Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A legtöbb ember miért nem ért...

Olasz Rizling kérdése:

A legtöbb ember miért nem ért egyet az esetleges 2024-es magyarországi olimpia rendezésével?

Figyelt kérdés

"A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 127. kongresszusán, Monacóban a tagok egyhangúlag megszavazták azt a modernizációs programot, amely révén a jövőben a jelenleginél olcsóbban lehet nyári és téli olimpiát rendezni."

[link]

Lehet-e annyival olcsóbb hogy az ország gazdaságágát - negatív irányban - nem befolyásolná jelentősen?

2015. jún. 23. 18:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
76%

Nem hiszem hogy Magyarorszag a jelenlegi helyzeteben Olimpiat kellene hogy rendezzen.

Tenyleg ki akarunk dobni szazmilliardokat az ablakon? Nem lenne annak jobb helye az egeszsegugyben, az oktatasban, infrastrukturaban?

Tenyleg az kell hogy dupla aron epitsenek mindent es a felarat ellopjak Vitykaek?

2015. jún. 24. 07:55
 12/16 anonim ***** válasza:
74%
Mert nagyon sokba kerülne! Új adókra és áremelésekre lenne szükség, ami nagyon visszavetné az országban az életszínvonalat!
2015. jún. 25. 12:30
 13/16 anonim ***** válasza:
29%
Vajon Bécs és Prága miért nem nyújtott be pályázatot? Ugyan milyen esélyünk lehetne megközelítőleg olyan olimpiát megrendezni mint amilyent az osztrákok és a csehek tudnának? A riválisaink sem olyanok, akikkel versenyezni tudnánk a rendezés elnyeréséért. Az olimpiákon elért jó eredményeink pedig önmagában még nem elég indok arra, hogy saját olimpiát rendezzünk. Nincs még egy ország rajtunk kívül, ami ennyire az erején felül, nehéz gazdasági helyzetének dacára ennyi éremmel büszkélkedhet. Tehát eddig sem a temérdek anyagi támogatás vitte előbbre a szekerünk, hanem a kitartás, a hit, de ezek önmagukban nem elegendőek egy olimpia megrendezéséhez. Ettől még nem emelkednénk fel a nagy nemzetek sorába, hiába legyezné sokak hiúságát. Ha kicsiségünk ellenére gazdagok lennénk mit Svájc, akkor lenne esélyünk olimpiára, vagy ha a gazdasági jólét nem is jellemző, akkor meg hatalmasnak kéne lennünk mint például Mexikó. Szegények mint a templom egere, mégis volt elég anyagi forrásuk ahhoz, hogy olimpiát rendezhessenek, és ez is régen volt már, azóta talán emelkedett ott is az életszínvonal, pedig rosszabbul élnek mint mi.
2015. jún. 25. 19:16
 14/16 anonim ***** válasza:
77%

Azért én a Görög olimpiát nem hoznám össze a miénkkel.

Én inkább megvártam volna hogy egy az újfajta olimpia amit egy ország rendez nem egy város milyen lenne.

Mennyi kiadással járna és hogy lehet megvalósítani.

Elindulni el lehet, tervek szerint (nem hazai) a költségek az eddigi rendezések töredékére esne vissza, kevesebb épületet kéne építeni, sokkal kevesebb vendéget hozhatnának a sportolók stb stb.

Én nem vagyok pesszimista de csak akkor vagyok mellette ha tényleg megvan rá a forrás és az emberek is ezt akarják.

Mert úgy nem lehet semmit csinálni hogy az emberek ezt úgy gondolják mint pénzpocsékolás.Egy egy forintnak is mindig van jobb helye.

PL 33 millió forint gyűlt össze ellen plakát kampányra miközben még rengetegen a 2 x 1 %ról se nyilatkoznak hogy valami szervezethez menjen ne az államhoz.

2015. jún. 26. 12:39
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Én pl. azért nem, amit többen írtak: lenne jobb helye is a pénznek. Ne tegyünk úgy, mintha nem lenne sok-sok közmunkás, aki kb. 50-60 ezerből él havonta, miközben tisztelt kormányunk propaganda plakátokra eddig kb. 700 milliót költött el. Ez szerény számítasáim szerint kb. 700 olyan ember éves fizetésének felelne meg, aki nettóban (!) visz haza 100 ezer forintot.

Vagy kb. 200 leendő tanár oktatását lehetne biztosítani, egy olyan országban, ahol éppenséggel probléma a tanárhiány, az egyetemek elviekben annyi hallgatót vehetnének fel, amennyi a kapacitásuk, a gyakorlatban viszont (a pénz- és oktatóhiány miatt) még annyi hallgatót se vesznek fel, mint amikor a kormány határozta meg a keretszámokat.

Vagy kb. 100 leendő orvos oktatását lehetne biztosítani, egy olyan országban, ahol éppenséggel probléma az orvoshiány, az egyetemek elviekben annyi hallgatót vehetnének fel, amennyi a kapacitásuk...

Soroljam még?

A többi hasonlóan "értelmes" kiadás a kormány által semmibe vett, de amúgy jobb helyéről nem is szólva.

Akkor megvan, mi a probléma?

2015. júl. 17. 18:15
 16/16 anonim ***** válasza:
69%
Budapest már így is rengeteg nemzetközi sportrendezvény házigazdája volt, amire büszke lehet. Az olimpia nem nekünk való, ezt tudomásul kéne már venni. Ezt tudják az értelmi szerzők is, de így legalább szép kis summát akaszthatnak le maguknak a pályázatra kidobott pénzből azok, akik részt vennek ennek propagálásban.
2015. júl. 18. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!