Normális, hogy a Parlament Nemzetbiztonsági bizottsága tagja legyen egy kettős állampolgárságú képviselő?
Miért ne lenne nórmális?
A kérdés nem az, milyen címkét visel, hanem hogy tisztességes ember-e?
(Ne vedd sértésnek, de magánvéleményem szerint manapság a parlament nemzetbiztonsági szolgálatát nyugodtan írhatod kisbetűvel is. És akkor tisztábban látsz)
>> Miért ne lenne nórmális?
Pl. azért, mert egy magyar/román állampolgársággal rendelkező képviselő nyugodtan lehet román érzelmű (talán román nemzetiségű is) és bizottsági tagként döntenie kell a román hatóságok magyarellenes intézkedéseinek kivédéséről.
2-es; teljesen igaz Magyarországon.
De más a helyzet pl. Romániában a magyarokkal, vagy Amerikában a minden másokkal.
Pl. nem tudom, hogy a George Pataki magyar állampolgár-e, de ha igen, attól még -sőt- kiváló amerikai állami tisztségviselő lehet.
Szerintem nem lehet összehasonlítani a bevándorlásból élő országokat a nemzetállamokkal.
Gondolkodom, de még nem találtam ki az analógiát az amerikai indiánok tekintetében.
És Erdély is más a rákényszerített román állampolgársággal. Mert "hűségesküt" 1920 után csak az állami tisztségviselőknek kellett, nem? A gyerekeik-unokáik már eleve román állampolgárnak születtek. Nem tudom, hogy le lehet-e mondani ott az állampolgárságot.
De hát nem ez az egyetlen vitás dolog a nemzetbiztonsági tanáccsal kapcsolatban. Ott van az elvesztett laptop esete is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!