Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz és a Jobbik szavazói...

A Fidesz és a Jobbik szavazói miért ennyire fanatikusok?

Figyelt kérdés

Olyasmik, mint régen a 20. század elején Szentpéterváron kirobbantották azt a bizonyos forradalmat, vagy, akik Hitlert hatalomra jutották.

Máshoz nem tudom őket hasonlítani.

Átlagembernek néznek ki, dolgoznak éldegélnek, van az ilyen ismerőseim között sok diplomás, mérnök, nemzetközi kapcsolatok szakon végzett, jogász, közjegyző, ács, fuvarszervező...stb

Olyan is van, hogy Jobbikos, de Ausztriában dolgozik.

Bizonyos témákról, időjárás, építészet, infrastruktúra fejlesztés, orvostudomány...stb ellehet velük beszélgetni intelligensen.

Viszont, ha a politika szóba kerül, "leveszik a maszkot" és mintha az arcuk is megváltozna.

Előjön belőlük a pártkatona/fasiszta.De, tényleg olyanok mint a katonák, majdnem ölni is tudnának, hogyha Vona/Orbán azt parancsolná.

Meggyőzni semmilyen módon nem lehet őket.Vona azt mondja, hogy a homoszexualitás betegség, Orbán meg azt, hogy a bevándorlók mind terroristák.Akkor ők ezt el is hiszik és nem engednek belőle.

2015. aug. 1. 18:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
En is liberalis vagyok. A kerdozo: nagyon altalanositaszz,ahogy az itt valaszolo libcsozok is. Nem minden liberalis olyan, mint egy Mszps politikus, es nem minden Jobbik szavazo fasiszta. Nagyon sok magat liberalisnak vallo szemely neoliberalis ( amk eleg szelsoseges gondolkozasmod). A ketto meg nem ugyan az. A kerdesre vissza terve: mindket partnak megvannak a maga mediumai, amik kikepzik a partkatonakat. Ha valaki el tudja momdani, es ervelni tud amelett hogy miert a Fidesze\jobbike a jo gondolkozasmod , az nem partkatona.
2015. aug. 2. 20:03
 12/15 anonim ***** válasza:
Minden pártban vannak fanatikusok ennek semmi köze a fenti 2-höz. Már bocs de, ez egy jó nagy általánosítás részedről.
2015. aug. 3. 20:34
 13/15 anonim ***** válasza:
Te is a legelőről jöttél kérdező?
2015. aug. 6. 23:14
 14/15 anonim ***** válasza:

Pro Patria: "Fel sem merül lehetőségként, hogy ugyanilyen értékes lehet a véleményük politikában, ha nem is egyezik a tiéddel?"

Szerintem a kérdező úgy értette, hogy nem politikai témákban intelligensen tud beszélgetni a jobboldali ismerőseivel, de ha a politika előkerül, hirtelen az érvek lesöprése, dühödt fröcsögés, vagdalkozás, gúnyolódás kerül elő. Szerintem érezhető a kérdés kifejtett részéből is, hogy nem szimplán arról van szó, hogy a jobboldali ismerőseinek más a véleménye dolgokról. Ennél sokkal többről.

2016. jan. 11. 22:45
 15/15 anonim ***** válasza:
Kérdező: Sajnos érthető okokból nem fogják beismerni, akik ilyenek, de én értem, amit írsz, egyetértek veled, és már kb. 2002 óta ezeket tapasztalom. Nem foglalkoztam különösebben politikával, de mindig zavart, hogy iskolában, munkahelyen egyszer csak odajöttek hőbörgő jobboldaliak, és elkezdték a magukét mondani nagy hangon, elnyomva mások véleményét, érveket lesöpörve. Vagy társaságban hányszor éreztem úgy, hogy szinte szégyellnem kell magam, amiért nem vagyok néhány jobboldali hangadóval egy véleményen. De millió dolgot lehetne felsorolni, ami miatt mindig láttam, hogy nálunk nem tehető egyenlőségjel a két oldal közé. A bal sosem volt olyan agresszív, nyomuló, mint a jobb. Hogy kormányzása alatt melyik oldal mit enged meg magának, az alapján meg pláne nem tehető közéjük egyenlőségjel. Persze sokáig csak a baloldaliak gondolták ezt, hogy nem ugyanolyan a két oldal, és mindenki röhögött is rajtuk emiatt. Mostanában viszont meglepődve látom még olyan jobboldaliaktól is, akikről korábban el se tudtam volna képzelni, hogy már ők is látják, az egyenlőségjel nem áll meg. Ha más nem, ennyi értelme volt az elmúlt öt évnek. Én örülnék, ha az egyenlőségjel újra kitehető lenne, ha végre mérsékelt, intelligens jobboldalunk lenne, olyan Herényi-féle, a maga szavazótáborával, a szélsőjobb pedig mikroszkópikussá zsugorodva eltűnne a jobbfenéken.
2016. jan. 11. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!