"...A VIDEÓ LEJÁTSZÁSÁHOZ BE KELL LÉPNI!
Az RTL Most oldalán a videók megtekintése regisztrációhoz és belépéshez kötött.
Ha még nem regisztráltál, akkor azt a Belépés/Regisztráció gombra kattintva megteheted..."
Véleményem volna, de nem akarok most csak ezért adatokat kiadni, és kéretlen leveleket kapni.
Van lehetőség mindenki számára elérhető formában megadni a linket?
Végignéztem...
Ha felemelnék 70 évre a nyugdíjkorhatárt, az eléggé nagy érvágás lenne, nem sok ember élné meg.
Gyerekszám arányosan fizetne nyugdíjat...
De egy szóval nem mondták, hogy ahhoz vonzóbb családtámogatási rendszer is kéne, motiválni kellene a fiatalokat a családalapításra.
Én 22 éves vagyok, és talán az én korosztályomnak a legigazságtalanabb a helyzete.
Hogy miért is?
Mert ha szeretnék biztosra menni, hogy időskoromban legyen pénzem, ahhoz ÖNGONDOSKODÁSRA van szükségem, vagyis egy nyugdíjbiztosítást kell kötnöm.
Ugyanakkor továbbra is kell fizetni a nyugdíjADÓT (nem járulék, adó!!!), hogy azért ne haljanak éhen a mostani nyugdíjasok sem.
TEHÁT 2 HELYRE KELL EGYSZERRE FIZETNI A PÉNZT!
Ugyanakkor mégsem az én korosztályom van a legnagyobb veszélyben, hanem azok, akik kb. 15 évre vannak a nyugdíjtól. Nekem még van időm elég tőkét felhalmozni ahhoz, hogy legyen pénzem vénségemre, nekik viszont közel nem biztos.
1 dolog biztos, nem az a kérdés, hogy összeomlik-e a rendszer, hanem az, hogy mikor...
A politikusok meg nagyon felelőtlenül kezelik a helyzetet, hiszen már 1997-ben tudták, hogy gáz lesz (1997. évi LXXXI. tv), ennek ellenére be lett vezetve a 13. havi nyugdíj.
De tudják nagyon jól a politikusok, ha a nyugdíjasoktól vonnak meg dolgokat, az saját számukra öngyilkosság.
Azon nyomban megszüntetném a tömegközlekedésben a pozitív diszkriminációjukat is, legalább a csúcsidőben, és egy jelképes összeget igenis fizetniük kéne. Nyugat-Európában szinte példátlan ez a kedvezményhalom, amiben a magyar nyugdíjasok is részesülnek.
Le lehet pontozni nyugodtan ezért, de a tömegközlekedés NEM JÓTÉKONYSÁGI INTÉZMÉNY.
És igen, aláírom, hogy a mai nyugdíjasok ledolgozták a 40 évüket.
Én is le fogom dolgozni, csak amíg a mai nyugdíjasok csak az államnak fizették a nyugdíjjárulékot/adót, addig én úgy fogom ledolgozni a 40 évemet, hogy egyszerre 2 helyre kell fizetni a pénzt, hogy biztos legyen "nyugdíjam", plusz a fejemet teszem rá,hogy nekem ez a kevezményhalom nem fog járni.
Úgy nagyvonalakban ez a véleményem a témáról...
22/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!