Támogatnátok, hogy a panelházakat szép lassan eltüntessük?
Persze, nem egyszerre egy kilakoltatási hullámmal.Hanem szépen lassan, az állam megvenné őket.
Ehhez kellene jó pár év.
Aztán szépen lelehetne őket dózerolni és normális, komfortos, modern lakóparkokat építeni a helyükre.
Olyan rondák azok a panelek, az építési technikájuk miatt még átépíteni sem lehet őket, hogy kinézzenek valahogy.
Engem sem zavarna, ha eltűnne a sok betonkaptár.
Tényleg kbszttul rondák.
Hát, én támogatnám, de ahhoz nem pár év, hanem pár évtized kéne... és rengeteg pénz. Valami hasonló kéne, mint a 60-as és 70-es évek városfejlesztése, komplett településrendezési tervekkel. Bár már akkoriban is csak töredéke valósult meg annak, mint amit eredetileg terveztek. Elég csak megnézni Győr történetét... mi volt a terv és mi lett valójában.
Marcalváros II. a mai napig nincs befejezve és nem is lesz valószínűleg.
Miért pont a panellakások? Miért nem inkább az energetikailag sokkal rosszabban kezelhető "Kádár-kockák", hidd el, én laktam Kádár-kockában és panelben is messze a panel sokkal jobb minden tekintetben, csak a nagyvárosi suttyó hiszi azt, hogy milyen tuti a "kertes ház". Egyébként meg településföldrajzi szempontból annál jobb minél több ember él minél kisebb helyen.
Tehát ezt csak akkor támogatnám, ha a valóban elavult 4-5 emeletes panelek helyett 10-15 emeletes toronyházakat építenénk a helyükre, így kevesebb helyre lehetne több lakót költöztetni.
"csak a nagyvárosi suttyó hiszi azt, hogy milyen tuti a "kertes ház".
Ezen mint kertesházas suttyó aki már tudja hogy milyen vacak és drága a papírfalu panel ,jót nevettem :D
Neked nem tetszik, akkor dózeroljuk el?
Egy 10 emeletes panelházban van 200 lakás (legalábbis ahol én lakom). Ez a sok ember hova menne lakni? Ki fizetné ki őket? 200x9millió=1800millióFt, és ez csak egy ház! ...és nagyon sok panelház van!
Gyors ütemben hogy építesz fel ennyi lakást??
A komfortost minek említed, mikor az összes panel komfortos, összkomfortos?!
A lakóparkok is ugyanolyan kaptárok, ráadásul sokszor a minőségük sem megfelelő, csak látszatra tűnnek szupernek, és sokkal drágábbak.
Budapesten a lakások 1/3-a panel, bontsuk le, oké, és a lakókkal mi lesz? Kapnak egy új lakást?
KI FIZETI EZT MEG, ez a kérdés?
Nem megoldható csak nagyon hosszú távon. Nincs rá pénz.
A "normális" lakópark 3szoros áron van és attól még az se 3x jobb. Ekkora embertömeget ilyen kis helyen másként nem lehet "tárolni"
Ha életveszélyes állapotban vannak, akkor igen,le kell bontani. A pécsi magasház is ilyen állapotban van. Egyszer hallottam, hogy sokat vitatkoztak rajta, hogy mi legyen ezzel az épülettel.
Lehet, hogy csúnyának tartják sokan, de fel lehet újítani. Budapesten egyes panelek le vannak festve. De azért jól jönne valami nagyon szép alkotás. A tűzfalfestmények például nagyon szépek lettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!