Mi ez az őrült nosztalgia a felszabadulás előtti évekkel kapcsolatban?
nézz utána kisfiam
nehogymá engem kérdezegess
'nézz utána kisfiam
nehogymá engem kérdezegess'
Fiam, ha volt annyi erőd, hogy ezt a kérdést kiírd, akkor nehogy ne legyen már arra, az én kérdésem megválaszold DDDD
'Én úgy gondolom, hogy joga van felszabadulásnak hívni a szovjet megszállás kezdetét, mivel ez sok embernek tényleg felszabadulást jelentett( a kommunistáknak pl. korábban nem volt joguk leírni és terjeszteni a véleményüket)'
Egyénileg ítélve lehet a felszabadulás érzéséről beszélni, de az egész ország szempontjából ez már nem igaz. Kezdődik ott, hogy a Vörös Hadsereg soha nem ismerte a felszabadulást, így nem is hozhatta el azt a szó szoros értelmében.
Na de mit koptatom a pofám, beszéljen ez:
Állítás:
Magyarországot a szovjet csapatok felszabadították.
Cáfolat:
Az állítás mint vélemény igaz lehet, politikai értelemben azonban nem igaz, mert a szovjet hadsereg nem teremtett politikai szabadságot.
Bővebben:
Nyilván sokan felszabadításnak élték át a velük történteket, különösen ha az előző rendszer halálra szánta őket. Politikai értelemben viszont csak akkor beszélhetnénk felszabadításról, ha a szovjet hadseregnek a politikai szabadság helyreállítása lett volna a célja. Erről azonban szó sem volt. Márai Sándor találó megfogalmazása szerint az a hadsereg, amely a szabadsággal maga sem rendelkezik, másokat sem tud felszabadítani. A szovjet vezetés célja nem Európa felszabadítása, hanem saját nagyhatalmi politikai ambícióinak megvalósítása volt. Utóbbi távlatilag az elfoglalt területeken a kommunizmus bevezetését jelentette.[1] Magyarországot a szovjet csapatok csakugyan megszabadították a nyilas és náci uralomtól, de felszabadítani nem tudták. A felszabadulás csak akkor következett be, amikor 44 évvel később összedőlt az általuk hatalomra juttatott rendszer
az orosz katonai megszallasrol beszelsz 1945 ben?
hat mondjuk elotte a nagyszuleim a nagybirtokukon eltek cseledekkel kastellyal, a nagyapam Horthy alatt szolgalt katonatisztkent, a megszallas utan meg a nagyapam belepusztult abba hogy ejjeliort csinaltak belole az arisztokrata nagyanyam meg szakacsnokent ment nyugdijba a hatvanas evekben es meg akkor is osztalyidegenkent tartottak bennunket szamon es egy tarsberleti egyetlen szobaban rohadtunk meg konyha es WC furdoszoba nelkul. Neha jottek a borkabatosok erdeklodni de ez megszunt a 60a s evek kozepen. Igy aztan talan ertheto okokbol nosztalgiaztunk a kastely irant a tarsberleti egyszobaban.
Eszetlen .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!