Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan kaphatott Gyurcsány...

Hogyan kaphatott Gyurcsány Ferenc felesége Havi 8 millió forintot?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 4. 10:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
79%

Akkor kérdező alapján: Miért ne kereshetne valaki havi 8 milliót csak azért, mert a Gyurcsány felesége?

Mielőtt jön a szokásos "mocskos baloldali kommunista zsidó hazaáruló cionista nemmagyar" fröcsögés, leszögezem hogy az MSZP korrupcióját akkor volt értelme vizsgálni, amíg kormányon voltak. Most utólag mutogatni rájuk, miközben a jelenlegi banda több nagyságrenddel pofátlanabb, elég értelmetlen dolog.

2015. ápr. 4. 16:44
 12/18 A kérdező kommentje:

""Becsületes munkából biztos nem.""

Becsületes munkával is lehet egy csóróból milliomos!!!!

Mink hatan vagyunk testvérek én vagyok a negyedik. mindig is szegények voltunk a nagyobb testvéreim kihordott cipőit - ruháit hordtam mert újra sem volt pénz. Egy kis szoba konyhás házban laktunk nyolcan!

2000- ben kezdtem el a vállalkozást 120 ezer forint saját tőkével és kölcsönökből.

Ma van többszobás saját lakásom , autóm és egy jól menő vállalkozásom.

Csóróból lettem milliomos BECSÜLETES MUNKÁVAL.

2015. ápr. 4. 16:51
 13/18 anonim ***** válasza:
79%
De a rendőrkapitány nem vállalkozó. Ebből a fizetésből ugyan nem lehetett milliomos. Érdekes módon utána fordult jobbra a sora, hogy fideszközeli lett.
2015. ápr. 4. 16:53
 14/18 anonim ***** válasza:
20%
11-es ! "mocskos baloldali kommunista zsidó hazaáruló cionista nemmagyar" -irod. Pontos jellemzés gyurcsótányra !
2015. ápr. 4. 17:50
 15/18 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, ha igaz, amit írsz magadról, akkor neked kivételes szerencséd van. Olyan, ami nagyon ritkán fordul elő sajnos.

Saját tapasztalat is, hogy a pályázatok jó részét csak azért írják ki, mert törvényileg kötelező, de már előre "megvan a nyertes". (Most is tudok olyanról, ami már megvan, de a látszat kedvéért valószínűleg ki fogják írni a pályázatot.)

Ismeretségi körben pedig hallottam olyan esetekről, amikor az nyert, aki többet csúsztatott vissza.

"Tiltja a törvény, hogy akinek érettségije van és még focizik is az nem kerülhet magas beosztásba?"

Ezt így konkrétan nem. Viszont sok jogszabály ELŐÍR egy bizonyos végzettséget egy-egy betöltendő munkakörhöz. (Szerintem elég, ha arra gondolunk, hogy - legalábbis elvileg - pl. egy sima bölcsődei/óvodai dajka álláshoz is képzettség kell már pár éve, papír nélkül nem lehet dolgozni.) Ezt az előírást sokszor és sok helyen megsértik, azaz a törvény által meghatározott végzettség/képesítés nélkül töltenek be (esetenként magas) pozíciókat.

A másik eset, amikor nincs jogszabályi előírás, de józan ésszel elvárható lenne valami magasabb végzettség. (Különös tekintettel arra, hogy az utóbbi kb. 10-15 évben már csak az nem érettségizett le, aki nem akart...)

Csatlakozom a 10. válaszolóhoz: nagyon sok pozíciót töltenek be arra alkalmatlan, de Fidesz-közeli emberek. Hallottam olyan véleményeket, hogy "politikai tisztogatás" az előző kormány idején is volt, meg hogy "ez a természetes, hogy mindenki a saját embereit ülteti be a pozíciókba"; de saját tapasztalatom akkor még nem volt. Most viszont van, nem is kevés. Pl. az egyik egyetemről sorban távolítják el az amúgy kiváló, de nem kormánypárti oktatókat. (Lehet, hogy ez máshol is így van, én csak egy intézményről tudok.) Vagy az egyik legdurvább eset: az egyik minisztériumban lecseréltek pár embert, a saját, tudatlan csókosaikat ültetve be helyettük; olyannyira nem odavaló, tudatlan emberekről van szó, akik képesek voltak egy pályázathoz szükséges egyéb dokumentumokat magával a pályázóval megíratni, bevallva, hogy fogalmuk sincs, hogyan kellene azt nekik elkészíteniük...

Ja, és még egy kemény tapasztalat: új munkahelyen már mindent megbeszéltünk a vezetővel egy délelőtt, másnap mentem volna szerződést kötni, két nap múlva dolgozni (közalkalmazotti pozícióról van szó); este telefonált rám, hogy rettenetesen zavarban van, de sztornó az egész, mert "leszóltak neki fentről", hogy van valaki, aki előnyt élvez az állás betöltésének vizsgálatakor... No comment.

