Egy felső rétegből származó fiatalt melyik párt képviseli?
Nem a kommunikáció szintjén, hanem ténylegesen...
A felsőosztályt nyílván egy olyan párt képviselné legjobban, mint mondjuk USA-ban a republikánusok. Társadalmilag konzervatív, gazdaságilag liberális. És a gazdasági program a fontosabb, mivel fontosabb hogy mit csinálnak az adókkal mint hogy házasodhatnak-e a homoszexuálisak...
Hogy ez miért van így... A II. vagy XII. kerületben dugig vannak a templomok, míg lakótelepi környezetben legtöbb templom kong az ürességtől. Ugyanígy nem véletlen (mivel az emberek nagy része érzelem szerint szavaz) hogy a budai oldal jobboldalibb, a pesti oldal baloldalibb. (=társadalmi konzervativizmus)
Gazdaságilag is persze az jönne jól, ha kevesebb adót kell fizetni, cserébe mindenki magáról gondoskodik. (=gazdasági liberalizmus)
Ha megnézzük a pártokat...
Fidesz tulajdonképpen kedvezett az egykulcsos adóval. Viszont a legfideszebb szavazótábor a középkorú családosok, valamint a nyugdíjasok egy része.
MSzP és társai kisnyugdíjasok pártja, meg se fordult a fejemben.
Jobbik... Bevallom őszintén Jobbikra szavaztam, de nem jó szívvel. Kifejezetten rendpárti vagyok, tehát bűnözőket (legyen az politikus vagy utcai) börtönben szeretném látni. Viszont ők inkább a "kisemberekre" számítanak: lásd háromkulcsos adó, illletve "mocskos multik, mocskos bankok" kampány. Ha mondjuk egy kisvárosi kisvállalkozó lennék ahol nagy a bűnözés is, akkor persze gondolkodás nélkül a Jobbikra szavaznék...
LMP. Gazdasági programjuk hasonlóan baloldali mint a Jobbiknak. Ők viszont társadalmilag is baloldaliak, és túlságosan zöldek. Tetszik, hogy "tiszták" még mint a Jobbik is, de nem vagyok benne biztos hogy engem képvselnek...
Ezek alapján fideszesnek kéne lennem, mint számomra legkisebb rossz... Na de a vasárnapi zárvatartás, illetve a mértéktelen korrupció eléggé zavar.
Sok minden történhet még 2018-ig, és persze nem csupán GyK alapján döntök, csak útmutatást szeretnék...
szerintem sokan nagyot fognak nézni, amikor a Jobbik őket is gazdagnak titulálja, és úgy megadóztatja mint még soha :)
ezeknek a pártoknak lövésük sincs se a gazdaságról, se a liberlizmusról
GYF a DKval a legnagyobb egyenlőségpárti aki csak létezik. Nagy kár, hogy még a legszegényebbek sem osztják a nézeteit azzal kapcsolatban, hogy akinek csak a sarka is kilóg a gettóból az azonnal nyomja a pénzt a gettóban élőknek, akik sajnos sem tanulni, sem dolgozni nem akarnak.
Rendkívül erős kétségeim vannak arról, hogy a társadalom többségének van lövése az egyes pártok nézeteiről. Még az is gyakori, hogy egyes pártoknak nincsenek is "nézetei". Néhány hangadója mond valamit, azt kinevezik "nézetnek".
Ma a pártoknak döntően populizmusa van, nem nézeteik. Minden párt azt vizslatja erősen, mit kéne mondania, hogy többen higgyék el. Az eszébe sem jut, hogy amit mond, hogyan kéne megcsinálni, mi a feltétele, és ki csinálná.
Ezért a legfelső réteget az összes ilyen párt képviseli. Lehet, hogy nem tud róla, de képviseli. A legfelső réteg önmaga szokta eldönteni, mit akar. Ebben a törvények, a rend csak akadályozzák. Számukra a káosz egy bizonyos mértéke a legjobb. Amikor nem tartoznak felelősséggel senkinek, hisz ez a kedvenc életformájuk. Na persze az üresfejű felső rétegből származó fiatalok így is úgy is a dzsentrikhez hasonlatosak. Amíg telik a papa örökségéből jól megy, aztán jöhet a pisztoly (gyöngyháznyelű). Mert értéket teremteni már csak azért sem tud, mert nem is tudja, mi az. Csak hiszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!