A Fidesz és a Jobbik szavazói miért ennyire fanatikusok?
Olyasmik, mint régen a 20. század elején Szentpéterváron kirobbantották azt a bizonyos forradalmat, vagy, akik Hitlert hatalomra jutották.
Máshoz nem tudom őket hasonlítani.
Átlagembernek néznek ki, dolgoznak éldegélnek, van az ilyen ismerőseim között sok diplomás, mérnök, nemzetközi kapcsolatok szakon végzett, jogász, közjegyző, ács, fuvarszervező...stb
Olyan is van, hogy Jobbikos, de Ausztriában dolgozik.
Bizonyos témákról, időjárás, építészet, infrastruktúra fejlesztés, orvostudomány...stb ellehet velük beszélgetni intelligensen.
Viszont, ha a politika szóba kerül, "leveszik a maszkot" és mintha az arcuk is megváltozna.
Előjön belőlük a pártkatona/fasiszta.De, tényleg olyanok mint a katonák, majdnem ölni is tudnának, hogyha Vona/Orbán azt parancsolná.
Meggyőzni semmilyen módon nem lehet őket.Vona azt mondja, hogy a homoszexualitás betegség, Orbán meg azt, hogy a bevándorlók mind terroristák.Akkor ők ezt el is hiszik és nem engednek belőle.
Pro Patria: "Fel sem merül lehetőségként, hogy ugyanilyen értékes lehet a véleményük politikában, ha nem is egyezik a tiéddel?"
Szerintem a kérdező úgy értette, hogy nem politikai témákban intelligensen tud beszélgetni a jobboldali ismerőseivel, de ha a politika előkerül, hirtelen az érvek lesöprése, dühödt fröcsögés, vagdalkozás, gúnyolódás kerül elő. Szerintem érezhető a kérdés kifejtett részéből is, hogy nem szimplán arról van szó, hogy a jobboldali ismerőseinek más a véleménye dolgokról. Ennél sokkal többről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!