Most kapcsoltam véletlen az M1-re, és hát ki a híradós műsorvezető? Az a nő, aki 2 hónapja még a Hír TV-ben villogott. Hogy nem sül szét az arca az ilyennek?
"Hírolvasó. Ez egy szakma." Nem csak hírolvasó, hanem műsorvezető is volt pl. a Magyarország Élőben c. műsorban...
Szántóvető honnan gondolod, hogy fideszes vagyok? :0 Azért mert szoktam nézni a Hír TV-t? Nem, nem vagyok az. Az ATV-t, a BBC World News-t meg az Euronews-t is szoktam, meg alapvetően a hírműsorokat.
# 5:
A munkaszerződésben lehetséges versenytilalmi korlátozás, mely időszakosan korlátozza, hogy a munkavállaló konkurens vállalatnál helyezkedjen el a munkaviszonyának megszűnése után.
Ezt egyébként a munkáltatónak kompenzálnia is kell, például hogy a munkaviszony megszűnése után a korlátozás idejére is kifizeti a munkabére harmadát.
A Pesti Srácok azt írja, a cégcsoport felmondott, vagy felmondást fontolgató dolgozói jogászokkal egyeztetnek arról, hogy megfelelő jogalapot jelent-e a médiumok vezetésének „pálfordulása” a munkaviszonyuk ilyetén megszüntetéséhez, azaz történt-e a munkáltató részéről jelentős kötelezettségszegés, vagy a munkaviszony mindezek miatt fenntarthatatlannak minősíthető. Az is nehéz jogi helyzetbe hozza a távozókat, hogy a médiában szokásos SZERZŐDÉSek részét képezi olyan MEGKÖTÉS, amely tiltja, hogy a dolgozó a munkaviszonya megszűnését követően bizonyos ideig – jellemzően 6-18 HÓNAPIG – MÁS MÉDIUMNÁL VÁLLALJON MUNKÁT.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!