Lengyel-Magyar Köztársaság?
Nem feltétlenül Szlovákián át vezethet csak út, ott van Kárpátalja is.
Amúgy szerintem kiemelt fontosságú mind politikai, mind egyéni szinten ápolni és tovább mélyíteni a lengyel-magyar kapcsolatokat. Személyes tapasztalataim vannak róla, hogy milyen különleges és nagyszerű dolog ez. Ilyen jó légkör nem sok népnél van mint nálunk.
Viszont a közös államot nem támogatom, mert sokkal nagyobb a lakosságuk, ergo ők lennének, akik dirigálnának.
Van egy nem elhanyagolható probléma. Erősen orosz-ellenesek a lengyelek, már pedig Magyarország számára az egyetlen választható út egy erős Oroszországgal, a züllött, cionista nyugat egyensúlyával való gazdasági és katonai szövetség kiépítése, ezt csak a baloldaliak nem látják.
Szlováki nem probléma, nem tudom, hogy hallottatok-e már az exklávé kifejezésről.
Szerintem sem kéne egy közös országot létrehozni, mert Lengyelország négyszer akkora lakossággal rendelkezik, mint Magyarország. Szerintem inkább a gazdasági kapcsolatokat kéne mégjobban közelebb hozni, és egy olyan "mini" régiót létrehozni Közép-Európában, ami saját politikai-gazdasági célokat fogalmaz meg, és akár Nyugattal akár Kelettel szemben is érvényesíti.
Én pl. szívesen látnék egy lengyel-szlovák-osztrák-magyar-horvát tengelyt, közös vámhatárral, gazdasági stratégiával, politikai kooperációval, saját, közös érdekkekkel Nyugat és Kelettel szemben. Egy önálló Közép-Európa Uniót kéne létrehozni, aminek az USA, EU, Oroszország, Kína, arab térség stb. ugyanolyan partnerei lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!