Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor oszlik végre el a...

Mikor oszlik végre el a narancssárga köd a Magyarországon?

Figyelt kérdés

Nem igazán értem, hogy miért örvend a jelenlegi kormány még mindig ekkora támogatottságnak.

Akármilyen ellenzéki kritika éri őket, mindig azt hallani, hogy ennyi meg annyi választást nyertek, a nép ezt már háromszor eldöntötte, stb.

Irritáló jelenség, de ha belegondolunk, akkor a legújabb közvéleménykutatások is azt mutatják, hogy ha esett is a Fidesz támogatottsága, attól még teljesen legitim a hatalmuk a jelenlegi mérések alapján is, ha most lennének választások, azt is ők nyernék meg.

Miért nem vált már a magyar nép? Miért nem jelenik meg egy erős, fiatalokból álló baloldali párt, szerintem bőven lenne rá kereslet.

Esetleg egy normális, fiatal, jobbközép új párt is megjelenhetne már, arra is lenne igény.

Illetve a kutatások miért mutatnak még mindig ekkora népszerűséget a fidesznek, miért nem állnak át az emberek jobb híján a bizonytalanok táborába?

2015. máj. 22. 22:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem, én a Rézf @szu Bagoly vagyok....
2015. máj. 22. 23:01
 12/16 anonim ***** válasza:
7%
nem te csak egy unatkozó büféegyetemista vagy (vizsgaidőszak közepén)
2015. máj. 22. 23:02
 13/16 anonim ***** válasza:
77%

A Fidesz támogatottsága is sokat esett. 2010-ben még 2,7 millió támogatójuk volt, '14-ben 2,2 millió, 18-ban meg már szerintem csak 1,7 millió körüli szavazatot kapnak. A viszonylag stabil szavazótáboruk talán annak köszönhető, hogy nincsenek igazán nagy botrányaik és széleskörű társadalmi támogatásra törekednek az intézkedésekkel (pl. rezsicsökkentés, nyugdíjemelés, jómódúaknak egykulcsos adó, középosztálybeli családoknak családi adókedvezmény, devizahiteles mentőcsomag, tartós munkanélkülieknek közmunka lehetőség) és a közmédia is kormánypárti. Fontos szerepe van Orbán Viktornak is, aki erős vezető, megakadályozza, hogy a jobboldal darabjaira hulljon szét a különböző érdekcsoportok mentén, mint ahogy történt a baloldalon az MSZP-vel.

Szerintem olyan is van sok, aki ha nem is elégedett a kormányzással, de marad a Fidesz mellett, mivel úgy gondolja, hogy a többi még rosszabb lenne.

Megjelent már két fiatalos baloldali párt, egyik már erős is. Liberális baloldali zöld pártnak itt az LMP, nemzeti radikális baloldali pártnak pedig itt a Jobbik.

Fiatal, jobbközép pártra is volt törekvés az MDF utód JESZ, de az egész kampányuk, programjuk teljesen elhibázott volt.

Liberális párttal akar váltani Fodor Gábor pártja és Bokrosék is a MOMA-val, de ilyenekre Magyarországon alig van igény.

2015. máj. 22. 23:05
 14/16 anonim ***** válasza:
Személyeskedünk is? Gratulálok hány éves is vagy 12?
2015. máj. 22. 23:05
 15/16 anonim ***** válasza:
#13: a Jobbik mióta radikális baloldali?
2015. máj. 23. 09:19
 16/16 anonim ***** válasza:

"a Jobbik mióta radikális baloldali?"

Gazdaságpolitikában már a kezdetek óta. A tervek:

- Kilépés az EU-ból, önállóság erősítése. Magyar földet csak magyar állampolgár vehessen.

- A külföldi multik megregulázása, különadók bővítése, fizessenek nyugati béreket.

- Erős állami részvétel a gazdaságban, aktív vállalkozásokban is. Munkahely biztosítása mindenkinek, közmunka bővítése.

- Az adósságterhek enyhítése, államadósság törlesztés átütemezése és adósságleírás.

2015. máj. 23. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!