Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A menekülthullám új betegségek...

A menekülthullám új betegségeket hozhat?

Figyelt kérdés

[link]

Én ezt már évek óta mondom.Ellenérvként mindig a szokásos emberi jogok blablabla, idegenellenesség blablabla szöveget próbálták felhozni.Természetesen nem tekintettem őket érvnek.

Mikor kezdődött ez a menekülthullám évekkel ezelőtt, azt javasoltam, hogy legyen minden tábor zárt, karantén.

Az afrikaiak fele is Aidses.

Nem szabadna hagyni, hogy vegyüljenek a magyarokkal, tekintve ennek az erkölcsi,nemzeti okait, illetve a jelenlegi egészségügyi állapotokat.

Ilyen mondom és mindenkinek a képébe dörgölöm: "Én megmondtam"

2015. aug. 1. 10:48
 1/5 belapus ***** válasza:
68%
Újakat kevésbé, inkább olyanokat, amelyek Magyarországon egyébként nem fordulnának elő vagy nagyon ritkán.
2015. aug. 1. 10:56
 2/5 ConnectCare ***** válasza:
73%
Többek között ezért is kellene kicsit barátibban fordulni ehhez az egész kérdéshez és arra törekedni, hogy minél több menekült válassza a törvényes utat. Mert azt, aki a határon jelentkezik meg lehet vizsgálni, aki az erdőn át szalad, azt nem. Ehhez viszont olyan eljárás és olyan körülmények kellenének, amik arra ösztönzik a menekültet, hogy állami segítséget kérjen. Jönni úgyis jönnek, az ellen nem lehet mit tenni.
2015. aug. 1. 11:00
 3/5 anonim ***** válasza:

A menekülteknek alanyi jogon jár egészségügyi ellátás.

"Nem szabadna hagyni, hogy vegyüljenek a magyarokkal, tekintve ennek az erkölcsi,nemzeti okait"

Erre nem is reagálok, ma nincs erőm nagyon vitatkozni.

"Ilyen mondom és mindenkinek a képébe dörgölöm: "Én megmondtam""

Erre pár év múlva térjünk vissza, remélem emlékezni fogsz rá majd és vállalod is. És ne keverd majd bele a klímaváltozást, ami a valódi oka lehet majd az ilyen betegségek terjedésének egy esetleges jövőben.

2015. aug. 1. 11:16
 4/5 tetro ***** válasza:

Tájékozódj. És akkor az én megmondtammal nem égeted majd magad.

"Mekkora egészségügyi kockázatot jelentenek a menekültek? Orvosi kezelésre milyen lehetőségek léteznek?

A menekültügyi eljárás részeként a menedékkérők egészségügyi vizsgálaton esnek át, amely kifejezetten közegészségügyi, járványügyi szempontokra összpontosít. A hatóságok túlterheltsége nyilvánvalóan nem javítja a vizsgálatok hatékonyságát. A Helsinki Bizottság javaslata szerint éppen ezért lenne helyes az új vasfüggöny helyett a menekültügyi rendszer fejlesztésére költeni a pénzeket.

Ezzel együtt a rendelkezésünkre álló adatok alapján elhanyagolható a komolyan fertőző menedékkérők száma. A legtöbb egészségi ellátásra szoruló menekülő vészesen kimerült, kiszáradt vagy alultáplált – „köszönhetően” annak, amilyen körülmények között hozzánk érkeztek. Minőségi orvosi segítséghez csak nehezen férnek hozzá. A menedékkérők jelentős része valóban fiatal férfi, de 20–30 százalékuk nő és legalább tizedük gyerek; ők külön odafigyelést igényelnének egészségügyi értelemben is.

Nagyon sok menedékkérő pszichiátriai ellátásra szorul, mert kínzásáldozat, poszttraumás stressz-szindrómás, hazájában és a vándorlás során annyi lelki sérelmet szenved el, amelyet nagyon nehéz segítség nélkül feldolgozni.

A menedékkérők biztosítottnak számítanak, így jogosultak alap- és sürgősségi egészségügyi ellátásra."

2015. aug. 1. 11:22
 5/5 anonim ***** válasza:

#2: Tipikus balliberális érvelés: engedélyezzük a bűnözést, hogy megszünjön a bűnözés.

Szerintem inkább Japán példáját kellene követni. Ott illegális bevándorlás nincs, mert rendes határvédelem van, legálisan meg nem engednek be senkit. Az Eredmény: nem is akar senki se odamenni.

2015. aug. 1. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!