A kormány miért nem módosítja a házasságot?
Azért szavaztunk rá a családommal, hogy a keresztényeket képviselje és a keresztény értékeket érvényesítse.
A házasság intézményénél is reformokra van szükség.
A polgári és az egyházi házasságkötést egyesíteni kellene, vagyis, csak akkor legyen érvényes a polgári házasságkötés, hogyha azt követően Isten színe előtt is megesküszik a két fél.
Kivéve, hogyha más vallást követ az illető, judaizmust, iszlámot vagy egyebet.Viszont, nekik is.Viszont rájuk is legyen érvényes ez a törvény, csak nekik rabbival, imámmal....stb-vel.
19!
Nekünk 5 évvel ezelőtt magunknak kellett a 20ezer ft-ot fizetnünk, nem a tanúknak. És amikor ott álltunk a templomajtóban "szépruhában", a vendégek bent, odajött a pap farmerben+pólóban a pénzért, és csak utána öltözött fel...
Anyósom 30 éve oda fizette az egyházadót... Apósom nyírta le a füvet a templomkertben, sógornőmék díszítették a templomot az esküvőre. Szóval én sem értettem, mire fizetünk...
A polgári ingyen volt...
Én keresztény vagyok, de ez hülyeség. 1895 óta létezik a polgári anyakönyvezés Magyarországon, azóta van külön polgári házasság. Inkább az kéne, mint más országokban is van (pl. hogy ne is menjek messzire, Szlovákia), hogy elismerjék az egyházi házasságot is érvényesnek és ne kelljen az anyakönyvvezetőnél is bohóckodni.
Off:
Amúgy vicces, hogy itt egy valóban sokak számára provokatív kérdés, és úgy kiborul a bili, hogy a már bocsánat, de sok műveletlen elkezd "vatikánozni", meg "pénzes papok", stb, aztán persze fogalmuk sincs az egyházi házasságkötések finanszírozási kérdéseiről...
Ez nem fogalmak kérdés:
Egyház hírdeti így szeret, úgy béke stb. de közben ül a rengeteg pénzen. Abból bőven finanszírozhatnának minden ilyesmit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!