Birkaszellem. Mindig megfelelni a tömeg irányvonalának. Mikor lesz vége?
Én az utóbbi években rengeteget látom, ahogy sokan lebirkáznak másokat, mert nem úgy gondolkodnak, ahogy ők.
Ennek a trendnek az átvétele is egyfajta birkaszellemre vall.
"Én az utóbbi években rengeteget látom, ahogy sokan lebirkáznak másokat, mert nem úgy gondolkodnak, ahogy ők."
Ami igazán szomorú, hogy általában a magukat "nem birkának tartók" is valójában ugyanazt bégetik egy nyájban, csak nem veszik észre, így különlegesnek hiszik magukat.
Beszéljünk egy kicsit a birkaszellemről:
Birkaszellem: amikor valakik megfontoltan és aljas indokból, tudatos hazugságokat hintenek el a tömegek között, ezek a demagógok (a népámítók, a lázítók), hogy a tömegek, mint birkák, gondolkodás nélkül gyűlöljenek egy bizonyos kiszemelt csoportot.
Birkaszellem mindig volt a múltban, és mindig lesz a jövőben is. A birkaszellemet csak gondolkodással és értelemmel lehet legyőzni. A birkaszellem fenntartásában érdekelteknek viszont ez nem érdekük. Ezért tartják a nép nagyobbik részét bután, de maga a nép nagyobbik része buta is akar maradni önszántából. Mert genetikailag így van programozva.
Én birkaszellem alatt arra gondoltam, hogy valamit nem azért támogatok, mert szerintem az jó, hanem azért mert
1. Régebben jó volt, akkor megszerettem és most nem vagyok hajlandó váltani.
2. A többiek, a tömeg azt szereti, ezért nekem is azt kell szeretnem.
Ettől függetlenül a fenti írás is igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!