Hogy alakul ki az emberben a politikai nézete?
Ilyen sorban, de a Jobbik csak egy utolsó szavazható!
Ezek után felrobbantom magam..
Szerintem inkább attól függ, hogy az ember mennyire hiszékeny; ha nagyon hiszékeny, akkor ahhoz az oldalhoz fog húzni, amelyik előbb eléri őt. Ha már nem annyira naiv, akkor tud mérlegelni.
Én úgy veszem észre (és én is így vagyok ezzel), hogy ha valakinek egy csepp esze is van, az nem húz egyik politikai oldalhoz sem, mert az összes lop-csal-hazudik. Ideológiához ettől függetlenül lehet kötődni, de nem összetévesztendő a jelenlegi kormányzattal és ellenzékkel.
Elsősorban család (nagyobb vonalakban: valakit vallásosnak nevelnek, valakit konzervatívan, valakit teljesen liberálisa).
Mikor önálló lesz az ember, akkor a saját társadalmi (amit az utcán tapasztal, barátok, stb) közegében, a saját gazdasági közegében (munkahely, fizetések, rezsi...) akar megélni, és annak alapján.
Én elősször megnézem a párt elnökét. Vona,Orbán,Tóbiás,stb... Nézek róluk nyilatkozatokat.. végülis Magyarországon inkább szemlyek döntenek dolgokról,mintsem párt-tagok...végül mindig úgyis az lesz,amit a párt elnöke akar a legjobban. Szóval nézek róluk nyilatkozatokat,meghallgatom a beszédeiket. Majd keresek róluk cikisebbnél cikisebb lejáratóhíreket,és megnézem,hogy magyarázzák ki. Mivel tanultam pszihológiát értek nagyjából ahhoz,hogy ki hazudik és ki nem.. :D (És őszintén ? Eddig egy vállalható figurát se találtam a mostani felhozatalból.)
Majd megnézem a szavazótáborát is,hogy ha esetleg őket támogatom,milyen emberek közé kerülök.És ami nálam érdekes,hogy a programját a legvégén nézem meg a pártnak,mivel a nyilatkozataikból sokminden kiderül előre,hogy mit szeretnének.
Jól látod, függ a szocializációtól, elsődlegestől, másodlagostól. Illetve attól, hogy az adott párt milyen stratégiával szólitja meg az adott csoportot. A jobbik pl hatékony a fiatalok körében. Már 16 éves kortól lehetsz IT tag, adnak neked ruhát, zenét, világképet, megmondják ki az ellenség, ki a jó. Nem túl bonyolult, de egy ilyen fiatal embernek, bőven megfelel, azt hiszi, érti a politikát, és a világot. Tulajdonképpen a Jobbik az egyetlen párt, aki komoly szervezeti hátteret ad már a nagyon fiatal diákok behúzására is.
Szóval, egy átlag embernek nincsen határozott politikai véleménye. Különböző szocializációs minták miatt figyel fel egy pártra. Onnantól meg, főleg a jobbik esetében, átveszi a párt által adott identitást. Azét főleg a Jobbik esetében, és főleg a fiatalok, mert 16-25 éves korig alakul egy ember személyisége, keresi az identitását A jobbik megkönnyíti neki, Mégegyszer: közösség, zene, öltözködés, politikai, és világmagyarázat.
Konkrét, és célzott agymosás egyébként szerintem.
Mindenestre a többi párt ezért teljesít alul a fiatalok körében. Persze a többi a párt tudja, hogy a világ nem iylen egyszerű, és ezért nem tudja érthetően átadni a fiataloknak.
A jobbiknak meg nem derogál gyűlölködő hülyét csinálni belőlük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!