Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány miért nem csinál...

A kormány miért nem csinál légkondi programot?

Figyelt kérdés

Van panelprogram, fűtéskorszerűsítő program....stb

Viszont légkondi program nincs és nem is volt sohasem.

Pedig, a meleg ellen is ugyanúgy kell védekezni, mint a hideg ellen.

Vannak emberek, akik nem bírják a meleget, például én sem bírom.

Vannak, akik a melegre érzékenyek és nem a hidegre és szerintem ugyanannyian vannak, akik a melegre, mint akik a hidegre.

Amikor még iskolába jártam, ott sem volt ritka, hogy évzárókon rosszul lettem.

Mivel jellemzően mindig az udvaron tartották (sok ész, 35 fokban az udvaron).

2015. jún. 7. 18:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A fűtés létkérdés, a légkondi luxuscikk. Majd ha Dubai leszünk, azaz soha...
2015. jún. 7. 18:26
 2/9 anonim ***** válasza:

Hát persze. Meg legyen állami sörprogram, mert melegben sörözni jó. Meg strandprogram, hogy mindenki mehessen strandra. Meg napernyőprogram is kell, rövidnadrágprogram is... Mindenre legyen állami program!

Mert az a legjobb, mint tudjuk. Az a jó, ha minden állami, központilag irányított és természetesen mindenkinek alanyi jogon, ingyen vagy olcsón jár. Mert a magyar dolgozónak minden járjon csak úgy, azért, mert megszületett és még mindig létezik.

Ha nem bírod a meleget és nincs más megoldás, akkor vegyél légkondit, szereld be és üzemeltesd - senki sem tiltja meg. De azért ne az állam dolga legyen már még ez is...

Az iskolai évzárókat meg azért tartották az udvarokon (néha még most is így van), mert sok iskolaépületben egyszerűen nem férnek el a diákok. Aula vagy van, vagy nincs, de ha van, akkor sem fér el ott mindenki. Tornaterem általában van, de van, hogy az is kicsi erre a célra, esetleg csak egyszerűen vigyáznak a padlóra. Nem mindig abból kell kiindulni, hogy rajtad kívül mindenki hülye, vannak kényszermegoldások is.

2015. jún. 7. 18:29
 3/9 szántóvető ***** válasza:
100%
ha lesz olyan kormányzati politikus aki érdekelt egy légkondit gyártó vállalatnál akkor meg fog valósulni uniós támogatással.
2015. jún. 7. 18:32
 4/9 A kérdező kommentje:

A mai világban a légkondi egyáltalán nem luxuscikk.

A munkahelyemen is van, pár éve autót, sőt vonatot, buszt nem is gyártanak le klíma.

15-20 éve luxuscikk volt, de a mai világban éppen olyan alap dolog, mint a fűtés vagy az angol WC.

2015. jún. 7. 18:39
 5/9 anonim ***** válasza:

A légkondikat nem legyártani drága, hanem üzemeltetni! Az áram a sok, amit megesznek, egyébként én például teljesen értelmetlennek tartom a légkondikat a legtöbb helyen. Leszámítva az igazán forró kánikulai napokat, mikor 30-foknál melegebb van, igazából szükség sem lenne rájuk, hiszen a szellőztetés bőven megoldaná a problémát. A másik meg az öltözködés, amíg olyan barmok vannak, akik szerint nyáron is kosztümben meg öltönyben kell dolgozni egy irodában, addig sajnos nem lehet kidobni a kondikat.

Tehát elsősorban nekünk embereknek kellene megváltoznunk, mentalitásban. Emlékszem a japán kormány mióta leállította az ország mind a 43 atomreaktorát megkérte a nagyvállalatokat, hogyha lehet a légkondikat kapcsolják ki az irodákban nyaranta, és inkább a dolgozókat engedjék lazábban öltözni, valamint rendelkezésünkre áll egy a légkondiknál jóval költséghatékonyabb eszköz is: a ventilátor! Ma pedig, amikor a "papírmunka" nagy része számítógépen zajlik, még az sem lehet kifogás, hogy szétfújja a papírokat az így keltett szél.