2015. ápr. 5. 09:40
 16/18 A kérdező kommentje:

""Csatlakozom a 10. válaszolóhoz: nagyon sok pozíciót töltenek be arra alkalmatlan, de Fidesz-közeli emberek. Hallottam olyan véleményeket, hogy "politikai tisztogatás" az előző kormány idején is volt, meg hogy "ez a természetes, hogy mindenki a saját embereit ülteti be a pozíciókba"; de saját tapasztalatom akkor még nem volt. Most viszont van, nem is kevés. Pl. az egyik egyetemről sorban távolítják el az amúgy kiváló, de nem kormánypárti oktatókat. (Lehet, hogy ez máshol is így van, én csak egy intézményről tudok.) Vagy az egyik legdurvább eset: az egyik minisztériumban lecseréltek pár embert, a saját, tudatlan csókosaikat ültetve be helyettük; olyannyira nem odavaló, tudatlan emberekről van szó, akik képesek voltak egy pályázathoz szükséges egyéb dokumentumokat magával a pályázóval megíratni, bevallva, hogy fogalmuk sincs, hogyan kellene azt nekik elkészíteniük...

Ja, és még egy kemény tapasztalat: új munkahelyen már mindent megbeszéltünk a vezetővel egy délelőtt, másnap mentem volna szerződést kötni, két nap múlva dolgozni (közalkalmazotti pozícióról van szó); este telefonált rám, hogy rettenetesen zavarban van, de sztornó az egész, mert "leszóltak neki fentről", hogy van valaki, aki előnyt élvez az állás betöltésének vizsgálatakor... No comment""

De könyörgöm ez mindig is így volt és így lesz ameddig világ a világ!!!

Mindegy, hogy a fidesz az MSZP a jobbik vagy bárki más lesz hatalmon a politikai "tisztogatás" a saját emberek - rokonok jó pozícióba helyezése - mindig meg lesz oldva.

Kedves válaszoló ha neked lenne annyi "hatalmad" , hogy magad döntheted el ki a munkatársad - kivel dolgozol együtt biztosan te is a valamelyik rokonodat vagy barátodat választod mint egy idegent.

Az embereim között is volt már rá példa, hogy meg kellet válni az illetőttől az alkohol fogyasztás miatt. Ennek az embernek a helyére új munkatársat kerestem amikor az egyik évek óta nálam dolgozó megkeresett, hogy vegyem már fel a rokonát mert nincs munkája és nagyon szegényen élnek.

2015. ápr. 5. 17:12
 17/18 anonim ***** válasza:
85%

<De könyörgöm ez mindig is így volt és így lesz ameddig világ a világ!!!

Mindegy, hogy a fidesz az MSZP a jobbik vagy bárki más lesz hatalmon a politikai "tisztogatás" a saját emberek - rokonok jó pozícióba helyezése - mindig meg lesz oldva.>

Először is: Szerintem ez így nagyon nincs rendjén, teljesen függetlenül attól, hogy melyik párt (vagy akárki) csinálja.

Másodszor: Úgy látszik, te viszont elfogadod ezt. Akkor viszont nem értem, miért akadtál ki annyira, hogy kiírtad ezt a kérdést. A kettő üti egymást...

<Kedves válaszoló ha neked lenne annyi "hatalmad" , hogy magad döntheted el ki a munkatársad - kivel dolgozol együtt biztosan te is a valamelyik rokonodat vagy barátodat választod mint egy idegent.>

Egyáltalán nem. Ez a lehetőségektől függ, azaz hogy ki a jobb szakember az adott területen, vagy kivel lehet jobban együtt dolgozni.

Volt már rá példa egyszer, hogy egy rokonom hívott hozzájuk (persze pályázni kellett volna, de attól még az ő szava számított volna a főnöknél), de nem küldtem be az anyagomat, mert úgy gondoltam, hogy nem szeretnék napi 8 órában együtt lenni vele. (Pedig a munkáját nem is ismerem, egyszerűen csak nagyon eltér a stílusunk, a gondolkodásmódunk.)

"Az embereim között is volt már rá példa, hogy meg kellet válni az illetőttől az alkohol fogyasztás miatt. Ennek az embernek a helyére új munkatársat kerestem amikor az egyik évek óta nálam dolgozó megkeresett, hogy vegyem már fel a rokonát mert nincs munkája és nagyon szegényen élnek."

Alkoholizálás miatt elbocsátani valakit szerintem teljesen jogos. Egy dolgozó rokonát pedig felveheted nyugodtan, téged nem köt jogszabály, azaz nem kell pályáztatnod. Ha bevált az a dolgozó, akkor mindketten jól jártatok. A butaság az lett volna, ha annak tudatában veszed fel a rokont, hogy negatív infóid vannak róla, vagy ha több jelentkező közül biztosra vehetően lett volna sokkal jobb.

Én úgy gondolom, hogy munkában nincs sógor - koma - barát stb., a teljesítményt, a képzettséget, a rátermettséget stb.-t kell nézni.

Különösen az állami (közalkalmazotti) szektorban nem megengedhető az ilyesmi. De úgy látom, ez sajnos csak utópia. :(

2015. ápr. 6. 14:35
 18/18 anonim ***** válasza:
16%
Miért a piros szegfű az MSZP jelképe ?? Mert a szeghez kalapács kell, a fűhöz meg sarló .....
2015. ápr. 6. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!