Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán Viktor miért nem köztárs...

Orbán Viktor miért nem köztársasági elnök vagy kormányzó?

Figyelt kérdés
Orbán Viktor fejezi ki a nemzet egységét szerintem. ezért az ország legfelsőbb vezetőjének kéne lennie. Az ország új lett (Magyarország) csak ennek a kikiáltása nem történt még meg az alaptörvény megalkotása óta. Orbán Viktornak kéne kikiáltania ünnepélyesen a Szent Koronára tett kézzel Magyarországot. Mi a véleményetek?
2015. máj. 14. 17:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Legyen már vezérlő fejedelem, nem?
2015. máj. 14. 21:57
 12/14 anonim ***** válasza:
90%

Az, hogy az új alkotmány nem változtatta meg Magyarország államformáját, továbbra is parlamentáris köztársaság maradt, csak az ország hivatalos elnevezéséből kivették a "köztársaság" szócskát.

A parlamentáris köztársaságban pedig nem az államfő, hanem a kormányfő, a miniszterelnök kezében összpontosul a legtöbb hatalom.Az államfő, aktuálisan Áder János szerepe csak ceremoniális, a napi politikába beleszólása elég kicsi.Bár van vétójoga.

Szóval nem értem, miért kellett volna új Magyarországot kikiáltani.

2015. máj. 15. 07:57
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Csak úgy tájékoztatásul mondom mielőtt teljesen hülyeségeket beszélnénk, kormányzó csak akkor lehetne, ha az ország államformája monarchia lenne és valamilyen okból tartósabb időre üres maradna a trón. Ekkor irányít a király helyett a kormányzó. Köztársasági elnök lehet, ha lejár Áder hivatala és helyébe őt Viktort megszavazza a parlament, viszont úgy tudom, hogy akkor nem lehetne min. elnök, mert összeférhetetlenség van.

Kikiáltani semmit nem kell, az ország államformája nem változott.. A nemzet egységét pedig már van, ami kifejezze, méghozzá a Szent Korona, amit nem cserélnék le semmilyen köpönyegforgató politikusra.

2015. máj. 15. 09:11
 14/14 anonim ***** válasza:
71%

Az államforma továbbra is királyság, ugyanis a történeti alkotmányt nem helyezték hatályon kívül.

De iure királyság, de facto ex lex állapot.

Ez az ex lex állapot 1944 óta áll fenn.

Vizsgálhatjuk tisztán alkotmányjogi szempontból, akit érdekel bővebben kifejtem.

2015. máj. 15. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!