Mennyire figyeli a magyar nemzetbiztonság az internetes kommunikációt?
Állítólag túlzottan, főleg mióta tart ez a gyurcsány ügy és gyakoriak a tüntetések. Azóta pl az iwiwet is egyre jobban kezelik...
Elvileg meg vannak a módszereik, ha a telefonokat is letudják hallgatni minden gond és engedély nélkül (mint tapasztaltuk:( ). Egyes ismerőseim megvannak győzödve hogy ha akarnának még az msn be is bele látnának, én ennyire nem vagyok paranoiás.
belelátnak mindenbe.
ugy működik hogy bizonyos szvak bevannak jelelzve pl. ha írsz egy e-mailt vagy akás msn-t is hgy holnap megölök 50 embert, akkor valzsinű az öl szt érzékeli az a szar amivel ők figyelnek és leelenörzik h menniyre kmoly az illető ha komolynak tünik akkor ip alapján végignézik az oldalakat ahova felmegy, h biztosak legyenek benne, meg ilyesmi,pl, ezért használnak a drogokra is más szavakat, hogy hozzál 2gramm zöldet, szal érted, a zöld szót nem érzékeli a gép mig bármely drog nevét igen. jól kivan ez találva a telefon ugyanigy müködik.
Elviekben képes szinte mindent megfigyelni.
Telefont még kikapcsolt állapotban is, lehallgatások szinte bárhol, bármikor, interneten szinte minden. Nem az igazán a kérdés, hogy képesek-e rá, hanem az, hogy mekkora a kapacitásuk. Hiszen hiába gyűjtenek ki 2.124.734 szót a magyar netről a "robbantással" kapcsolatban, ehhez ember is kell, hogy utánanézzen. Az információ gyűjtése már nem probléma egyáltalán (egy jó ideje). A kiértékelése annál inkább! Így csak a kulcsbeosztású embereket (politikához közel állók, hivatalnokok, információval rendelkező emberek, magasabb beosztású köztisztviselők, rendőrök, katonák, stb.) és a gyanús elemeket (bűnözők, alvilági kapcsolatokkal rendelkezők) nézik szerintem. A többire nem hinném, hogy lenne kapacitás, hiszen emberek tíz/százezrei kellenének hozzá. Persze lehet, hogy tévedek... :)
nagyon nézik!
valószínűleg van a gépészük vagy programozójuk, aki írhatott egy programot és kapott teljes körű felhasználást... bármit el lehet képzelni velük, és ez a célom jelenleg, hogy az nbh-ba dolgozzak néhány év múlva... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!