Miért utálják azokat, akik nem mennek el szavazni? Legközelebb menjek szavazni, vagy ne? Mit szólnátok, ha nem mennék el?
Sokaktól hallom, hogy ők tehetnek mindenről, mert ha elmentek volna szavazni, akkor nem nyert volna a fidesz. Jó, de ha elmegyek szavazni, és nem a fideszre szavazok, akkor kire szavazzak? Nem akarok sem a jobbikra, sem a baloldalra szavazni. És a fideszre sem. De akkor kire? Akkor megint ott vagyunk, hogy nem megyek el szavazni. És akkor megint szidnak, hogy miért nem mentem szavazni. De ha szavaznék, akkor az lenne a baj, mert "miért a hazug, lopós zsidó baloldalra szavaztál?" , "miért a fidesze, aki tönkreteszi az országot, és diktatúrát csinál?" , "miért a rasszista jobbikra?".
Most akkor menjek vagy ne? Mit tanácsoltok? Tudom hogy nem most lesz a szavazás, de akkor is, erősen gondolkodom azon, hogy hagyom a francba az egészet, nem is érdekel a politika, mert csak idegeskedik az ember, még jobban tönkreteszi magát, közben aztán segíteni nem tud az országnak. A politika csak megosztja az embereket, az egyik így vélekedik, a másik úgy, és közbe összeverik egymást néhány bűnöző miatt, mert nem ugyan az a nézetük. Hülyeség. Össze kéne fogni, és nem a politikával foglalkozni. Mert ha értesülök a legfrissebb hírekről, ha nem, én akkor sem fogok tudni bele szólni a politikába. Én egy értelmes, jóakaratú ember vagyok, sokszor még a környezetem is elnyom, akkor mi esélyem lenne befolyásolni olyanokat, akik egy egész országra kiterjesztik a hatalmukat? Hát semmi. Épp ezért valószínűnek tartom, hogy nem is töröm magamat azon, hogy bárhogy is beleszóljak, nem megyek el szavazni se. De ha azt tanácsoljátok hogy menjek, akkor kérlek magyarázzátok meg nekem, hogy miért menjek, hogy miért foglalkozzak velük egy kicsit is.
(Mert tudjátok én szívesen elmegyek, csak a gond az, hogy nem azt tudom, hogy kire kell szavaznom, hanem azt tudom, hogy kire nem szabad. és tudom, hogy a jelenlegi pártok egyikére sem szabad.)
#20, ezzel csak magad ellen beszélsz. Véded a fideszt, de a 12-es egyáltalán nem védi, a szavaiból ítélve egyáltalán nem a fideszt tartja a legjobbnak, sőt, szerintem akármelyik másik pártot szívesebben látná hatalmon.
De ha már egy ilyen hozzászólást írtál, hát én is mondok valamit. Igazad van. Azaz igazság, hogy meg vagyok róla győződve, hogy a jelenlegi pártok közül még a fidesz a legjobb, úgyhogy aki azt mondja, hogy mindenképp menjek szavazni, annak üzenem, hogy jó, elmegyek, de azzal csak a fidesz 2/3-át fogom erősíteni, mivel nekem a fidesz az, aki a legkisebb hátrányt jelenti, és csak azért nem szavaznék rá, mert tudom, hogy sok más embernek nem jó. De sem baloldali, sem szélsőjobboldali pártra nem szavaznék. Úgyhogy ha nagyon akarjátok a szavazatom, akkor az biztos, hogy a fidesz szavazatait fogja erősíteni, mert én egyetlen egy másik pártra nem vagyok hajlandó szavazni. Gondolom ezek után már tényleg egyetértetek azzal az állításommal, hogy inkább el sem megyek szavazni.
# 21/21 Időpont ma 19:32
Azt mondod sem baloldali, sem szélsőjobbra nem szavaznál. Ennek ellenére szavaznál a fideszre.
Ha nem érzed az ellentmondást, nézz utána pontosabban az oldalaknak, és annak mennyiben hasonlít a baloldali mszmp-hez a jobboldali fidesz. Meg fogsz szerintem lepődni.
# 23/23 Időpont ma 20:07
Nem izgat, ha most "csakazértis" a fideszre szavazol, de áruld már el, hogy, ha egyszer a kérdésedben szerepel a
"Legközelebb menjek szavazni, vagy ne?" kérdés. Akkor miért vagy felháborodva, ha valaki azt tanácsolja menj el? Ezt végképp nem értem. Ha meg nem szidod őket, akkor nyilván az a mondatrész meg nem vonatkozik rád...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!