Csak egy személyes történet, ismertem egy lányt, aki nyaranta is csizmában meg kötött pulóverben járt dolgozni, mert pont ő ült a légkondi mellett a munkahelyén, és "kellemes" 17-fokban kellett egész nap dolgoznia!

Az autók, buszok, vonatok klimatizálása meg aztán végképp vicc! A menetszél megfelelő ablakfelületek mellett közel ugyanazt a hatást tudja elérni, amit egy légkondi.

Ahol indokolt lehet a légkondicionáló az olyan helyek lennének, mint a kórházak intenzív osztálya -ott meg például sok helyen pont nincs-, ahol valóban károsan hathat a lábadozó betegekre a 24-25 foknál melegebb hőmérséklet.

Ezt leszámítva a légkondicionálás egy nagyon drága és nagyon felesleges pazarlás.

2015. jún. 7. 19:16
 6/9 A kérdező kommentje:

Igen, a klímát főleg üzemeltetni kerül sokba.Ezen kellene az államnak segítenie.

Nálunk az irodában is megkövetelik a fekete öltöny nadrágot, fehér inget.

Igaz zakó nem kell, meg lehet rövid ujjút is viselni.

A járművekben, 50-60 km/h felett a menetszél nagyobb többletfogyasztást csinál, mint egy klíma.Mivel, a lehúzott ablak nagymértékben rontja a légellenállást.Emellett idegesítő is a süvítő szél, huzat 90-100-as tempónál.

Ha atomreaktorral tudnak olcsóbb áramot termelni az országnak, akkor építsenek még olyanokat, támogatom.

Abban is egyetértek, hogy a kórházakban is szükség lenne klímára.

2015. jún. 7. 19:22
 7/9 anonim ***** válasza:

"A járművekben, 50-60 km/h felett a menetszél nagyobb többletfogyasztást csinál, mint egy klíma.Mivel, a lehúzott ablak nagymértékben rontja a légellenállást.Emellett idegesítő is a süvítő szél, huzat 90-100-as tempónál."

Ennek nem számoltam utána, csak "empirikus" eredményem van, légkondival az autónk 100km-en 9l-t evett, légkondi nélkül 7-et. Szóval biztos rontja az autó légellenállását a lehúzott ablak, de közel sem annyira, ami indokolná a nyári légkondicionálást.

A villanyáram termelés volumenét meg mindenáron csökkenteni szeretnénk, ami egy nagyon jó kezdeményezés, nem ok nélkül állnak át újabban kompakt fénycsövekre és LED-ekre a korábbi izzószálas égőkről, de az LCD TV-k is kevesebbet fogyasztanak mint a katódsugárcsövesek vagy egy laptop fogyasztása is alig harmada egy rendes asztali gépnek. Na most ezzel a trenddel teljesen szembe megy az, hogy a kerti sufnit is légkondicionáljuk, mert akkor mi értelme volt spórolni a világításon, ha kétszer annyit dobunk ki a hűtésre! Sokat mondó adat, hogy a villanyáram fogyasztási csúcsokat mostanában nyaranta méri az MVM, míg régebben pont ilyenkor voltak a nagy felújítások a hálózaton pont az alacsony fogyasztás miatt. A cél az egy főre jutó energiaigény csökkentése kell, hogy legyen, nem a növelése!

2015. jún. 7. 19:32
 8/9 anonim ***** válasza:

"Amikor még iskolába jártam, ott sem volt ritka, hogy évzárókon rosszul lettem.

Mivel jellemzően mindig az udvaron tartották (sok ész, 35 fokban az udvaron)."

Na látod ezért, hogy kevesebb ilyen nyámnyila legyen. Ha meg katona lennél ilyenkor még simán rád vernének egy 10kmes menetgyakorlatot teljes menetfelszerelésben. Ezért volt kár megszüntetni a sorkatonai szolgálatot már a mai pávák már attól rosszul vannak ha fél órát egy helyben kell állniuk.

2015. jún. 7. 20:39
 9/9 anonim ***** válasza:
"....Ezen kellene az államnak segítenie. .." Nosza rajta! Legyél te a miniszterelnök és valositsd meg ezt a programot. Én rád szavazok ha indulsz. De igy az ut széléröl bekiabálni, hogy mit is kellene tennie a kormánynak?
2015. jún. 7. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!