Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Horthy Miklós segítségért...

Horthy Miklós segítségért hová fordult amikor a fehérterror tombolása idején újra tanult magyarul?

Figyelt kérdés
Köztudott hogy ha az ember nem használja az anyanyelvét akkor elfelejti vagy legalábbis nehezen boldogul vele ha újra szüksége van rá.
2015. júl. 14. 10:18
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
Nem, pont azt mondom, hogy azok valamivel különbbek, mert azok legalább megpróbálnak válaszolni a nekik szegezett kérdésre, ennél az idiótánál meg a viszontkérdés olyasmi, mint a pusztába kiáltott szó.
2015. júl. 15. 13:33
 42/60 A kérdező kommentje:

Nincs értelme különösebben újra és újra köröket futni ennél a kérdésnél körbe és körbe.

A személyeskedéssel nem foglalkozom. Aki mocskolódik az ne várjon később választ. Volt olyan fasiszta fórumozó(ismétlem, hogy nyiltan megvallotta hogy ő fasiszta!)aki normálisan közeledett privátban és én is normálisan válaszoltam ugyanis amilyen a mosdó olyan a törölköző.

A kérdésre a válasz(újra):

Aki évtizedeken át nem használja az anyanyelvét(a tengeren és a Hofburgban Horthy nem igazán karattyolt magyarul...)az óhatatlanul elfelejti. Nem kell ezen megsértődni!

2015. júl. 15. 13:42
 43/60 anonim ***** válasza:

Csak hogy a kérdésedre is válaszoljunk. A Horthy családra jellemzően Horthy Istvánné 93 évesen, sok évtized távollét után is így beszélt magyarul:

https://www.youtube.com/watch?v=3wwTFlSh-5o

(A redszerváltást követően találkoztam vele, annak ellenére, hogy Indonéziában nem sok esélye volt magyarul beszélni, soha nem "felejtette el az anyanyelvét".)

2015. júl. 15. 13:48
 44/60 anonim ***** válasza:

Kétféle "magyar" létezik. Az egyiknek van magyarság tudata, a másiknak nincs.

Találkoztam olyan "magyarral", aki két év külföldi tartozkodás után "csak töri a magyar", s olyannal is, aki a háború végén "disszidált", s tökéletesen beszélt magyarul.

2015. júl. 15. 13:55
 45/60 anonim ***** válasza:

Másrészt:

Magyarul csak te "karattyolsz", mi beszéljük e nyelvet.

2015. júl. 15. 13:57
 46/60 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak ennél a kérdésnél, pl. már máshol sokszor feltették neked a kérdést, hogy miért volt mindig nagyon alacsony a kommunista mozgalmak támogatottsága, vagy hogy hogy gondolod az egyenlősdit, vagy hogy számolsz el a kommunista vezérek urizálásával, luxusával, vagy hogy miért ilyen beszűkülten gondolkodsz, hogy a kommunistán kívül szerinted az ember vagy kizsákmányoló gazdag vagy fasiszta lehet és ezek megválaszolása helyett máshol csak ontod magadból a nevetséges tételeket, dogmákat.

Jogodban áll kommunistának lenni, de ha nem vagy képes a keresztkérdéseinkre válaszolni, csak ismételni a dogmákat, akkor légyszi lépj le innen és keress máshol olyanokat, akik vevők a dolgaidra.

2015. júl. 15. 14:07
 47/60 anonim ***** válasza:
Szamuely istenátka Tibor, a kérdező a volt munkásőrök között is a fanatikusabb réteghez tartozik, amíg a legtöbben megállnak a jobb PR-u komcsik (Lenin, Kádár meg La Caba
2015. júl. 15. 16:57
 48/60 anonim ***** válasza:

Szamuely istenátka Tibor, a kérdező a volt munkásőrök között is a fanatikusabb réteghez tartozik, amíg a legtöbben megállnak a jobb PR-u komcsik (Lenin, Kádár meg La Cabana) éltetésénél, addig ő tovább megy és még a nyíltan vérengző kommunistákat, a Tanácsköztársaság népbiztosait, Rákosit és Sztálint is élteti.

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__6..

2015. júl. 15. 16:59
 49/60 anonim ***** válasza:
* La Cabana mészárosa, Che Guevara
2015. júl. 15. 16:59
 50/60 anonim válasza:

"...hogy miért volt mindig nagyon alacsony a kommunista mozgalmak támogatottsága, vagy hogy hogy gondolod az egyenlősdit, vagy hogy számolsz el a kommunista vezérek urizálásával, luxusával, vagy hogy miért ilyen beszűkülten gondolkodsz, hogy a kommunistán kívül szerinted az ember vagy kizsákmányoló gazdag vagy fasiszta lehet és..."

Ideges az úrifiú...

"miért volt mindig nagyon alacsony a kommunista mozgalmak támogatottsága"

Az évszázad aranyköpése!

https://www.youtube.com/watch?v=OakH2gSiAuE

https://www.youtube.com/watch?v=yryypuqoZmo

És még 3579 videó...

Aki élt a Kádár-rendszerben az aranyköpéseden egy jóízűt kacag.

"hogy hogy gondolod az egyenlősdit"

Kis pont vagyok én Leninhez képest, hogy ÉN, hogy gondolom...nézz utána Leninék, hogy gondolták és ÉN IS úgy gondolom!

"hogy számolsz el a kommunista vezérek urizálásával, luxusával"

Pfff...újabb aranyköpés. Ha a rendszerváltás óta a politikusok(pláne a maiak)CSAK annyira urizálnának meg annyi luxussal lennének körülvéve mint Kádár nagyot néznél! Jani bácsinál kevés puritánabb politikus volt.

"kommunistán kívül szerinted az ember vagy kizsákmányoló gazdag vagy fasiszta lehet"

Nagyjából...de mit érdekel ez téged?!

Elhiheted, hogy ha te is mindennap ontanád a Horthyt dicsőítő kérdéseidet én le se fütyülném.

Ez IS a különbség köztünk.

Téged mint a nép ellenségét idegesít a kommunizmus engem mint kommunistát hidegen hagy a nácizmus.

Miért?

Én karakán vagyok míg te félsz.

"Jogodban áll kommunistának lenni, de ha nem vagy képes a keresztkérdéseinkre válaszolni, csak ismételni a dogmákat, akkor légyszi lépj le innen és keress máshol olyanokat, akik vevők a dolgaidra."

Megint idegeskedsz...

Miért érzel késztetést, hogy bár tudod MIRÖL szól az adott kérdés"odakapcsolsz"és idegeskedve hozzászólsz?

Félelem az oka...

Én tudok magamnak parancsolni. Ha egy kérdés nem érdekel nincs az az isten(nincs isten!), hogy"odakapcsoljak".

Ennyi a titok!

2015. júl. 15. 18:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!