belül rossz kezekbe jutottak, ráadásul egy szervezett vallási fanatikus társulat tette rá a mocskos kis kezecskéit.

"Amúgy meg elmondom neked (tudom, hogy ma ez már nem trendi), de ha valamelyik megyében kialakul valami szélsőséges keresztény szekta, és elkezd itt rombolni, akkor fegyvert kell fogni és nem menekülni."

Pont az előző állításoddal indokoltad meg, hogy miért nem volt esélyük fegyvert ragadni. Ez nem csak egy alakulgató szekta volt, amit csírájában lehetett volna elfojtani.

"Szerintem minden normális férfi revansot akarna."

Ha az öngyilkosság normális, akkor teljesen igazad van. Necces kövekkel és botokkal a nyugatiak fegyvereit rendszerezetten, szervezetten használó fanatikusokkal szembeszállni. Ha a helyzet ilyen rossz, akkor csak lelépni érdemes.

De megint csak olyan kérdéseket teszel fel, amik nem vezetnek előre. A döntést már meghozták, ezek az emberek itt vannak. Lehet, hogy ez a több tízezer ember mind gyáva szerinted, de akkor is itt vannak.

2015. aug. 5. 23:10
 17/27 Dymo ***** válasza:
40%

Te agyalágyult b*rom, azokat a fegyvereket nem az amcsik hagyják hátra, hanem a "menő" irakiak, afgánok,stb.

Botokkal, kövekkel? Egy átlag afgán családnak több AK-ja van, mint egy magyar megyének bármilyen lőfegyvere.

2015. aug. 5. 23:14
 18/27 A kérdező kommentje:

"Mi az, hogy ők sem olyan hülyék, hogy ilyen körülmények között akarnának letelepedni? Ezek szerint az itt élő 10 millió ember mind ilyen hülye, hogy itt marad a hazájában."

Ezt ne nagyon hangoztasd, mert még meg találják gondolni magukat... De előbb utóbb úgyis visszakerül ide egy részük, majd akkor visszatérhetünk erre a témakörre...

"Elégetem a papírjaimat és akkor én is svéd csajokat meg fizut kapok?"

Nem kell elégetned, te bármikor mehetsz oda dolgozni.

"Nemzetbiztonsági érdeknél leszarom, hogy milyen szerződés van Szerbiával. Oldják meg. Passzolják őket tovább."

Csak tudod ők is leszarják a mi véleményünket. Nekik van egy papírjuk, hogy "csak oda testvír'", nekünk meg egy halom menekültünk van, akik már itt vannak. Ők hidd el akár fegyverrel is megvédhetik a határukat, sokkal szabadabb a kezük, mint nekünk. Szóval ha azt mondják hogy nem jöhet vissza senki, akkor nem is fog visszakerülni senki. Törődj bele.

Kezdj el értelmes alternatívákon gondolkozni, mert amiket felsoroltál, azok sajnos embertelenek és ráadásul nem is járhatók. Valós dolgokról kellene filozofálgatni.

És kezdj el barátkozni a gondolattal, hogy egy részük vissza fog kerülni ide nyugatról.

És akik visszakerülnek, azok Budapestre és a nagyvárosokba fognak majd beszivárogni.

2015. aug. 5. 23:17
 19/27 A kérdező kommentje:

Dymo, vegyél kicsit vissza, semmi értelme a személyeskedésnek.

[link]

Nem minden afgán terrorista. A többségnek bizony nincs AK-ja, ezt csak álmodtad.

2015. aug. 5. 23:20
 20/27 Dymo ***** válasza:
75%

"Ők hidd el akár fegyverrel is megvédhetik a határukat, sokkal szabadabb a kezük, mint nekünk."

Van egy ilyen szervezet, hogy NATO. Van még olyan is, hogy EU, ahová ők csatlakozni szeretnének. A hadseregük sz*rabb, mint a miénk.

Meg mi az "csak oda tesó"-s baromság? Hol van az a nemzetközi jogban, hogy Szerbiába csak egy irányba közlekedhetnek, a papír nélküli, élősködő, gyáva férgek?

Na jólvan, én mentem aludni és lezártnak is tekintem ezt az értelmetlen vitát. Te egy álomvilágban élsz.

2015. aug. 5. 23:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!