Mi a helyzet most Tomcattel? Jelenleg börtönben van? Meddig és miért? És hol? Tud róla valaki valamit?
Előzetesben van már megint.
És még mindig nem ült azért a sok mocsokért, amiért bármely normális országban 20 évet kapott volna.
"Csak nálunk számít bűnnek a bűnüldözés."
Nem számít bűnnek, hanem az állam a fenntartja a végrehajtó hatalom szervei számára. A bűnüldözés nem a civilek dolga. Tomcattel semmi baj nem lenne, ha csak annyit csinálna, hogy lenyomozná a tolvajokat és a kapuban hívná a Rendőrséget, hogy átadja nekik. A probléma az, hogy sokszor elragadtatja magát, és olyat tesz, ami már őt is bűnelkövetővé teszi, vagy akár csak erkölcsileg eléggé megkérdőjelezhető. Én akkor sokalltam be tőle, amikor megláttam azt a részt, ahol a csávónak felajánlják, hogy elfuthat, ha megiszik fél liter keserűsós vizet, amitől majd napokig fosni fog. Itt szerintem már átléptek egy határt. Az ő jogkörük odáig terjedne, hogy rendőrt hívjanak. Ahhoz már nincs joguk, hogy rögtönítélő bíróságosdit játsszanak.
"Nem számít bűnnek, hanem az állam a fenntartja a végrehajtó hatalom szervei számára. A bűnüldözés nem a civilek dolga. Tomcattel semmi baj nem lenne, ha csak annyit csinálna, hogy lenyomozná a tolvajokat és a kapuban hívná a Rendőrséget, hogy átadja nekik."
Ez elméletben tök jól hangzik és én lennék a legboldogabb ha ez működne, de ha csak a tolvajkergetős rosszcsontoknál maradunk, akkor is kb. minden tizedik tolvaj kapott valami büntetést. A többi két órát töltött a rendőrségen, aztán ment vissza lopkodni, náluk bezzeg nem állt fenn a bűnismétlés veszélye, mint Tomcatnél...
A keserűsós meg egy vicc. Nem azt ajánlották fel neki, hogy vágja le az egyik kezét és akkor elengedik. Attól a víztől max hasmenése lett volna másnap. Ettől függetlenül tényleg kicsit sok amit csinál, de az ilyen pofátlan bűnözők ellen nem lehet máshogy fellépni, főleg ha a rendrőség sem tesz semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!