Mi értelme van a vasárnapi zárvatartásnak? Kinek van haszna ebből, miért jó ez?
Volt ugyebár a trafikmutyi, hogy csak a politikusok haverjai nyerhettek, többiek akiknek nem volt csókosa, csak 10-20 éve ezzel foglalkozott, az tönkrement.
De most így velük is kiszúrtak, nem?
Az átlag lakosság közül sem hallottam egy embert se, aki ennek örült volna, mindenki baromságnak tartja.
1. CBA-t helyzetbe hozzák
2. belepofázzanak az életünkbe
3. figyelemelterelés, hogy ezen rágódjanak az emberek
Igaza van a másodiknak. Az csak mese, hogy a kisboltokat hozzák helyzetbe.
Egyrészt, a kisboltok drágák, nagyon kapható választék, és nagyon kevés az a tulaj, aki dolgozik vasárnap. Nem éri meg nekik néhány kiló kenyérért és pár üveg borért nyitva tartani.
A kisboltokat juttatja előnyhöz, mint ilyen egy nagyon is jó intézkedés, csak elkésett. Akkor meg kelett volna lépni, amikor a multik bejöttek, és akkor talán nem tudnak annyi családi vállalkozást tönkretenni.
Az a baj, hogy ez az ország tele van síkhülye idiótákkal, akik odáig jutnak, hogy a knyelműk fontos, de a hosszútávú következményeket nem nézik. Na ők azok akik nyávognak, és bele se gondolnak abba, hogyha csak a multikhoz mennek, amik külföldi tulajdonban vannak, akkor saját magukat szivatják meg, mert ugye a pénzük megy külföldre. Míg ha Rózsi nénihez mennek vásárolni, akkor, akkor Rózsi néni nemfog külföldre menni a pénzzel, hanem itt költi el, és a helyi gazdaságot élinkíti.
Tudod a trafikmutyi arra is jó volt hogy a nagy külföldi multik ne vigyék ki az országból a cigipénzt.
Én inkább a nyitvatartásit korlátoztam volna.
" Ha lenne a kisboltoknak forgalma, akkor nem brutális áron árulnának"
Egyetértek, ezért van tömeg szombat este a teszkóban, az ember előre fog tervezni minthogy a kétszer olyan drága kisobltban/CBA-ban vásároljon be.
Nekem csak egy olyan kérdésem lenne, hogy miért csak nekünk, fogyasztóknak kell hosszútávon gondolkozni?
Oldja meg az állambácsi, hogy ne a tacsiban legyen a legnagyobb a választék, ne kapjam meg ott olcsóbban a külföldi tejet.
Szerintem üzleti szempontból nem igazán van jelentősége. Annyi változik, hogy az emberek többet vásárolnak szombaton.
Elvileg a családi kisboltok profitálhatnak a vasárnapi nyitva tartásból, de valószínűleg jellemzőbb lesz, hogy az emberek inkább szombaton megveszik a multiknál, ami kell.
Ennek inkább ideológiai oka van. A Kereszténydemokrata Néppárt beleállt ebbe a kezdeményezésbe, hogy a vasárnap ünnepnap, az emberek ne a vásárlással foglalkozzanak (hanem menjenek inkább templomba, bár ezt nem merték így kimondani).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!