Csak emiatt kérdem:
"Addig, hogy senki ne hordassák rúgóskést, viperát, cséphadarót, boxert és sokkolót, azt még el is fogadom. De e "jogszabály" szerint senki sem hordhat kést, baltát, fűrészt, kaszát, kapát, ásót, horgot, szákot, de sportíjjat vagy számszeríjjat se (jelzem: bezzeg gázpisztolyt, lángszórót, fojtóhurkot igen) "
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__70693..
Nem tudom, de mindenesetre fura lenne, ha lehetne.
És hát az biztos, hogy tömegközlekedésből pölö kizáró ok a tűz-, és robbanásveszélyes anyag miatt.
Szerintem meg alapvető tévedésben van aki azt hiszi, hogy ezt a dolgot törvényekkel le lehetne szabályozni.
Az ember agya maga a fegyver. Az csupán eszköz, ami a kezed ügyében van. Bármiből lehet fegyver, az agymosást meg még szerencsére nem vezették be aktuálfasiszta helytartóink...
Meseországban tán van ilyen használható jogszabály. Valóságban felkapok/letörök ha kell egy vaskos faágat és ha tudom, (=begyakoroltam) hogyan kell használni, az illető talán jobban járna, ha kés lenne a kezemben, amivel legalább precizebben tudhatom, mit teszek. Ugyanez egy darab felkapott kővel, amire fél perc alatt rákötöm a derékszíjam végét. Sokkal veszélyesebb és kivédhetetlenebb fegyver egy gyorsan pörgő negyedkilós, szögletes kődarab méteres spárgán/szíjon, mint a rövid hatótávú kés. Ha meg a pörgőt ki akarnák venni a kezemből, rátekeredik az ellenfélre és eltöri a karját. Ha mégis úgy látom, sikerül az illetőnek - egyszerűen eleresztem útjára alkalmas pillanatban...
Ugyanígy az autó emeléséhez való pajszerre mit rendelkezne a törvény? És a falhoz vagy betonhoz vert, letört sörösüvegnyakkal? Esetleg egy felkapott és fejre 3 méterről jól irányzott utcakővel?
Mindegy, ezek ismert módszerek, nem tippeket akarok adni, de hidd el aki érti a dolgát, az mindenütt legalább 30 fajta fegyvert talál, csak választania kell. A szép, ha a törvény elkezdi leszabályozgatni a dolgokat, attól a rendes ember nem tud majd élni sem, bezzeg a csibész meg egyre jobb helyzetbe kerül a bíróságon, hiszen egyre büszkébben emlegetheti az ügyvédje, hogy fegyvermentes volt védence, aki csak védekezett a zsarnok ellen... A holdon él aki ezt jogszabállyal le akarná korlátozni - nézzen inkább holiwoody mesefilmeket, ne politizáljon és ne jogászkodjon, mert alkalmatlan a feladatra...
"Szerintem meg alapvető tévedésben van aki azt hiszi, hogy ezt a dolgot törvényekkel le lehetne szabályozni. "
Ezzel teljesen egyetértek. Főleg, hogy a jogszabályt a jogkövető ember tartja csak be, tőle meg nem kell félni.
A bűnözőt, aki mondjuk rablásra vagy nemi erőszakra készül, nem fogja érdekelni, hogy pénzbírságot kaphat a 9 centis késért vagy az engedély nélküli gázpisztolyért, hiszen olyan cselekményre készül, ami sok éves börtönnel sújtandó és az sem érdekli.
minden további nélkül, ha nincs megtöltve. onnantól pirotechnikai eszköz, ha jól tudom, ami ugye csúnya dolog, ha a rendőr tudomást szerez róla.
(amúgy baromságnak tartom az ilyen szabályozásokat, mert aki támadni akar, annál nem az lesz a baj, hogy kés volt nála, hanem az, hogy megtámadott valakit. szegény ember, aki meg éli a mindennapjait, ilyen szabályozások miatt nem mer még önvédelem céljából sem bármit magánál tartani. szóval alapvetően "vicces", hogy gyakorlatilag akarva/akaratlanul a támadót segítik ezek a szabályok.)
Nemzetközileg tiltott fegyvernek minősül és csúnyán megb@ sznak érte. kB 10 métert sétálnál és 30 db TEK-es venne körbe, sörétes puskával a kezükben. Ha meg nem adod meg magadat, akkor kirobbantják a palackokat a hátadon. (Ebbe nagyon sűrűn belehalnak.) Ha meg elkapnak, akkor kaphatsz 25 év Fegyházat. A bíróságon majd ezek a vádak fognak elhangzani:
Nemzetközileg tiltott fegyver birtoklása
A köznyugalom súlyos megzavarása
Felfegyverkezve elkövetett garázdaság
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!