Magyarországnak nincs jövője?
"Kilenc fiatal diák a jövőtlenségről" című dokumentumfilmben elmondják maguk a fiatalok, mennyire kilátástalan ebben az országban tervezni.
Továbbá sok kitelepült magyar is ugyanezt mondja, ha megkérdezik miért ment ki, hogy mert "Minek éljen olyan országban aminek nincs jövője?"
Az ország és az emberekét? Itt egy kis összefoglaló :
Mit tehet a kormány ha az emberek maguk sem tesznek a jövőjükért?
Szerintem sincs jövője. Úgyhogy két lehetőség áll előttem. Vagy kimegyek külföldre és kint alapítok családot, vagy itthon maradok, de egyedül halok meg gyerek és feleség nélkül. Itthon szerintem baromi nagy felelőtlenség gyereket vállalni, kivéve ha jól menő vállalkozó vagy (ami szintén nem egy életbiztosítás itthon).
A cigányok meg - ahogy az első is mondta - szaporodnak, mint a nyulak. De dolgozni azt már neem...
https://www.youtube.com/watch?v=ErYwDPbL6T0
Ez a jövő, srácok. Meg amit Detroitban lehet látni manapság.
4: Az okos proli (például én) pedig nem váltogatja, hanem megnézi az ottani árakat és az arányokat összehasonlítja az itthonival. Ebből is az jön ki, hogy fényévekkel magasabb az életszínvonal ott. De elég megnézni Szlovéniát, vagy Csehországot. Előbbiben még háború is volt két évtizede, mégis dupla akkora a minimálbér ott, mint itthon.
# 12
Magyarországnak van jövője.Legfeljebb a hozzád hasonló gondolkodású emberek veszélyeztetik azt egy kicsit.
a legbutább proli aki azt hiszi okos...
egy osztrák minimálbéres semmivel nem él jobba, ott sincs családi házaa 3 év munkával
11: Demagóg hozzászólás következik:
Bandi 3 hónap után egyből vesz egy autót. Miért? Miért nem teszi félre, ha szüksége lesz rá? Ráadásul festőnek tanult....
Csizi dettó... Miért végzett el egy ilyen szakot? Nem nézett utána, hogy mennyire keresett? Én is szívesen mentem volna erdésznek, de tudom, hogy ha nincs kapcsolat, akkor lehetetlen bejutni. Ezért nem választottam azt...
Adrienn meg no komment. 4 vagy 6 órás lenne a megfelelő... hát sok sikert hozzá Magyarországon. Ráadásul középiskolásként gyereket vállalni hatalmas felelőtlenség.
Leila... Nem tudom, hogy miért kellett ennyire kihangsúlyozni, hogy cigány. A fényképeket elnézve én nem jöttem volna rá. Azon pedig csak nevetni tudok, hogy ő is egy alibi szakot végzett csak el. Totál felesleges volt. Mások ilyen szakmával a gyárban operátorkodnak.
Peti és Niki... hát no komment. Aztán a lány fejleszti magát, csak totál felesleges irányba.
Briginek sincs az érettségin kívül semmije. Mosogatásból meg valóban nem fog megélni. "Szeretnék egy változatos, kreatív munkát, ahol megbecsülnek, és úgy érzem, valami hasznosat csinálok." Ahhoz tanulni kellett volna. Mivel más nincs, valóban csak a testéből tudna korrekten keresni.
Ricsi és Levi. "De hát mutasson valaki olyat, aki szereti, amit csinál." Jól kezdődik.
"Ugyan nem mondja ki egyértelműen, de kiderül a beszélgetésből, hogy mindez összefügg a rossz családi helyzetével, pontosabban a nevelőapjával, akiről nem szívesen beszél." Igen, mindenről a környezet tehet és nem az egyén. Még akkor is, ha nem is mondja, de tudjuk.
Egyszer szeretnék ezen az oldalon olyan cikket látni, ahol olyan emberekről van szó, akik valóban tettek azért, hogy jobb legyen. Büfészakkal, meg szarakodással nem fognak külföldön sem megélni... erről meg nem az ország tehet. De gondolom ezért is linkelted be.
13: Miért?
14: Nettó mediánt nézve 15 év alatt ha minden egyes centet félretesz (nem számolva a 13. és 14. havi bért) simán összejön egy korrekt házra/lakásra a pénz. Magyar mediánt nézve 20+ év szükséges ehhez. A házak/lakások színvonala között pedig lényeges különbség van. Igazából én abból indulok ki, amit innen-onnan hallottam. Például kimész hotelba dolgozni, kapsz szállást, kaját és gyakorlatilag a fizetésed háromnegyedét félre tudod tenni (és az szép kis összeg ott kint is, 7-800 euró). Elmész itthon egy hotelba dolgozni, aztán örülsz, ha öltözködni tudsz belőle.
Árak ugyanott vannak, mint itthon, egyedül a lakhatás és bizonyos szolgáltatások drágábbak. De arányaiban nézve nem. Például Bécsben egy albérlet megvan 6-800 euróból, ami az 1400 eurós mediánhoz képest egész jó. És nem egy lepusztult lyuk. Magyarországon egy ugyanolyan színvonalú albérlet mint a bécsi 100k-nál kezdődne és a rezsi még nincsen benne. Mennyi is a magyar medián? Ja igen, 110-120k. Szóval?
Erre szoktam azt mondani, hogy tudom, hogy nincs ott sem kolbászból a kerítés, de legalább még van kerítés. Itthon már az sincs. Ha 100k alatt keresel (ahogy a magyarok ~40%-a keres), akkor csak úgy tudsz megélni, ha otthon laksz anyuékkal. Úgy meg gyereket vállalni... hááát. Én nem csinálnám és a demográfiai adatokat elnézve más is így van vele.
" De arányaiban nézve nem. Például Bécsben egy albérlet megvan 6-800 euróból, ami az 1400 eurós mediánhoz képest egész jó. És nem egy lepusztult lyuk. Magyarországon egy ugyanolyan színvonalú albérlet mint a bécsi 100k-nál kezdődne és a rezsi még nincsen benne. Mennyi is a magyar medián? Ja igen, 110-120k. Szóval?"
Miért jó becsapni magad? Bécsben 800 euróért patkánylyukat kapsz, pesten 100 ezerért meg már igen csak korrekt albit rezsi nélkül. Kinek jó, hogy becsapod magad?
Ha az osztrák medián 1200 nettó, az csak azt jelenti, hogy a magyarok képzetlenebbek. Na akkor mi a probléma?
De van. Magyarország jövője a magyar állampolgárok jövőjének összessége. Nekem van jövőm, mert megteremtem magamnak. Aki nem teremti meg magának, csak siránkozik, hogy valaki teremtse meg neki, annak nem lesz.
Kocsit is te szerzel magadnak, észt is te hozol össze tanulással, munkahelyet is magad intézed az igényeid szerint, de jövőt az mástól vársz? Nem fog adni. Azt is neked kell megadnak összehoznod.
19: Az lemaradt, hogy a magyar albérletnél nincs benne a rezsi.
Egyébként ez körülbelül mindenkinek szól, aki szerint külföldön szar élni. Ha ez igaz, akkor miért innen mennek el tízezrek évente nyugatra és miért maradnak ott? Miért nem onnan vándorolnak ide? Nyilván vannak akiknek külföldön szar, de nekik itthon is az lenne. Viszont a kicsit tanultabb rétegnek ezerszer jobb kint az élet, mint itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!