Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Pesten az emberek miért...

Pesten az emberek miért kékben, vörösben meg narancsban látják a világot, nem nemzeti színekben?

Figyelt kérdés
2015. máj. 22. 22:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
44%
A fene tudja, de nekem a fák, a fű pl zöld. Az ég meg szép időben kék. Fura lenne nemzeti színekben mindegyik.
2015. máj. 22. 22:32
 2/12 A kérdező kommentje:
#1: Szerintem neked is lejött, de a gyengébbeknek elmagyarázom, hogy a kék az SZDSZ eszmeiségét valló pártokat (pl. a DK-t) takarja, vörös az MSZP-t, a narancs meg a Fideszt, nemzeti színek meg a Jobbikot.
2015. máj. 22. 22:43
 3/12 anonim ***** válasza:
69%

Petőfi Sándor pesti felhasználó válasza:

Mi kék

Az ég!

Mi zöld

A föld!

Zöld föld felett, kék ég alatt a

Hangos pacsírta fütyörész;

Dalával a napot kicsalta,

A nap rá gyönyörködve néz.

Mi kék

Az ég!

Mi zöld

A föld!

Zöld a föld, kék az ég, tavasz van...

És én oly sült bolond vagyok,

Hogy idebenn a szűk szobában

Kadenciákat faragok!

2015. máj. 22. 22:45
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
A nemzeti szín jelenti a jobbikot? Ahol 56 ellenforradalom, nehogy megsértse a gazdit? Ébredj már fel. Ez csak egy nemzeti színű szalaggal átkötött szamovár! Nem a nemzet.
2015. máj. 22. 22:53
 5/12 anonim ***** válasza:
19%

Nekem az utóbbi 5 évben bőven elég volt a sok nemzeti baromságból.

Nem kell ide Jobbik, hogy még ennél is nemzetibbek legyünk.

2015. máj. 22. 22:55
 6/12 anonim ***** válasza:
64%
Olyan nagyszerűen használod a színeket, mint metaforákat, csupán az jött le, hogy a narancs a FIDESZ. Talán a kék még hihető liberálisnak, de, hogy a piros pont az MSZP legyen. Nekem inkább kommunista eszmék jutnak nekem tőle az eszembe. És, hogy érted, hogy Pesten? Az MSZP és FIDESZ jócskán csak jelen van Pesten kívül is.
2015. máj. 22. 22:57
 7/12 anonim ***** válasza:
Látod kérdező, te is pártokról beszélsz. Ez alapvetően hibás, és itt rontottuk el. Mert pártokhoz ragaszkodunk, pártokat szeretünk, azt tartjuk jónak, amit a pártok mondanak. Pedig valójában elveink kell, hogy legyenek. Szeretni az országot, kiállni a fontos értékek mellett. Aztán meg lehet nézni, melyik párt felel meg a legjobban azoknak az értékeknek, elveknek, amiket mi is vallunk. De az, hogy egy párttal mindenben egyet érteni, nekem sosem volt szimpatikus. Nem a pártoknak kéne minket formálni, hanem nekünk a pártokat. Akkor működhetne a demokrácia. De amíg elnézzük a hibáikat, addig itt sosem lesz változás. Szerintem a pártokban való gondolkodást valóban el kéne felejteni, a pártoknak eszközöknek kéne lenni a céljaink megvalósításához, nem pedig nekünk kell eszközöknek lennünk, hogy a pártok megvalósítsák céljaikat.
2015. máj. 22. 23:05
 8/12 A kérdező kommentje:

#Crisopher:

Részben igazad van, meg egyet is értünk, mert eszmeiség alapján érdekel a kérdés, csak sikerült elrontanom, igaz Fidesznél nem rontottam semmit, mert a Fidesznek nincsen tartós eszmeisége, ideológiája, gyakran váltogatják, a liberálisoktól a konzervatívokig voltak mindenek. Csak az MSZP-nek, SZDSZ-nek és klónjainak és a Jobbiknak van ideológiája: Az MSZP-SZDSZ amolyan öngyűlölő, idegenszívű, szélsőséges liberalizmust vall, a Jobbik rendes keresztény-konzervatív, hazafias, nacionalista ideológiát.

Helyesen így van a kérdés: Pesten miért tarol a Fidesz ill. a szélsőliberális pártok, míg a normalitáspártiak meg hátul kullognak ?

2015. máj. 22. 23:23
 9/12 anonim ***** válasza:
"normalitáspárti" is van? nem tudtam
2015. máj. 22. 23:33
 10/12 A kérdező kommentje:
Talán a Jobbik nem az ? Vagy a szokásos népirtó-náci-fasiszta-rasszista-kommunista-trappista lemezt tudod akapcsán mondani ?
2015. máj. 23. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!