Határon túli magyarok! Ti mit szeretnétek, ha visszacsatolnák a lakóhelyeteket Mo-hoz, vagy ha függetlenek lehetnétek?
en is erdelyi vagyok es fuggetlenseget akarnam mint a visszacsatolast
ne egyem meg minket is a magyar rendszer es csak hasznot huzna a turizmusbol ugy ahogy a romanok teszik azutan szarnak ream a dolgokra
Szekelyfold vagy Erdely legyen fuggetlen ne mind csatolgassanak sehova
Független Erdély meg Délvidék jó poén, hát mi változna akkor? Délen már 300ezer magyar sincs, de egy független Erdélyben is többségben lennének már a románok (esetleg Székelyföld lehetne ilyen magában). Nem Koszovó ez, ahol a szerbek voltak kisebbségben...
Kapnátok egy Szlovákiához hasonló külön államot, ahol ugyanúgy nem tudnátok semmit csinálni a többségi szerb, román elnyomás ellen, mint a felvidéki magyarok.
Én Magyarországon születtem és itt élek, de van határon túli ismerősöm, ő se szeretné a visszacsatolást, inkább függetlenséget. Aki azért így számolgatja a magyarokat, annak hadd áruljak el egy nyílt titkot: már nincs tisztán magyar ember, nem létezik ilyen, már a honfoglalás idején is csak 1 törzs volt, ami akkor tisztán magyar volt.
Megértem azokat, akik nem akarják a visszacsatolást, sajnos, ami Magyarországon zajlik, innen sokan, ha tehetik, menekülnek, mennek külföldre, mert nem akarnak éhen pusztulni, vagy ennek kitenni a gyerekeiket. Én nem tudom, mikor lesz jobb ezen a téren, én is kimegyek, egyelőre pár évre, de lehet, hogy utána meg ingázni fogok. Többször jártam külföldön, és sajnos azt tapasztaltam, hogy sehol nem voltak ilyen ellenségesek egymással az emberek pusztán felületes okból, mint itt Magyarországon. A háborúskodóknak nem felületes okaik vannak. Itt még az idegenek is marják egymást akár csak azért, mert a másiknak nem tetszik a ruhája színe...
@ 09:05
Jól mondod, ezt mintha csak én írtam volna.
SK-ból.
Elősör is, én nagyváradi ként még sohasem hallottam olyanról hogy egy magyar ember ne akarja a visszacsatolást, ezért fogalmam sincs honnan szlasztották ide ezeket a szegény "függetlenséggel" megvezetett embereket. Románia nem Svájc, mikor értitek már meg ezt?! Bukaresttől hiába is vártok jóindulatot, ez soha sem fog bekövetkezni, a mi sorsunk csak egy erős, agressziv magyar külpolitikától változhat meg.
Másodsorban, nyilván senki nem Mutyisztánhoz akar csatlakozni, hanem egy normális, büszke Magyarországhoz, csak hát tudjátok hogy szól a közmondás: "aki a kicsit nem becsüli az a nagyot nem érdemli".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!