Nem kéne véletlenül betiltani a nagy Magyarországos cuccokat?
Nem kell betiltani.
Ez már a magyarok rögeszméjévé vált.
Milyen lenne ha például az olaszok olyan pólókban járnának amelyen az ókori Római Birodalom lenne látható és úton -útfélen siránkoznának az elvesztett területekért.
"az ókori Római Birodalom" - hát a mi fájdalmunk egy kicsit közelebb van, kicsit jobban éget. Településeket vágtak ketté egy laza döntéssel.
Kettévágott települések
Néhány esetben az új határok belterületen vágtak szét egyes településeket.
Dél-Komárom és Észak-Komárom
Nagylak, Somoskő
Sátoraljaújhely határából Karlatanya, a mai Újhely
Nagyszalonta határából a mai Újszalonta
Ottlaka határából a mai Pusztaottlaka
Szabadka határából a mai Csikéria, Kelebia és Tompa
Doborgaz, Keszölcés, Süly és Vajka határából a mai Dunasziget
Ennél is gyakrabban fordult elő, hogy egyes elvágott külterületi részeket az új országhatár miatt más községhez csatoltak. Példák:
Pomogy határából a ma Sarródhoz tartozó Mekszikópuszta, mai nevén Fertőújlak
Féltorony határából az először Hegyeshalomhoz, majd 1946 óta Várbaloghoz tartozó Albertkázmérpuszta
A leggyakoribb eset az, amikor nem egy-egy települést vágott ketté a határ, hanem korábban szorosan együttélő településeket zárt el egymástól.
Nekem is van nagy Magyarországot ábrázoló pólóm és gyakran abban járok! (Szlovákiába rokonokhoz)
És nem szégyenlem - pláne nem félek!!!
3-as: Szerinted Trianonban Magyarország 2/3-t kölcsönbe adták? :D Hogy úgy 90 év múlva szépen visszaadják?
Majd szépen hátba veregetik Orbánt, hogy íme, megszívattunk kicsit, most pedig Csehszlovákiát, Horvátországot, Szerbiát, Bosznia-Hercegovinát, Erdélyt a sok románnal visszaadjuk nektek :D Biztos azok a nemzetek is arra vágynak, hogy végre megint a magyarok által legyenek uralva.
"12-es! Már ne haragudj, de te akkora baromságot mondtál, hogy az ég is rádszakadt! Nem érzed?"
Szerintem nem érzi.
Sőt mi több, én sem.
Lehet, hogy veled van a baj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!