Mi a véleményetek ezekről a számokról, amelyek hazánk nehéz helyzetéről beszélnek?
Közgazdász vagyok.Statisztikával mindent belehet bizonyítani és mindennek az ellenkezőjét is.
Senki nem tudja ellenőrizni,hogy a közölt adatok valósak-e?Lehetnek igazak vagy légbőlkapottak,vagy féligazságok is.
Csak az öngyilkosságokra reagálva:a mi vidékünkön már 70-80 évvel ezelőtt is sok volt az öngyilkosok aránya,és évről-évre növekszik.Ennek egyik oka a családok szétzüllése,a fiatalok helytelen nevelése.Csak a sokadik ok az anyagi helyzet romlása.Ezt egy ilyen témával foglalkozó,nemzetközileg elismert szaktekintély megállapításából ismerem.
Köszönöm a válaszod!
Én is úgy gondolkodok erről a témáról, hogy az emberek problémáinak nagy része tényleg nem anyagi természetű, hanem sokkal inkább a lélek elpusztításából ered.
Én hiszek ezeknek az adatoknak, de az okokat inkább tényleg a züllésben kell keresnünk.
Például, amikor a 20. század nagy háborúi folytak, és hatalmas volt egyes területeken a szegénység, az emberek akkor sem gyilkolták le egymást egy szelet kenyérért, mert volt bennük egy bizonyos erkölcsösség, amit mostanság nem tapasztalhatunk meg. A mai világban minden a feje tetejére állt, a becsület elpusztult, semmi jelentősége nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!