Egyik zenében ezt találtam amit nem értek: Baloldalán nyolcszor vágott mező látható, (ezt eddig értem, ez lenne az Árpád-sáv) Négy nagy folyót jelképez, de csak három található! (ezt viszont teljesen nem értem)?
Figyelt kérdés
2015. júl. 14. 21:49
1/11 anonim válasza:
Az Árpád-sávos zászló/lobogó hétszer vágott!
2/11 anonim válasza:
A 4 nagy folyóból 1 az elcsatolt területeken van.
3/11 anonim válasza:
Valószínűleg a Szamosról van szó, szinte teljes egészében Romániához került.
4/11 anonim válasza:
A négy folyó a Duna, a Tisza, a Dráva és a Száva. Gondolom a Szávára utal a dal, mivel az már nem található Magyarországon.
5/11 anonim válasza:
Egyébként tényleg hétszer vágott a címer bal fele.
6/11 anonim válasza:
Magozott csereszne- mi hazánk? :)
7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat.
Utolsó kommentelő igen az az :)
2015. júl. 15. 08:56
8/11 anonim válasza:
Ráadásul nem a bal, hanem a jobb oldala van hétszer vágva. (A pajzsot tartó katona szemszögéből kell nézni, nem a szembőlnézeti irányból.)
9/11 anonim válasza:
Láttatok már magyar címert ti zsenik? 8 sávból áll. Nem a történelmi árpád-sávos zászlóról énekelnek a dalban, hanem a címerről. Miért kell okoskodni, ha nem értetek valamihez?
10/11 anonim válasza:
"Magyarország címere hegyes talpú, hasított pajzs. Első mezeje vörössel és ezüsttel hétszer vágott."
Idézet az Alaptörvényből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!